Hoeveel calorieën verbrand je met planken?

calorieen verbranden planking

Je denkt misschien, waarom schrijf je in godsnaam een blog over planken en fitter worden in December? December is de tijd van lekker eten, wijntjes, warme chocolademelk en comfort food. Maar onthoudt; summer bodies are made in the winter! Elke fitgirl weet dat je enkele maanden hard moet trainen, om topfit in je bikini te komen! En daar komen wij aan! Wij gaan je helpen om die sixpack te creëren en fitter te worden in 2023! Althans, dat hopen we. Vandaag een kleine uitleg over de oefening die iedereen kan, planken! Hoe voer je een goede plank uit, hoeveel calorieën verbrand je met planken en welke variaties op planken kan je doen? Maar ook natuurlijk het antwoord op je vraag: Hoeveel calorieën verbrand je met 1 minuut planken?

De uitleg over planking

Planking is de trainingsrage die het land overspoelt! Iedereen, van beroemdheden tot huismoeders, doet mee. Maar wat is planking en hoeveel calorieën kun je ermee verbranden? Let’s check it out.

Planking is een oefening waarbij je met je gezicht op de grond gaat liggen, je armen en benen gestrekt, en je lichaam in een rechte lijn houdt. Het is een geweldige manier om je core-muscles te versterken en je houding te verbeteren. Het ziet er misschien gemakkelijk uit, maar het kan verrassend pittig zijn!

Hoeveel calorieën kun je verbranden met planking? Dat hangt af van uw gewicht en hoe lang je gaat planken. Over het algemeen kan iemand van 70 kilo ongeveer 5 calorieën per minuut verbranden met planken. Dat betekent dat als je 10 minuten planking doet, je tot 50 calorieën kunt verbranden. Niet slecht!

Nu je weet wat planking is en hoeveel calorieën je ermee kunt verbranden, laten we het hebben over hoe je het goed doet. Zorg eerst voor een comfortabele ondergrond om op te liggen. Het moet stevig zijn, maar niet te hard. Ga vervolgens met je gezicht naar beneden op de grond liggen met je armen en benen gestrekt. Zorg ervoor dat je lichaam in een rechte lijn ligt van je hoofd tot je tenen.

Zodra je in positie bent, houd je de plank zo lang mogelijk vast. Begin met 10-20 seconden en verhoog geleidelijk de tijd naarmate je sterker wordt. Zorg ervoor dat je je core strak houdt en je rug plat. Als je pijn of ongemak voelt, stop dan en rust uit.

Vergeet niet te ademen! Planking kan een geweldige manier zijn om je core te versterken en je houding te verbeteren, maar het is belangrijk om het rustig aan te doen en rekening te houden met je lichaam.

Als je oefent, kun je in een mum van tijd planken als een pro!

calorieen verbranden planken

Wat is de beste houding tijdens planken?

De juiste vorm voor planking is om met je gezicht naar beneden op de grond te gaan liggen, met gestrekte armen en benen, en je lichaam in een rechte lijn te houden van je hoofd naar je tenen. Zorg ervoor dat je je kern strak houdt en je rug plat. Als je het lastiger wilt maken, dan ga je met gestrekte armen liggen. Je leunt dan zegmaar op je ellebogen. Hoe ‘lager’ je gaat, hoe meer spanning op de buikspiertjes!

Hoeveel calorieën verbrandt je met één minuut planking?

Een persoon van 70 kilo kan met planking ongeveer 5 calorieën per minuut verbranden. Dus als je één minuut planking doet, kun je tot 5 calorieën verbranden.

Waar is planking goed voor?

Planking is een geweldige manier om je kernspieren te versterken en je houding te verbeteren. Het kan ook helpen je evenwicht en stabiliteit te verbeteren. Bovendien kan planking helpen je algehele conditie te verbeteren.

Leuke planking variaties

Er zijn veel variaties van planking die kunnen helpen om verschillende spiergroepen uit te dagen en te betrekken. Voorbeelden van planking variaties zijn zijwaartse planken, omgekeerde planken en plankwandelingen. Deze variaties kunnen helpen om verschillende delen van het lichaam aan te spreken en kunnen worden gebruikt om de intensiteit van de plankingtraining te verhogen.

Vond je dit een leuke blog? Check dan ook onze blogs over de beste powerbanks of de beste tablets!