Leukste meidenfilms op Netflix van 2022

Leukste Meidenfilms Netflix 2022

Leukste meidenfilms op Netflix van 2022

Een lekker rustig weekend voor de boeg, klaar met een lange werkdag of zin om gewoon lekker een meidenfilm op Netflix te kijken? Dan snap ik! Ik heb het ook zo vaak, dat je zin hebt in een film, maar gewoon niet weet wat je nou eigenlijk wilt bekijken. En daar ga ik je hopelijk vandaag een beetje mee helpen met een lijstje met de leukste meidenfilms op Netflix! Echte tranentrekkers, gossip-movies, zwijmelfilms of gewoon humor films. En natuurlijk alles gratis op Netflix, of naja gratis, wel even een abonnement afsluiten, maar daarna kun je met gemak alle meidenfilms op Netflix kijken!

Of je nu in je eentje een meidenfilm wilt kijken of met je hele vriendengroep, wij gaan je helpen met het meest complete overzicht van de leukste meidenfilms op Netflix! Meer dan 50 films, speciaal voor jou geselecteerd. Lees je mee?

Top 50 leuke meidenfilms Netflix 2022

1. Friends with Benefits

Deze romcom gaat over twee mensen die een fobie lijken te hebben voor relaties. Iedere keer dat het een beetje serieus wordt, schieten Jamie (Mila Kunis) en Dylan (Justin Timberlake) in de stress. Wanneer Jamie de taak krijgt om Dylan binnen te halen voor haar bedrijf worden de twee al snel vrienden en sluiten ze een pact om friends with benefits te worden.

Puur voor plezier hebben ze geregeld seks met elkaar, maar het mag de vriendschap niet beïnvloeden. Gevoelens voor elkaar krijgen is verboden. Een naïeve gedachte, want al snel raakt de relatie een stuk gecompliceerder… Dit is ons inziens de leukste meidenfilm op netflix!

2. Hitch

Hitch is een romantische komedie met in de hoofdrollen Will Smith en Kevin James. Smith speelt een zogenaamde liefdesdokter, terwijl James als Albert Brenneman de vrouw van zijn dromen wil veroveren. Alex (Smith) weet daar wel raad mee. De film biedt een heerlijke combinatie van humor en romantiek. Hoewel de twee hoofdrolspelers een beetje chliché en als tegenovergestelde types worden neergezet, zul je wel geregeld kunnen lachen. Echt een leuke meidenfilm!

Het verhaal is niet heel diepgaand, maar toch is het leuk om te zien hoe Alex op een gegeven moment zelf verliefd wordt, maar niet wil dat hij ontmaskerd wordt. Als je niet allergisch bent voor ‘smooth talk’ is deze film wel wat voor jou.

3. LOL

Miley Cyrus, you hate her or you love her. Van haar acteerkunsten had ik nooit een hele hoge pet op, maar de film LOL heeft me toch positief verrast. Niet dat Cyrus de beste actrice is die er rondloopt, maar de film vond ik stiekem toch wel vermakelijk. Zelfs zo vermakelijk dat ik hem geloof ik al drie keer heb gekeken. De film kijkt lekker weg en er zit een leuk liedje in die nog dagen in je hoofd blijft hangen.

4. Just my luck

Mijn guilty pleasure onder de films is toch wel Just My Luck met, jawel, Lindsey Lohan. Het onderwerp van de film is leuk, de liedjes van McFly zijn leuk en Chris Pine is leuk! De film komt uit 2006 en heb ik inmiddels al zo vaak gezien dat het niet meer op twee handen te tellen valt.

Leukste Netflix Meidenfilms 2022

5. The Choice

Een film van Nicholas Sparks, dat betekent weer eentje om bij weg te zwijmelen! Come bother me baby. Bother me for the rest of my life!

6. The Theory of everything

Deze film MOET je gezien hebben! Zo’n mooie film over het huwelijk van de onlangs overleden wetenschapper Stephen Hawking. Zijn rol wordt vertolkt door Eddie Redmayne en die doet dat echt mega goed. Dit is echt een top film voor meiden

7. It’s Complicated

Een fijne film met Meryl Streep in de hoofdrol. En Meryl Streep is altijd goed. Ideaal om met je moeder te kijken bijvoorbeeld!

