De beste mascara voor gevoelige ogen

beste mascara voor gevoelige ogen

Ik vind het heerlijk om mijzelf af en toe heerlijk op te dutten, zoals (denk ik) elke meid wel. Het enige probleem dat is vaak heb, is dat mijn ogen erg gevoelig zijn. Wellicht heeft het ermee te maken dat ik mijn hele leven al lenzen draag, of te vaak make-up draag, of dat ik gewoon pech heb, maar ik krijg best vaak oog-ontstekingen zonder dat hier goed redenen voor zijn. Met het aanbrengen van mascara is het helemaal irritant als je een gevoelige ogen hebt. Daarom ben ik gaan kijken wat de beste mascara voor gevoelige ogen is en ben ik gaan checken of dit echt hielp. Lees je mee over mijn tips voor de beste masacara voor gevoelige ogen?

Voor alle meiden die extreem ongeduldig zijn en niet informatie willen lezen, dit is zijn de top 10 beste mascara’s voor gevoelige ogen (de uitgebreide info vind je hieronder, ook per product).

 1. L’Oreal Paris Voluminous Lash Paradise Mascara.
 2. Maybelline New York Lash Sensational Mascara
 3. CoverGirl Lash Blast Volume Mascara
 4. Blèzi® Mascara 10 Black – Mascara gevoelige ogen – Zwart
 5. Clinique High Impact Mascara
 6. Rimmel London Volume Shake Mascara
 7. Lancôme Hypnôse Drama Waterproof Mascara
 8. Physicians Formula – Killer Curves Mascara
 9. Deborah Milano Formula Pura Volume & Forza Mascara – TIP
 10. L’Oréal Paris – Lash Paradise Mascara Waterproof

Beste make-up voor gevoelige ogen

Wat make-up betreft, is mascara een van de belangrijkste onderdelen van elke beauty-dag. Niet alleen geeft het definitie aan de ogen, maar het kan ook de manier waarop je kijkt volledig veranderen. Maar voor mensen met gevoelige ogen kan het een moeilijk product zijn. Sommige mascara’s kunnen de ogen irriteren en roodheid veroorzaken, terwijl andere gewoon niet het gewenste effect geven. Om mensen met gevoelige ogen te helpen hun gewenste look te bereiken, hebben we een lijst samengesteld van de beste mascara’s voor gevoelige ogen.

De eerste mascara die we noemen is de L’Oreal Paris Voluminous Lash Paradise Mascara. Deze mascara geeft volume en lengte zonder de ogen te irriteren, dankzij de hypoallergene formule. Het is ook vrij van geurstoffen, dus perfect voor mensen met gevoelige ogen. Bovendien is het borsteltje zo ontworpen dat het elke wimper vastpakt, zodat je zeker weet dat je ogen er op hun best uitzien. Het beste aan deze mascara vinden wij het volume dat je erbij krijgt!

2 – Bijna beste mascara voor gevoelige ogen

De volgende mascara die we noemen is de Maybelline New York Lash Sensational Mascara. Deze mascara is samengesteld met natuurlijke producten, zodat hij de ogen niet irriteert. Bovendien heeft hij een uniek uitwaaierend borsteltje waarmee je elke wimper kunt bedekken voor een vol en volumineus effect. De nieuwe variant van de Maybelline Lash Sensation heeft ook rozenbottelolie, dus kijk even in je winkel (of online) of dit er ook in zit. Dan heb je namelijk de goede variant voor gevoelige ogen! Ook erg fijn is, is dat deze Mascara waterproof is. Geen jankbui die jou gaat verslaan!

Nummer 3 op de top 10 beste mascara’s voor gevoelige ogen is Covergirl Peacock Flare – Mascara. Deze Mascara voor gevoelige ogen is dermatologisch getest en heeft geen ingrediënten die de ogen moeten irriteren. Je krijgt een redelijke krul in de wimper, maar niet zo goed als bij nummer 1 en 2. Echter is hij wel wat voordeliger, vandaar dat hij op de nummer drie komt!

Nummer vier op de lijst van Beste Mascara’s voor gevoelige ogen is de Blèzi® Mascara 10 Black. Deze Blezi Mascara voor gevoelige ogen staat eigenlijk op nummer 1 bij Bol.com zelf als het gaat om Mascara voor gevoelige ogen. Hij wordt dus online het beste verkocht, boven onze nummer 1 en 2. En dat zegt wel wat! De 4-in-1 crème mascara van Blèzi heeft alles wat je zoekt in een mascara. De ultieme long lasting-formule blijft vele uren perfect zitten zonder uit te lopen.

