De beste droogshampoo

de beste droogshampoo

Nu het weer kouder wordt, merk ik dat zelf weer sneller vetter haar krijg. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar haren wassen is bij mij een lange bezigheid en dit probeer ik het liefst maar 2 of 3 keer per week te doen. Het kost simpelweg veel tijd, maar het is ook niet goed voor je haar om elke dag je haar te wassen. Ik kreeg meerdere tips om eens te kijken naar droogshampoo, omdat dit makkelijker schijnt te werken. Hebben jullie al veel ervaring met droogshampoo? Ik ga vandaag uitleggen wat je allemaal met droogshampoo kan en natuurlijk wat de beste droogshampoo’s zijn, zodat jullie dat onderzoekje niet hoeven te doen!

Wat is droogshampoo?

Droogshampoo is een product dat het haar reinigt zonder dat er water aan te pas komt. Het werkt door het absorberen van overtollige olie en vuil in het haar, waardoor het er fris en schoon uitziet. Droogshampoo komt meestal in spray-, schuim- of poedervorm. Het kan rechtstreeks op de hoofdhuid worden aangebracht of op de haarwortels worden gespoten. Het kan ook worden gebruikt om volume en textuur te geven aan het haar, en om een beetje glans toe te voegen.

Hoe droogshampoo gebruiken

Droogshampoo gebruiken is gemakkelijk en handig. Begin met het product rechtstreeks op je hoofdhuid te spuiten, met speciale aandacht voor de gebieden waar meer olie of vettigheid zit. Masseer het product een paar minuten met je vingertoppen in uw hoofdhuid – zo kan het overtollige olie en vuil absorberen. Gebruik vervolgens een borstel of kam om het product gelijkmatig over je haar te verdelen. Style je haar zoals gewoonlijk.

Hoe werkt droogshampoo?

Droogshampoo werkt door het absorberen van overtollige olie en vuil in het haar, waardoor het er fris en schoon uitziet. De actieve ingrediënten in de meeste droogshampoos bevatten absorberende poeders zoals maïszetmeel of silica die werken als kleine sponsjes, die oliën en vuil van de hoofdhuid en de wortels van het haar opnemen. Dit helpt vetophopingen te verminderen en geeft je dat schone gevoel waar je naar op zoek bent!

Top 10 beste droogshampoo’s

  1. Living Proof Perfect Hair Day Droogshampoo
  2. Klorane Droogshampoo met Havermelk
  3. Batiste Droogshampoo Original
  4. Dove Refresh+Care Volume & Fullness Droogshampoo
  5. Amika Perk Up Droogshampoo Spray
  6. Bumble and Bumble Prêt-à-Powder Très Invisible Nourishing Dry Shampoo
  7. L’Oreal Paris Elvive Extraordinary Clay Rebalancing & Hydrating Dry Shampoo
  8. Herbal Essences Naked Volume White Grapefruit & Mosa Mint Verfrissende Droogshampoo
  9. Ouai Haircare Medium Haar Textuur Spray
  10. R+Co Death Valley Droogshampoo Paste
waraom droogshampoo gebruiken_

Is droogshampoo beter dan gewone shampoo?

Het antwoord op deze vraag hangt echt af van het individu en zijn/haar haarverzorgingsbehoeften. Droogshampoo kan een geweldige optie zijn voor wie op zoek is naar een snelle reiniging zonder water te gebruiken. Het is ook handig voor wie geen toegang heeft tot een douche. Als je echter op zoek bent naar een diepe reiniging, dan is gewone shampoo nog steeds de beste optie.

Is droogshampoo goed voor vet haar?

Ja, droogshampoo kan een geweldige optie zijn voor mensen met vet of vettig haar. Het absorbeert overtollige olie en vuil in het haar, waardoor het er fris en schoon uitziet. Het kan ook volume en textuur toevoegen aan je haar, en het een beetje glans geven.

Hoe vaak kan je droogshampoo gebruiken?

Droogshampoo is een geweldige optie voor wie snel schoon wil worden zonder water te gebruiken. Je kunt het ook gebruiken om je haar volume en textuur te geven, en het een beetje glans te geven. In het algemeen kun je droogshampoo zo vaak gebruiken als je nodig hebt, afhankelijk van hoeveel olie je hoofdhuid produceert. Het is echter belangrijk om te onthouden dat droogshampoo niet moet worden gebruikt in plaats van gewone shampoo, omdat het niet al het vuil en de oliën van je haar verwijdert.

Hoe breng je droogshampoo aan?

Het aanbrengen van droogshampoo is gemakkelijk en handig. Begin met het product rechtstreeks op uw hoofdhuid te spuiten, met speciale aandacht voor de gebieden waar meer olie zit. Masseer het product een paar minuten met je vingertoppen in je hoofdhuid – zo absorbeert het overtollige olie en vuil. Gebruik vervolgens een borstel of kam om het product gelijkmatig over je haar te verdelen. Stijl ten slotte je haar zoals gewoonlijk.

Waarom zou je droogshampoo moeten gebruiken?

Het gebruik van droogshampoo kan een geweldige manier zijn om je haar er fris uit te laten zien en aan te laten voelen tussen wasbeurten door. Het absorbeert overtollige olie en vuil, waardoor het haar er schoon en fris uitziet. Het kan ook volume en textuur geven aan je haar en het een beetje glans geven. Bovendien is het gemakkelijk te gebruiken en handig voor wie geen toegang heeft tot een douche.

Zo, we hopen dat we je zo een beetje extra inspiratie hebben gegeven over het gebruik van droogshampoo vs normale shampoo. Ik wissel het nu zelf vaak af. 1x per week was ik het nog grondig met normale shampoo en 1 of 2 keer met droogshampoo. Je krijgt dan toch het frisse gevoel met schone haren, zonder alle moeite dat het normaal kost. Wat vinden jullie ervan? Wat vinden jullie de beste droogshampoo?

Vond je dit een leuke blog? Check dan ook eens onze vergelijker tussen de Mascha Planner of Struktuurjunkie planner, de 7 schoonheden van een vrouw, de beste mascara of de lekkerste luchtjes!