8. The Holiday

Amanda (Cameron Diaz) is een Amerikaanse die de nodige problemen in haar relatie ondervindt. Om even weg te zijn van al dit gezeur, ruilt ze gedurende de vakantie haar huis tegen die van een onbekende Engelse. Hierdoor komt ze in het leven van Iris (Kate Winslet) en nemen ze tijdelijk elkaars leven over. Dit is één van mijn lievelingsfilms van vroeger. Deze film staat in sowieso elke lijst qua leuke meidenfilms.

9. Bridget Jones Diaries

Bridget Jones is tweeëndertig, rookt als een ketter, drinkt in hoog tempo, haar liefdesleven lijkt een permanente crisissituatie en ze is nog steeds vrijgezel en wordt daar – alsof ze het zelf nog niet erg genoeg vindt – voortdurend aan herinnerd door haar familie en vrienden. Ze wil verandering in haar leven brengen. Haar goede voornemens voor het nieuwe jaar zijn onder andere: drastisch afvallen en op zoek gaan naar een aardige, verstandige man. De onhandige Bridget wil meer grip op haar leven krijgen, maar natuurlijk bereikt ze haar doelen niet moeiteloos. Ze koopt een dagboek waarin ze al haar belevenissen neerschrijft. Haar baas Daniel Cleaver is een aantrekkelijke man. Ze flirt met hem, maar twijfelt. Wanneer ze zich aan haar voornemens wil houden lijkt de keuze niet zo moeilijk, maar toch…

Ja wie kent deze film niet natuurlijk hè. Jarenlang heb ik mijn onhandige acties bridget jones acties genoemd. Love love LOVE deze film. Ben jij team Daniel of team Mark?

10. To all the boys I’ve loved before

Lara Jean Covey schrijft brieven aan al haar voormalige geliefden. De brieven zijn alleen bedoeld voor haar en nooit bedoeld om gelezen te worden door iemand anders. Tot op een dag dat al haar liefdesbrieven verstuurd worden naar haar oude geliefden. Haar leven verandert al snel in een chaos als ze gedwongen is om te gaan met de sociale tegenslag en buiten dat ook de confrontatie moet aangaan met elk van hen. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jenny Han en is onderdeel van een trilogie. Ik schreef er al eens een recensie over.

10. To all the boys PS I still love you

Lara Jean en Peter komen officieel naar buiten als koppel en beloven elkaar het hart niet te breken. Maar dan botst Lara Jean op John Ambrose, een vroegere geliefde die destijds haar liefdesbrief ontving. De twee kunnen het opnieuw goed met elkaar vinden. Is haar relatie met Peter in gevaar?

11. The perfect date

Voor de fans van Noah Centineo: In een poging zijn studie te kunnen betalen lanceert Brooks Rattigan een datingapp waarmee hij het stand-in vriendje kan uithangen in eender welke situatie ook. Hierdoor doet hij zich elke avond als een ander persoon voor en ontdekt hij dat de echte Brooks helemaal anders is dan hij aanvankelijk dacht. Daar komt ook nog eens bij dat hij valt voor het meisje van zijn dromen.

12. Sierra Burgess is a loser

Sierra is een intelligente tiener en zit op een middelbare school. Ze is niet bepaald het mooiste meisje en heeft het niet gemakkelijk. Door een verwisseling van identiteit belandt ze in een onverwachte romance. Ze moet samenwerken met Veronica, het populairste meisje van de school opdat ze in haar verliefdheid haar doel bereikt. Ja ook hier speelt Noah Centineo in. Zou hij heel populair zijn misschien..?? 😉

13. Tall girl

De 16-jarige Jodi, die 1,90 m lang is, en heeft moeite met haar lengte. Ze moet leren te omarmen wat haar anders maakt. Ze heeft nog nooit een vriendje gehad. Dat zou kunnen veranderen wanneer er een lange uitwisselingsstudent op haar school komt… Een heerlijke high school film over jezelf durven zijn. Ik vond hem heel leuk om te zien.

14. The Kissing Booth

Elle Evans, een zestienjarig meisje, is populair en feest graag maar is nog nooit gekust. De zaken nemen een wending die Elle nooit had verwacht wanneer ze tijdens carnaval terechtkomt bij een attractie genaamd ‘kissing booth’. Daar staat ze plots oog in oog met de jongen waar ze al lang verliefd op is – de broer van haar beste vriend, Noah. Elle wordt vervolgens meegesleept in een romance met de coolste jongen op school.