Blèzi® Mascara 10 Black

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,50)
Geupdate op: : 10/03/2023 - 16:54

beste mascara gevoelige ogen
Dan gaan we door naar nummer 5. Dat is de Clinique High Impact Mascara Krul en Volume. Een van de duurdere op de lijst, maar met een goede reden. De Clinique Mascara is dermatologisch getest, is geschikt voor gevoelige ogen (duh) en zorgt voor meer lengte en meer volume. De mascara houdt 18 uur stand, dus is geschikt voor een heerlijk zomers dagje op het terras!

Nummer 6 van de top 10 beste mascara’s voor gevoelige ogen

Dan gaan we door naar nummer 6 en dat is een mascara van het merk Rimmel Londen, ons allemaal wel bekend! Deze Extreme Black variant is in tegenstelling tot de meeste mascara’s van Rimmel, geschikt voor gevoelige ogen. Ook is deze variant (Extreme Black) redelijk uniek, want hij is echt zwart-zwart. Dat zie je niet vaak meer! Deze Rimmel Londen Mascara bevat bovendien de ‘Shake-Shake’ technologie die ervoor zorgt dat de mascara langer houdbaar blijft dan reguliere mascara’s.

Rimmel London Volume Shake Mascara – Black

Verkrijgbaar bij

bol.com (€6,96)
Geupdate op: : 23/12/2022 - 12:09

Dan door naar Nr 7: Lancôme Hypnôse Drama Waterproof Mascara

Deze Mascara van Lancome (ik weet niet hoe ik zo’n fancy dakje op de O doe), is een prima mascara voor gevoeligere ogen en zorgt voor een goede lengte. De prijs-kwaliteit verhouding is dik naar wens. Deze mascara staat in de top 5 verkopen op Bol.com, dus een populaire optie voor de dames (of heren) die mascara zoeken.

Lancôme Hypnôse Drama Waterproof

Verkrijgbaar bij

bol.com (€31,95)
Geupdate op: : 10/03/2023 - 17:01

Op nummer 8 staat de Physicians Formula – Killer Curves Mascara Overclocking en die kende ik zelf niet eigenlijk. Vond de naam ook een beetje gek, maargoed. Hij werd me aangeraden door een vriendin die zelf ook vaak last van haar ogen heeft en vond vooral de prijs van deze mascara goed. Hij is dermatologisch getest, niet waterproof maar geeft wel mooie volume aan de ogen. Probeer hem eens uit zou ik zeggen!

Physicians Formula – Killer Curves Mascara

Verkrijgbaar bij

bol.com (€12,95)
Geupdate op: : 10/03/2023 - 17:04

Nummer 9: Deborah Milano Formula Pura Volume

Oke, misschien had deze het verdiend om hoger in de lijst te staan, want dit is eigenlijk de meest natuurlijke mascara die je kunt krijgen. Hij is beschermend, voedend en speciaal ontwikkeld om irritaties aan je ogen te voorkomen. Deze mascara geeft de wimpers volume en een diepe, langhoudende zwarte kleur. Verrijkt met natuurlijke olijfolie om de wimpers te beschermen en te voeden. Ben je op zoek naar de beste mascara voor heftig gevoelige ogen? Dan zou ik deze kopen!

Deborah Milano Formula Pura Volume & Forza

Verkrijgbaar bij

bol.com (€16,66)
Geupdate op: : 10/03/2023 - 17:06

De laatste van onze top 10: De L’Oréal Paris – Lash Paradise Mascara

Ik kan hier redelijk kort over zijn: Hij stond op een hoop andere lijstjes, dus ik heb hem erbij gezet, maar ik heb deze niet getest. Laat het me dus vooral weten als je hem goed (of niet goed) vind, dan kan ik mijn top 10 mascara’s voor gevoelige ogen lijst aanpassen!

L’Oréal Paris – Lash Paradise Mascara

Verkrijgbaar bij

bol.com (€9,00)
Geupdate op: : 10/03/2023 - 17:10

De top 10 van beste mascara voor gevoelige ogen

We hopen dat deze lijst met de beste mascara’s voor gevoelige ogen nuttig is geweest. Of je nu op zoek bent naar een hypoallergene formule, een waaierend borsteltje of een uniek wimperversterkend borsteltje, er is zeker een optie in deze lijst die perfect is voor jou. Dus probeer deze mascara’s eens – je ogen zullen je dankbaar zijn!

Voor mensen met gevoelige ogen kan het een uitdaging zijn om de perfecte mascara te vinden. Gelukkig zijn er een aantal geweldige opties op de markt die speciaal zijn samengesteld om zacht en niet-irriterend te zijn. Van L’Oreal Paris Voluminous Lash Paradise Mascara tot Maybelline New York Lash Sensational Mascara en CoverGirl Lash Blast Volume Mascara, er zijn een aantal mascara’s die perfect zijn voor mensen met gevoelige ogen. Met deze top 10 beste mascara’s voor gevoelige ogen weet je zeker dat je je gewenste look bereikt zonder irritatie.

