Mixen met sambuca

Mixen met Sambuca

Mixen met sambuca
Van die heerlijke warme zomeravonden, lekker een dagje op het strand gezeten of de barbecue aangehad en dan nog afsluiten met een heerlijk mixje sambuca. Of heb je een feestje gepland staan waarin alle cocktails en shotjes die je kent voorbij komen? Goed nieuws! Wij gaan je vandaag alles leren over Mixen met Sambuca. Wat zijn de lekkerste Sambuca mixjes, hoe kun je ze maken en het belangrijkste; Welke Sambuca mixt vind ik zelf het lekkerst? Want hoe je het went of keert, mixjes en cocktails zijn altijd persoonlijk! De ene vindt een Sambuca Mix met iets zoets lekker, de ander een Sambuca Mix met wat fruitigs. Liever Likeur 43 Mixen? Kan ook!

Eerst de historie; Wat is Sambuca Mix

Sambuca is een anijslikeur die zijn oorsprong vindt in Italië. De drank heeft een alcoholgehalte van 40% en is dus sterker dan wijn of bier. Ondanks zijn status als likeur, is Sambuca vrij flexibel. We hebben vijf verschillende manieren om Sambuca te mengen voor je op een rijtje gezet. Welke mix met Sambuca vind jij het lekkerst? Laat het ons weten!

Sambuca is een heldere likeur die troebel wordt wanneer hij met water wordt gemengd. Wanneer mensen uitgaan of in het traditionele Italië, steken ze de Sambuca aan met vuur alvorens het te consumeren. Dit wordt gedaan om een mooie ronde, dikke, maar bovenal heerlijke smaak te krijgen. Maak je geen zorgen, je krijgt zowel warme als koude Sambuca, maar niets zal verbranden. Nu snel door naar het hetgeen waarvoor je gekomen bent, de 5 populairste Mixen met Sambuca.

5 mixen met Sambuca

1. Koffie mixen met Sambuca. Ja je leest het echt goed. Dit vind ik (en veel Italianen met mij) echt heel lekker. Hoe het werkt? Je giet 1 shotglaasje Sambuca in een koffieglas. Je schenkt daar overheen een verse koffie. Vind je het iets te sterk of houdt je meer van zoet? Doe dan eerst wat bruine suiker bij de Sambuca. De koffie zorgt er dan voor dat de suiker oplost. Top het af met en heel klein beetje slagroom en je hebt een heerlijk dessert met Sambuca. Dat was Sambuca Mix 1! Check ook gelijk de lekkerste parfums!

5 Mixen met Sambuca

2. Nummertje twee, de shotjes. En die zijn er in veel verschillende soorten en maten, maar man wat zijn sommige smerig (en sommige gelukkig ook weer heel lekker). In onze lijst Mixen met Sambuca, geven we je nu wat ideeën voor shotjes met Sambuca! Denk bijvoorbeeld aan de bekende ‘Stuiterbal Shot’. Dit shotje bestaat uit twee derde deel sambuca aangevuld met één derde deel blue curacao. Waarom het dan een Sambuca Stuiterbal heet? Je neemt het shotje in de mond en schud je hoofd 10 seconden hard op en neer. Vervolgens slik je het door, waarna je een goede teug lucht tussen je duim en wijsvinger door inademt. Het effect van het shotje is op deze wijze een stuk groter en de “stuiterbal” is zodoende ook veel scherper. Sambuca is ook heerlijk tijdens je filmavond met meiden!

3. Naast de Stuiterbal, is er natuurlijk ook de Vuurbal. Een vuurbal bestaat uit een half shotje Sambuca, een half shotje Tequilla en natuurlijk; Tabasco! Damnn lekker pittig. Mix alles bij elkaar, zet je Mexicaanse hoed op en ga ervoor!

4. Mijn persoonlijke favoriet; De Flaming Lamborghini. Grote kans dat je hier nog nooit van gehoord hebt, maar dit mixje met Sambuca is echt mijn grootste favoriet. Wat je nodig hebt? 1 shot Kahlua, 1 shot Baileys, 1 shot Blue Curaçao en 1 shot Sambuca. Je mixt alles bij elkaar en zorgt voor 1 fris shotglaasje. De zoetigheid van de Baileys, de kleur van de Blue Curaçao, de Kahlua smaak en dan gemixt met friszoete Sambuca. Echt heerlijk om eens lekker van uit je pan te gaan!

5. Cocktail Party met Sambuca, tuurlijk wel! Sambuca is ook uitstekend geschikt voor het maken van een cocktail. Iedere cocktail bestaat in normaal gesproken uit een deel sterke drank, een deel likeur en een deel vruchtensap of soda water. Een cocktail met sambuca maak je met bijvoorbeeld jus d’orange, maar ook met ananassap. Zo krijg je een lekker zoet geheel met een pittige kick. Vervang simpelweg de Wodka door de Sambuca en je hebt een heel nieuwe cocktail uitgevonden.

Zo, dat was onze lijst met de 5 lekkerste Mixen met Sambuca. Ik hoop dat je er van kunt genieten, geniet ervan en drink met mate. En let op: Nixx onder 18!

Wil je het avondje helemaal afmaken? Check dan dit perfecte cadeautje; De champagnegun! En trek gelijk een lekker nieuw setje aan. Of bekijk de nieuwste Netflix series van juli 2022!