Voor mijn gevoel is deze film al veel ouder, maar hij is pas uit 2018. En er is een deel 2 in de maak! Op 24 juli verschijnt The kissing booth 2 op Netflix. Jeej! Tot die tijd kan je nog genieten van deel 1. Echt een heerlijke film om met vriendinnen te kijken.

15. Twilight (alle delen)

Ik denk niet dat deze films nog uitleg nodig hebben, maar voor de zekerheid: Isabella Swan is een normale Amerikaanse studente, die verliefd wordt op de jongen Edward Cullen. Deze jongen heeft een groot geheim: hij is een vampier. Als Isabella dit ontdekt is ze niet bang, ze houdt van hem. Edward doet dan ook zijn best om de verleiding zijn geliefde leeg te zuigen te weerstaan. Maar hoe sterk is hij? En lukt het hem om de andere vampiers, die niet het doorzettingsvermogen van Edward hebben, bij Isabella weg te houden?

Leuke meidenfilms op netflix 2022

16. Set it up

Harper en Charlie zijn twee assistenten werkzaam in New York. Hun werkgevers zijn beiden verslaafd aan hun werk en maken het hun personeel weleens lastig. Harper en Charlie vinden hierop een oplossing en organiseren een date voor de bazen. Tijdens het plannen en uitvoeren van hun idee beseffen de assistenten dat er ook romantiek voor hen in de lucht hangt.

17. Dumplin’

Willowdean, bijgenaamd Dumplin, is de plus-size tienerdochter van een voormalig schoonheidskoningin. Ze stelt zich kandidaat voor de lokale schoonheidswedstrijd genaamd ‘Miss Teen Bluebonnet’, dit als protest. Deze ingeving van haar escaleert wanneer andere deelnemers in haar voetstappen treden waardoor de schoonheidswedstrijd in het kleine dorpje in Texas op een revolutie uitdraait. Een verfilming van het boek van Julie Murphy.

18. The best of me

Twee totaal verschillende tieners worden verliefd op elkaar in de middelbare school. Kort daarna worden ze echter gescheiden en kiezen ze elk een radicaal verschillend pad. 21 jaar later, op een begrafenis, ontmoeten ze elkaar weer in hun vroegere woonplaats en komen oude, pijnlijke herinneringen weer boven drijven.

19. After

Tessa Young is een toegewijde student, een plichtsgetrouwe dochter en een loyale vriendin voor haar middelbare schoolvriendje. Ze gaat haar eerste jaar college in met grootse ambities voor haar toekomst. Ze leeft een gecontroleerd leven met een sterk gevoel van wie ze is en wie ze zou moeten zijn. Haar bewaakte wereld opent zich wanneer ze de donkere en mysterieuze Hardin Scott ontmoet. Met zijn warrige bruine haar, een verwaand Brits accent en overvloedige tatoeages is Hardin de wilde, broeierige rebel die Tessa normaal zou schuwen. En dat doet ze – tot ze laat op een avond laat bij hem is, aangetrokken door zijn magnetische energie. Deze film is een verfilming van het eerste deel van de steamy After boekenserie van Anna Todd.

20. The last summer

Vier vrienden, Griffin, Phoebe, Alec en Erin, hebben net de middelbare school afgerond en beginnen aan een laatste zomer in Chicago voor de start van hun volwassen leven. Het is een periode van vriendschap en romantiek alvorens ze naar de universiteit trekken. Allen worstelen ze met hun dromen, relaties en identiteit en deze maanden zullen hen en hun toekomst voorgoed tekenen.

21. #Reality high

De serieuze scholiere Dani Barnes zit in het laatste jaar van de high school. Ze droomt er van naar de prestigieuze universiteit UC Davis te gaan om Diergeneeskunde te studeren. Wanneer Dani eindelijk aandacht krijgt van de jongen op wie ze al lang verliefd is, komt haar overzichtelijke leventje op z’n kop te staan. De ex van haar nieuwe vriend is niet blij met de aandacht die Dani van hem krijgt en zij doet er ineens alles aan Dani’s beste vriendin te worden. Deze ex is via social media beroemd geworden en heeft 9 miljoen volgers, en trekt Dani mee in haar leven vol glamour, waardoor Dani’s plannen in gevaar komen.