 1. L’Oreal Paris Voluminous Lash Paradise Mascara.
 2. Maybelline New York Lash Sensational Mascara
 3. CoverGirl Lash Blast Volume Mascara
 4. Blèzi® Mascara 10 Black – Mascara gevoelige ogen – Zwart
 5. Clinique High Impact Mascara
 6. Rimmel London Volume Shake Mascara
 7. Lancôme Hypnôse Drama Waterproof Mascara
 8. Physicians Formula – Killer Curves Mascara
 9. Deborah Milano Formula Pura Volume & Forza Mascara
 10. L’Oréal Paris – Lash Paradise Mascara Waterproof

Hoe breng je mascara voor gevoelige ogen aan?

Het aanbrengen van mascara kan lastig zijn, vooral als je gevoelige ogen hebt. Het belangrijkste is om eerst je wimpers te krullen met een wimperkruller. Dit helpt je ogen te openen en maakt het gemakkelijker om de mascara aan te brengen. Begin vervolgens met een schoon mascaraborsteltje bij de aanzet van de wimpers en beweeg het borsteltje zachtjes heen en weer naar de punten toe. Als je wilt, kun je ook een tweede laag mascara aanbrengen voor een dramatischer effect. Verwijder tot slot met een wattenstaafje de overtollige mascara van je wimpers voordat je je ogen opent. Op deze manier krijg je de perfecte look zonder je ogen te irriteren.

mascara gevoelige ogen

Wat is de beste waterproof mascara voor gevoelige ogen?

Voor mensen met gevoelige ogen kan het een uitdaging zijn om de perfecte waterproof mascara te vinden. Gelukkig zijn er een aantal geweldige opties op de markt die speciaal zijn samengesteld om zacht en niet-irriterend te zijn. Een van de beste waterproof mascara’s voor gevoelige ogen is de Lancôme Hypnôse Drama Waterproof Mascara. Deze mascara is samengesteld uit natuurlijke wassen, zodat hij de ogen niet irriteert. Bovendien heeft hij een uniek staafje waarmee je elke wimper kunt bereiken voor een volle, volumineuze look. Met zijn langhoudende, waterproof formule is het de perfecte mascara voor wie zijn look de hele dag intact wil houden.

Wat is waterproof mascara?

Waterproof mascara is een soort mascara met speciale ingrediënten die ervoor zorgen dat hij op de wimpers blijft zitten en niet uitloopt, zelfs niet als je in contact komt met water. Hij is zo ontworpen dat hij lang blijft zitten en bestand is tegen zweet, tranen en zelfs zwemmen. Waterproof mascara is een goede keuze voor mensen met gevoelige ogen, omdat het minder snel irriteert dan andere soorten mascara.

Hoe mascara verwijderen?

Mascara kan moeilijk te verwijderen zijn, vooral als je gevoelige ogen hebt. De beste manier om mascara te verwijderen is het gebruik van een zachte oogmake-up remover. Zoek naar een olievrij, geurloos en hypoallergeen product om te voorkomen dat je ogen geïrriteerd raken. Breng de oogmake-up remover voorzichtig aan op een wattenschijfje en houd het een paar seconden boven je ogen om de mascara af te breken. Veeg de mascara vervolgens voorzichtig weg met een neerwaartse beweging. Het kan nodig zijn dit proces een paar keer te herhalen om alle sporen van mascara te verwijderen. Bron: Cosmeticagids.nl

Wat is de beste mascara voor gevoelige ogen?

mascara gevoelige ogen

Wij vinden de L’Oreal Paris Voluminous Lash Paradise Mascara de beste mascara voor gevoelige ogen.

Kan je allergisch zijn voor mascara?

Ja! Je kunt allergisch zijn voor diverse ingrediënten van mascara. Mocht je niet zeker weten waar je allergisch voor bent, kun je dit laten testen!

Welke mascara bij allergie?

Het is natuurlijk lastig te zeggen waar je allergisch voor bent, maar de meest natuurlijke (goede) mascara is de Deborah Milano Formula Pura Volume & Forza Mascara

Wat te gebruiken in plaats van mascara?

Als je geen mascara bij je hebt, kun je altijd een beetje vaseline gebruiken! Je krijgt hier extra veel volume door. Let op, niet te veel gebruiken.

Waarom mascara gebruiken?

Mascara wordt ingezet om de wimpers meer volume en soms een donkerder kleurtje te geven!

Wat is de beste mascara?

De beste mascara (ook voor gevoelige ogen), is de Maybelline New York Lash Sensational Mascara.

Zo, we hopen dat we je een beetje geholpen hebben met al deze informatie! Heb jij tips voor de beste mascara voor gevoelig ogen? Stuur me dan gerust een mailtje, dan voegen wij hem graag toe in onze lijst! Vond je dit een leuke blog? Check ook eens wat de beste droogshampoo is, hoe je een gerstekorrel verwijderd of wat de beste budget laptop is!