Ander lettertype Instagram

Tekst dikgedrukt of schuingedrukt maken op instagram

Ander lettertype Instagram

Alle hippe meiden en influencers zie je vaak op Instagram met een ander lettertype. Maar hoe ik het ook probeer, het lukte mij niet. En toen dacht ik, hoe doen al die mensen dit en waarom lukt mij een ander instagram lettertype niet? Dat werd een beste zoektocht, maar eindstand bleek het helemaal niet zo moeilijk. En toen dacht ik, nu ik het weet wil ik het jullie ook leren! Ik ga je vandaag leren hoe je een leuk andere instagram lettertype krijgt, hoe het werkt en waar je het kunt aanpassen. Of je nu een leuke bio maakt, een reels, een story of gewoon een bericht post, op deze manier krijg je een ander lettertype op Instagram! 

Instagram lettertype voor Bio & Posts aanpassen

Als je een ander lettertype op Instagram wilt in je biografie of onder je posts, dan doe je dit niet via Instagram zelf. De truc is om dit via een website te doen, waarna je vervolgens het lettertype naar keuze in je bio of onder je post plak. Een voorbeeld van zo’n website is Fonts for Instagram. Je typt hier simpelweg je gewenste tekst in, krijgt een font die ook zelf aan kunt passen en welke beschikbaar is op instagram! Zo krijg je altijd een tof ander lettertype op Instagram voor Bio’s en Berichten! 

Instagram lettertype voor Bio & Posts aanpassen

Tekst dikgedrukt of schuingedrukt maken op instagram

Een witregel toevoegen op Instagram lukt iedereen wel. Je klikt simpelweg op de ‘enter’ of ‘return’ knop om een witregel toe te voegen op instagram. Een tekst dikgedrukt maken op instagram is alweer wat lastig en een schuine tekst op instagram ook. Je hebt hier (helaas) ook weer een ander soort website voor nodig. Ik ben zelf fan van deze website. Hier kun je gemakkelijk weer je eigen tekst invoeren, en vervolgens aangeven of je hem dikgedrukt wilt, of schuin op instagram. 

Je krijgt vervolgens een aangepaste tekst, welke je direct op Instagram kunt gebruiken! Dit is dus vooral handig als je leuke beschrijving op instagram wilt aanpassen, met een opvallend lettertype. 

Lettertype aanpassen instagram Stories

Wanneer je een Instagram Story maakt, kun je wanneer je een tekst aan het typen bent het lettertype veranderen. Toch kan het zijn dat je soms opzoek bent naar een andere uitstraling of misschien wel je huisstijl wilt gebruiken, zodat je overal één stijl doorvoert.

Dit kun je doen met de app Over. In deze app kun je sowieso hele mooie Instagram Stories maken, maar ook losse teksten opslaan die je vervolgens opent in de Story die je aan het maken bent.

Je typt een tekst in Over, kiest het lettertype dat je wilt hebben en opent deze vervolgens in de Instagram Story die je aan het maken bent. Hieronder leg ik per besturingssysteem hoe je een ander lettertype op Instagram kiest.

Android: Sla de tekst in Over op. Download de app Gbox, klik in de app op Gbox Keyboard en volg de stappen. Als je nu Instagram Stories opent en klikt om een tekst in te typen, dan zie je onder een balk met opties. Je kiest hier voor het afbeelding icoontje en daar komt je net opgeslagen tekst tevoorschijn. Als je erop klikt wordt hij geplaatst in je Story, kun je hem slepen naar de gewenste plaats en publiceren als je klaar bent!

iOS: Sla de tekst in Over op en ga naar de filmrol, waar je kiest voor afbeelding kopiëren. Open je Instagram Story en klik op de pop-up linksonder om de afbeelding toe te voegen als sticker. Zo wordt hij geplaatst in je Story, kun je hem slepen naar de gewenste plaats en publiceren als je klaar bent!

Ander lettertype instagram

Hoe ander lettertype op instragram maken

Ik vind het kiezen van een ander lettertype op Instagram zelf super leuk, maar het moet wel leesbaar en vindbaar zijn. Zo is het niet verstandig om een ander lettertype te gebruiken in je naam (het gedeelte dat vetgedrukt is in je biografie). Wanneer je dit doet kunnen mensen je niet gemakkelijk meer vinden in de zoekfunctie, waardoor je eventueel nieuwe volgers misloopt.

Verder vind ik het een hele leuke tool om bijvoorbeeld je Stories net een andere touch te geven. Ik vind het vaak erg opvallen als ik dit bij andere Instagrammers voorbij zie komen en dat geeft de uitstraling van een account voor mij toch echt een boost!

Wil je meer tips over hoe je jouw Instagram biografie het beste kunt vormgeven en welke hashtags je het beste kunt gebruiken om meer volgers te krijgen? Kijk dan zeker eens naar de e-book bundel van Socialized. Hierin vind je de e-books How To Hashtag en De Perfecte Bio. 

Nog meer Instagram tips? Andere apps:

Of je nu een nieuwe selfie plaatst of een foto van het oogverblindende uitzicht in Thailand: natuurlijk wil je dat zoveel mogelijk van jouw volgers stoppen met scrollen als ze je foto zien. Of dat nieuwe followers even je bio lezen (én getriggerd worden om op die follow-knop te drukken) als ze je account ineens bezoeken. Hoe je meer opvalt? Door onder andere je posts en bio wat persoonlijker te maken met een ander lettertype.

Hoe je dit doet? Very easy! Er bestaan namelijk een heleboel handige websites waarop je een lettertype voor Instagram kunt uitzoeken. Zoals bijvoorbeeld LingoJam. Typ je in het lege vak de tekst in die je bij je post of in je bio wilt plaatsen? Dan rolt diezelfde tekst er gelijk uit in meerdere tekststijlen. Hierna is het alleen een kwestie van de tekst kopiëren en daarna plakken in Instagram. Ga jij voor een cutiepie tekst met leuke symbolen? Of liever voor iets stoerders?

Tekst dikgedrukt of schuingedrukt maken op instagram

In het kort: Lettertype Instagram Stories aanpassen

In de ochtend plaats je een foto van je fotogenieke bak met havermout en in de middag een video vol met trucjes van je hond. Ben jij dol op het plaatsen van Instagram Stories? Ook deze kun je een stuk persoonlijker maken door zelf te spelen met verschillende lettertypen. Dit doe je als volgt:

  1. Open de Instagram-app.
  2. Maak een nieuwe Instagram Stories aan.
  3. Tik op het scherm. Je kunt nu een tekst typen.
  4. Onderin verschijnt er een balk met alle lettertypen die er zijn: van klassiek tot modern.
  5. Kies je favoriet uit. Of speel met meerdere lettertypen en kleuren om er écht een opvallende Stories van te maken.
  6. Et voilà! Je Stories is klaar om gepost te worden.

Vond je dit een leuke blog? Check dan ook onze andere blogs! Zoals die over Intermittent fasting vrouwen, Felicitatie tekst geboorte jongetje of Bucketlist Koppels