22. Mean Girls

Cady Heron wordt opgenomen bij de populairste meiden, de Plastics, van haar nieuwe school waar ze, na haar hele leven in Afrika te hebben gewoond, naar toe gaat. Totdat ze verliefd wordt op het ex-vriendje van de leidster van het groepje, Regina George. Regina papt het, terwijl ze zegt een goed woordje te doen voor Cady, weer aan met Aaron en kust hem voor haar ogen. Dan besluit Cady samen met outlaw Janis en homo Damian Regina het leven zuur te maken.

23. She’s the man

Tiener Viola krijgt te horen dat haar meiden-voetbalteam wordt opgeheven. Zwaar teleurgesteld krijgt ze het plan zich voor te doen als haar tweelingbroer, die toch de stad uit is, en ze neemt zijn kamer in op diens high school. Ze wordt echter verliefd op kamergenoot Duke en een ander meisje valt weer voor haar, wat allerlei misverstanden oplevert.

25. The Perfect man

Tiener Holly Hamilton (Hillary Duff) is het zat om steeds te verhuizen als haar alleenstaande moeder Jean (Heather Locklear) weer eens in een relatiecrisis zit. Om haar een beetje afleiding te bezorgen na haar laatste mislukte relatie bedenkt Holly het perfecte plan voor de perfecte man…een denkbeeldige geheime bewonderaar die Jean het hof maakt om haar gekrenkte ego weer een beetje op te vijzelen. Als de virtuele relatie echter begint, moet Holly een geschikte minnaar vinden. Ze vraagt of de charmante en knappe oom (Chris Noth) van haar vriendin het gezicht achter alle briefjes en cadeautjes wil zijn. Holly moet steeds drastischere maatregelen nemen om de leugen in stand te houden en het geluk van haar moeder te beschermen… maar wat als intussen de echte perfecte man voorbij komt?

Leukste Meidenfilms Netflix 2022

Nog 30 leuke meidenfilms te gaan!

26. The Lizzie McGuire movie

Als tiener was ik dol op de Lizzie McGuire serie en fun fact: er komt een reboot van de serie met Hilary Duff als Lizzie en Adam Lamberg als Gordo! Ik kan niet wachten tot die serie er weer is. Zo leuk! Maar tot die tijd kan je deze film kijken.

Lizzie McGuire slaagt voor haar high-schooleindexamen en vertrekt naar Italië met haar groep voor een welverdiende zomervakantie. In Italië aangekomen komt ze erachter dat ze heel veel lijkt op een zangeres van een beroemd zang-duo uit Italië. De zangeres Isabella wil stoppen met haar huidige carriere en wil serieuze muziek gaan maken. Het probleem is alleen dat het duo moet optreden op de International Music Video Awards…

27. The princess diaries

Een 16-jarig meisje dat wordt opgevoed door haar alleenstaande moeder komt er op een dag achter dat ze de prinses is van een klein Europees landje. Ze moet nu een keus maken tussen haar leven als tiener in San Francisco, of de troon bestijgen in Europa. Terwijl Mia haar keuze probeert te maken krijgt ze prinses-lessen van haar grootmoeder.

28. The Princess Diaries 2: Royal Engagement

Als toekomstige koningin van Genovia heeft prinses Mia (Anne Hathaway) alles wat een meisje zich maar zou kunnen wensen. Samen met haar vriendin Lilli is ze naar het fictieve land ergens tussen Spanje en Italie gereisd en ingetrokken bij haar mooie, wijze oma koningin Clarisse (Julie Andrews).

Ze wil uitgebreid de tijd nemen om het land goed te leren kennen en wennen aan haar prinsessenbestaan. Maar ze moet zich ook als een echte prinses gedragen. Een parlementslid, die eigenlijk zijn neef op de troon wil hebben, komt bovendien met een oude Genoviaanse wet op de proppen. Daarin staat dat je alleen de troon mag bestijgen als je getrouwd bent…

29. Mamma Mia

Donna, een onafhankelijke, single moeder heeft een hotelletje op een idyllisch Grieks eiland. Ze staat op het punt om Sophie, de pittige dochter die ze alleen heeft grootgebracht, los te laten. Voor Sophie’s huwelijk heeft Donna haar twee oude hartsvrienden uitgenodigd: de praktische en no-nonsense Rosie en de rijke, meermalen gescheiden Tanya van haar vroegere backing-band ‘Donna and the Dynamos’.

Maar Sophie heeft in het geheim zelf drie gasten uitgenodigd. Ze is op zoek gegaan naar de identiteit van haar vader die haar naar het altaar moet begeleiden en ze haalt drie mannen uit Donna’s verleden naar het mediterrane paradijs waar ze 20 jaar daarvoor waren geweest. In de 24 chaotische, magische uren bloeit er nieuwe liefde op en oude romances vatten opnieuw vlam op dit weelderige eiland vol mogelijkheden.

30. Angus Thongs and Perfect Snogging

Georgia Nicholson is bezig met het trauma van teenager-zijn te overwinnen. Niet begrepen door haar ouders, maar opgevangen door de vriendschap met haar vriendinnen, ”The Ace Gang” worstelt Georgia zich door het leven. Wanneer de twee knappe broers Tom en Robbie op school komen denkt Georgia dat de droom van haar vriendje is uitgekomen. Helaas gaat Robbie al met haar aartsrivale Lindsay. Georgia bedenkt een serie van plannen, om te laten zien dat zij de rijpe, ontwikkelde vriendin is die hij verdient. Dit terwijl haar situatie thuis, met haar ouders er niet één is die echt meewerkt.

31. Notting Hill

De beroemde Amerikaanse actrice Anna Scott komt per ongeluk de weinig succesvolle boekverkoper William Thacker tegen. Ze worden verliefd, maar het samenzijn met één van de populairste vrouwen van de wereld blijkt voor William niet gemakkelijk.

32. Bad Moms

Amy Mitchell zet haar gezin altijd op de eerste, tweede en derde plaats, maar haar man, veeleisende kinderen en idiote baas eisen zijn tol. Ze blijft maar geven en geven, maar nooit is het genoeg. Wanneer de alfa moeders op de school van haar kinderen een brug te ver gaan, knapt er iets bij Amy. Samen met twee, eveneens uitgeputte, moeders besluit ze even helemaal los te gaan, met het doel zich los te maken van conventionele verantwoordelijkheden.

33. Letters to Juliet

Een jonge Amerikaanse vrouw (Amanda Seyfried) gaat op vakantie naar het prachtige Verona in Italië. Daar vindt ze een ”Letter to Juliet”, een onbeantwoorde brief aan een onbeantwoorde liefde. Hierdoor begint ze een zoektocht naar de geliefden uit de brief…

34. Clueless

Cher is een rijkeluisdochter en om haar cijfers te verbeteren brengt ze twee leraren bij elkaar. Als dit lukt besluiten zij en haar vriendin Dionne zich te storten op een nieuw meisje, Tai, die nog geen flauw benul heeft van de normen en waarden van de huidige tieners. Ze zullen haar net zo populair maken als zij zelf zijn. Cher zoekt tegelijkertijd ook nog eens naar haar droomvriendje.

35. Beauty & the briefcase

Lane Daniels is een modejournaliste wier leven verandert wanneer ze het artikel ‘carrièreswitch om liefde te vinden’ schrijft. Haar redactrice stelt voor dat Lane een baan in de zakenwereld vindt en daar zo veel mogelijk mannen date om inzicht te verkrijgen, met uiteraard verrassende resultaten…

36. All the bright places

Dit is het verhaal van Violet en Theodore. De twee zullen elkaar ontmoeten en elkaars levens voorgoed veranderen. Beiden worstelen ze met het verleden dat een aantal emotionele en psychische littekens heeft nagelaten. Echter vinden ze elkaar en ontstaat er een band. All the bright places is een verfilming van het populaire boek van Jennifer Niven.

37. SPF-18

Voor alle fans van Noah Centineo.. 😉 De achttien jaar jonge Penny Cooper heeft al jarenlang haar liefdespijlen gericht op Johnny Sanders Jr., maar wanneer een mysterieuze muzikant bij het strand opdaagt verandert dat de zaak volledig. Penny voelt zich verscheurd tussen twee liefdes. Voor wie zal ze uiteindelijk kiezen?

38. How to lose a guy in 10 days

Als columniste voor het trendy tijdschrift Composure krijgt Andie Anderson de opdracht om uit de eerste hand te beschrijven hoe je van een man kunt afkomen… binnen 10 dagen! Andie’s doelwit, de gewilde vrijgezelle reclamejongen Benjamin Barry, gaat ondertussen de weddenschap aan dat hij iedere willekeurige vrouw rond zijn vinger kan winden… binnen 10 dagen!

39. So undercover

Wanneer de FBI Molly Morris (Miley Cyrus) inhuurt om undercover te gaan bij een studentenvereniging moet zij veranderen van een taaie privédetective in een geraffineerd, stijlvol universiteitsmeisje. Ze moet de dochter beschermen van een grote maffioso. Met meerdere verdachten op haar lijst ontdekt Molly onverwachts dat niet iedereen is wie men lijkt te zijn, inclusief zijzelf.

Meidenfilms Netflix 2022

Nog 10 leuke meidenfilms op Netflix te gaan!

40. Step up

Tyler Gage is een jonge roekeloze straatcrimineel, die in een vicieuze cirkel van moeilijkheden terechtkomt, nadat hij en zijn vrienden een auditorium van een hogeschool voor beeldende kunsten aan diggelen geslagen hebben. Door de rechter wordt hij veroordeeld tot een taakstraf in de getroffen school. Hij wil eerst niets te maken hebben met de leerlingen. Tot hij een knappe danseres ontmoet die bereid is hem een kans te geven. Tegen alle verwachtingen in belandt Tyler in haar leefwereld en ontdekt dat hijzelf ook talenten heeft om te dansen.

41. PS I love you

Al zijn zij het niet altijd met elkaar eens, Gerry en Holly lijken voor elkaar gemaakt te zijn. Wanneer Gerry komt te overlijden, is Holly ontroostbaar en sluit zichzelf af. Totdat ze een brief in haar post vindt met Gerry’s handschrift, die aan haar is geadresseerd. In de brief zegt Gerry dat dit de eerste van in totaal twaalf brieven is, die zij een jaar lang elke maand zal krijgen, en waarin hij haar instructies geeft die zij moet opvolgen. Haar eerste taak: naar buiten gaan en een killer disco outfit kopen. Zo begint voor Holly een jaar vol avonturen, van karaokeavonden met vrienden tot een reis naar Ierland, allemaal zorgvuldig voorbereid door Gerry, en vormgegeven aan de hand van de letters P.S. I love you…

42. Bridesmaids

Het leven van Annie (Kristen Wiig) is een puinhoop: ze gelooft niet meer in de liefde en is altijd blut. Wanneer ze door haar beste vriendin Lilian (Maya Rudolph) als getuige op haar bruiloft wordt gevraagd, besluit ze Lilian en de hele groep bruidsmeiden mee te nemen op een wilde trip met het huwelijk als eindstation.

43. Mother’s day

Film over de viering van Moederdag, waarin de perikelen gevolgd worden van een stel jonge moeders, oudere moeders en dochters op zoek naar hun moeders. Of juist niet zo hard op zoek. De film draait onder meer rond de levens van de alleenstaande moeder Sandy (Jennifer Aniston), de moederloze Kristin (Britt Robertson), teleshopping-koningin Miranda (Julia Roberts) en de kinderloze Jesse (Kate Hudson).

44. Otherhood

Carol, Gillian en Helen zijn reeds lang met elkaar bevriend en hebben kinderen die intussen op zichzelf wonen. Nadat ze zich op Moederdag door hun volwassen zonen verwaarloosd voelen besluiten de vrouwen naar New York te rijden om de banden met hen weer aan te halen. Daar aangekomen komen ze tot het besef dat niet enkel de levens van hun kinderen aan verandering toe zijn.

45. About time

De 21-jarige Tim Lake ontdekt na het zoveelste saaie, onbevredigende nieuwsjaarfeestje dat hij kan tijdreizen. Tim kan de geschiedenis niet veranderen, maar wel de loop van zijn eigen leven. Hij besluit zijn eigen leven wat aangenamer te maken met het krijgen van een vriendin. Helaas blijkt daten via tijdreizen net zo lastig als het klinkt.

46. The Notebook

Allie Hamilton komt begin jaren 40 naar het plaatsje Seabrook in North Carolina om vakantie te vieren met haar familie. Daar ontmoet ze de knappe Noah Calhoun die vanaf ‘t eerste moment verliefd op haar is. Ondanks hun zeer verschillende achtergronden beleven de twee een zomer vol hartstocht en passie. Maar als Allie verhuist en Noah zich aanmeldt bij het leger lijkt de liefde voorgoed voorbij.

47. The Age of Adaline

Adaline is rond de eeuwwisseling geboren. Na een mysterieus ongeval in de jaren 30 blijft ze voor eeuwig jong. Na jaren van eenzaamheid ontmoet ze eindelijk een man voor wie het misschien de moeite waard is om haar onsterfelijkheid op te geven.

48. Rokjesdag

Rokjesdag. Die mooie eerste dag in het vroege voorjaar waarop vrouwen spontaan en massaal besluiten dat het kan, met blote benen naar buiten. Ineens fladderen overal rokjes en jurkjes. En iedereen weet: de lente hangt in de lucht. Voor de naar liefde hunkerende personages in Rokjesdag is dit de perfecte dag voor een cursus ‘Koken voor Singles’. Veertien personages beproeven hun geluk in de liefde. Het eerste deel van de avond volgt de regels van het spel: er wordt gepraat, een beetje gekookt maar vooral schaamteloos geflirt.

49. Dirty dancing

Zomer 1963. De 17-jarige naïeve Frances ‘Baby’ Houseman brengt met haar ouders en haar oudere zus Marjorie de vakantie door op het resort van het hotel Catshill. Baby ontmoet daar de verveelde dansleraar van het hotel Johnny Castle. Johnny brengt Baby ‘dirty dancing’ bij, ze wordt zijn pupil en ze zet haar eerste schreden in de liefde. Een klassieker die je gezien moet hebben.

De laatste paar dan, omdat ik er niet genoeg van krijg

50. Isn’t it romantic

Ondanks haar goede inzet wordt de architecte Natalie niet opgemerkt op haar werk. Ook haar liefdesleven laat te wensen over, niet in het minst doordat ze cynisch tegenover een levenslange relatie staat. Wanneer ze het bewustzijn verliest bij een diefstal, ontwaakt ze in een regelrechte romantische komedie, een genre dat ze haat, waarin zij de hoofdrol speelt. Natalie doet er alles aan om aan elke cliché te kunnen ontsnappen. Dit blijkt geen sinecure, ook omdat ze de aandacht heeft getrokken van twee mannen.

Niet iedereen vind Rebel Wilson leuk en de film is wel wat flauw, maar als je dat niet erg vindt dan is dit een vermakelijke film.

51. Material girls

De zussen Tanzie Marchetta (Hilary Duff) en Ava Marchetta (Haylie Duff) zijn eigenaressen van het familie-cosmeticafortuin. Wanneer er echter een groot schandaal plaatsheeft met bijbehorend onderzoek, raken de zussen hun fortuin kwijt en staat hun wereld op z’n kop.

52. Grease

De Australische Sandy brengt haar vakantie door in Amerika. Daar wordt zij verliefd op Danny. Maar aan alle goede dingen komt een eind, zo ook aan de vakantie. Als haar ouders besluiten om toch in Amerika te blijven, komt Sandy heel toevallig op de highschool terecht waar Danny ook op zit. Als zij hier achter komt, is haar geluk maar van korte duur, want de Danny van vakantie blijkt op school een stoere bink te zijn die bij de T-Birds hoort. En daarom heeft hij een bepaald imago hoog te houden. Sandy probeert vriendschap te sluiten met de populairste meiden van de school, de Pink Ladies. Maar door haar truttige voorkomen blijft zij een eenling. Een verandering is nodig.

53.: Never have I ever

De middelbare scholiere Devi is van Indiaas-Amerikaanse afkomst. Ze wil haar leven wil omgooien en een plan bedenkt om cool gevonden te worden. Een groot onderdeel van dat plan is dat ze een vriendje krijgt en voor de eerste keer seks heeft. En dat levert een hoop ongemakkelijke, hilarische en ietwat rare momenten op. Stiekem is dit een korte serie en geen film, maar hij is zo leuk dat ik hem niet in deze lijst kon laten ontbreken.

Zo, heb je ze allemaal? Top! Dan kan je beginnen met de leukste meidenfilms Netflix 2022! Heb je nou nog leuke tipjes voor deze filmlijst? Mail dan gerust even, dan voeg ik ze toe! Je kunt trouwens gelijk een lekkere pizza tijdens je movienight bestellen!

Wie bepaalt welke Meidenfilms op Netflix komen?

Netflix biedt vandaag een vrij uitgebreid aanbod van meidenfilms en afleveringen, en het breidt zijn opties voortdurend uit. Netflix moet daarentegen licenties kopen voor elk van de meidenfilms en programma’s die deel uitmaken van zijn aanbod. Deze licenties worden verkregen door samen te werken met leveranciers, distributeurs, producenten en makers van inhoud. Op die manier verwerft het bedrijf de rechten om films en televisieprogramma’s via zijn dienst uit te zenden. Check gelijk hoe je een ander lettertype fixt op insta!

Netflix Orginal Meidenfilms

Netflix heeft de laatste jaren ook de nadruk gelegd op zijn eigen programmering. Dit biedt de streamingdienst onafhankelijkheid van contentbronnen en stelt het in staat om zijn eigen shows te produceren. Deze shows staan bekend als Netflix Originals, en enkele voorbeelden zijn Stranger Things en Orange is the New Black. Het bedrijf werkt ook hard om exclusieve rechten te krijgen, dus shows verschijnen vaak online kort nadat ze zijn uitgezonden in de Verenigde Staten. Denk aan Riverdale en The 100.

Waarom komen en gaan meidenfilms en tv-series?

Elke dag voegt Netflix nieuwe meidenfilms toe, maar het komt ook regelmatig voor dat vitale films en series worden verwijderd. Dit heeft alles te maken met licenties. Netflix verkrijgt de rechten vaak voor een bepaalde tijd. Na die tijd moeten de licenties vernieuwd worden om deel uit te blijven maken van het aanbod. Daarbij wordt meestal uitgebreid onderzocht hoe populair de titel is en wat de prijzen zijn, of de rechten nog toegankelijk zijn en of er seizoensvariabelen in het spel zijn. Als Netflix besluit de licentie niet te verlengen, wordt deze uit het aanbod gehaald.

Het aanbod meidenfilms verschilt per land.

Je hebt vast wel eens gemerkt dat als je op vakantie bent, je in een ander land ineens een heel ander Netflix-aanbod hebt. Dit heeft ook deels te maken met licenties. Soms bestaan er talloze rechthebbenden, of zijn er voor een locatie geen rechten beschikbaar. Bovendien bekijkt Netflix per land wat de voorkeur van de regio is en wil het zijn aanbod daarop afstemmen.

We hoopten dat we je nu alles hebben verteld over de leukste meidenfilms op Netflix, veel plezier met kijken!

De totale lijst: 53 meidenfilms op Netflix

Zie hier de complete lijst leuke meidenfilms op Netflix van 2022

 1. Friends with Benefits
 2. Hitch
 3. LOL
 4. Just my luck
 5. The Choice
 6. The Theory of everything
 7. It’s Complicated
 8. The Holiday
 9. Bridget Jones Diaries
 10. To all the boys I’ve loved before
 11. The perfect date
 12. Sierra Burgess is a loser
 13. Tall girl
 14. The Kissing Booth
 15. Twilight (alle delen)
 16. Set it up
 17. Dumplin’
 18. The best of me
 19. After
 20. The last summer
 21. Reality high
 22. Mean Girls
 23. She’s the man
 24. The Perfect man
 25. The Lizzie McGuire movie
 26. The princess diaries
 27. The Princess Diaries 2: Royal Engagement
 28. Mamma Mia
 29. Angus Thongs and Perfect Snogging
 30. Notting Hill
 31. Bad Moms
 32. Letters to Juliet
 33. Clueless
 34. Beauty & the briefcase
 35. All the bright places
 36. SPF-18
 37. How to lose a guy in 10 days
 38. So undercover
 39. Step up
 40. PS I love you
 41. Bridesmaids
 42. Mother’s day
 43. Otherhood
 44. About time
 45. The Notebook
 46. The Age of Adaline
 47. Rokjesdag
 48. Dirty dancing
 49. Isn’t it romantic
 50. Material girls
 51. Grease
 52. Never have I ever

Vond je dit een leuke blog? Check dan ook eens over hoe je zelf gerstekorrels kunt verwijderen.