Beste Budget Laptop – 10 goedkope laptops

Nummer 9_ Medion Akoya E13203 Laptop

Beste Budget Laptop – 10 goedkope laptops

Vorige week was het weer zover, m’n laptop stopte ermee. De zoektocht naar een nieuwe, goedkope laptop vind ik altijd een lastige. Ik wil namelijk niet teveel geld uitgeven aan een nieuwe laptop, maar ik wel wel een beetje kwaliteit. Ik heb veel gezocht bij de bekende goedkoper laptop aanbieders, zoals Coolblue, Bol.com en heb de laptop vergelijker website Tweakers gebruikt. Toen dacht ik, als ik een budget laptop wil kopen, dan zijn jullie vast ook wel geïnteresseerd in goedkope laptops. Hieronder een lijst met de top 10 budget laptops, ofwel de 10 goedkoopste laptops met toch die kwaliteit die we nastreven! 

Top 10 budget laptops

We moeten wel goed kijken naar waar een budget laptop aan moet voldoen. Je hebt natuurlijk niet zoveel keuze als je een goedkope laptop wilt. We hebben vooral gekeken naar de batterijduur, de prijs natuurlijk en de mogelijkheden van de laptop. Wij gaan niet kijken naar de grafische mogelijkheden en alle ‘high-tech’ zaken, want dat is niet van belang (mijn inziens) bij een budgetlaptop. Check hieronder snel de top 10 budget laptops! 

Budget laptop Nr 1: Lenovo IdeaPad 3 14ITL6 82H700JWMH

Als eerste wil ik deze Lenovo Ideapad aanraden. Dit is ook degene die ik uiteindelijk gekocht heb. Ik heb hem zelf gekocht bij Coolblue, maar zoek vooral de goedkoopste uit, want dit model is overal hetzelfde! Deze Lenovo Budget Laptop heb ik aangeschaft voor maar 379 euro. Deze goedkope laptop van Lenovo heeft een 14 inch laptop, weegt maar 1,4 kilo en heeft aan anti-reflectie scherm. Wel zo lekker als ik eens in het zonnetje aan het werk ben! 

Je kunt ongeveer 6 uur aan de slag op 1 volle batterij. Je kunt met deze budget laptop goed aan de slag met tekstverwerken, social media en online websites. Photoshop erop draaien lukt ook nog net, maar dan moet je niet teveel tegelijk willen doen. Ik heb mijn laptop echter alleen voor het typen, online scrollen en websites bezoeken nodig, dus vond ik deze goedkope laptop perfect voor mijn werk! 

Lenovo IdeaPad 3 14ITL6 82H700JUMH

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl (€479,00)
Geupdate op: : 23/12/2022 - 12:37

Goedkope laptop Nr 2: HP Chromebook 14a-na0170nd

Dan degene die eigenlijk ook hoog op mijn lijstje stond, De HP Chromebook. Deze vond ik vooral interessant door de prijs. Hij is slechts 279 euro momenteel. En dan denk ik; m’n nieuwe iPhone kostte omgerekend zo’n 5x deze laptop, echt absurd haha. Maargoed, deze goedkope laptop van HP staat bekend om zijn goede speakers! Hier zitten namelijk Bang & Olufsen speakers in. Bij veel goedkope laptops heb je vaak dat blikkerige geluid, hier heb je dat dus niet! Verder weegt hij maar 1,4 kilo, dus erg gemakkelijk mee te nemen, zonder dat je een extra rugzak (of sportschool abonnement) nodig hebt. Bij een Chromebook zit je qua apps en applicaties wel gebonden aan de Chrome Web Store. Hier vind je vrijwel alles wat je nodig hebt, maar houdt hier dus wel rekening mee. Deze laptop gaat op een volle batterij, 12 uur mee! Dat vond ik wel echt een groot voordeel van deze goedkope laptop. De laptop was verder ook 14 inch, net zoals de bovenstaande goedkope laptop. 

HP 14a-na0170nd – Chromebook – 14 inch

Verkrijgbaar bij

bol.com (€319,00)
Geupdate op: : 23/12/2022 - 12:38

Nummer 3 op de lijst van goedkope laptops: Acer Chromebook 315 CB315-3HT-C31Y

Weer een Chromebook. Je zou bijna denken dat ik er aandelen in had, maar helaas is dat niet zo. Anders zou ik geen 9 tot 5 baantje meer hebben! Deze Acer Chromebook is qua prijs vergelijkbaar met de bovenstaande HP Chromebook, ook voor 279 euro. Eigenlijk is hij qua specificaties precies hetzelfde als de goedkope Chromebook van HP. Slechts 1,4 kilo, 14 inch, batterijduur van 12 uur en een Chromebook, dus alleen apps downloaden via de Web App van Chrome. Echter heeft deze goedkope Acer laptop, geen goede speakers. Je hebt hier dus wel het ‘blikkerige’ geluid. Als je echter geen geluid gebruikt, of oortjes in doet, heb je hier geen last van. Qua looks is die ook net iets minder als die van HP (vind ik), vandaar dat deze op plek 3 staat op de top 10 goedkope laptops! 

Acer Chromebook 315 CB315-3HT-C4Y8 – 15 inch

Verkrijgbaar bij

bol.com (€369,00)
Geupdate op: : 23/12/2022 - 12:38

Nummertje 4: Acer Aspire 3 A315-23-A8RN

Ik zat te twijfelen of deze budgetlaptop van Acer Aspire niet hoger moest, want deze heeft als een van de weinige in onze top 10 goedkope laptops, een scherm dat groter is dan 14 inch. Namelijk een scherm van 15,6 inch! En dat vind ik zelf ook altijd wel fijn. Ik sluit m’n laptop echter altijd aan op een ander scherm (tijdens werk), dus vond ik het niet dusdanig belangrijk voor m’n goedkope laptop. Hier zit ook nog eens een SSD kaart in, waardoor hij extra snel opstart. Ook ben je vrij om zaken te downloaden, wat je bij bijvoorbeeld een goedkope Chromebook niet hebt. Met een volledig opgeladen batterij, gaat hij 10 uur mee. Het nadeel van deze Acer, is dat hij geen goede processor heeft, of tenminste, minder dan de bovenstaande. Hierdoor is het lastiger om veel programma’s naast elkaar te draaien. De prijs, in combinatie met het formaat en de batterijduur, brengt hem voor mij wel op nummer 4 in deze top 10 lijst van goedkope laptops. De prijs van deze Acer is 375 euro.

Nummer 5; de goedkoopste laptop: ASUS Chromebook C223NA-GJ0088

De goedkoopste uit deze lijst, vandaar dat hij op nummer 5 staat. Ook weer een Chromebook (dit zijn nou eenmaal goedkopere laptops). Deze goedkope chromebook is wel een stukje kleiner, slechts 11,6 inch. Ik vind het wel een perfecte reis laptop. Hij is ontzettend licht en klein en gaat op een volle laptop, zo’n 8 uur mee. Reis je veel met bijvoorbeeld de trein en zoek je een laptop waar je ondertussen goed op kunt werken, dan zou ik voor deze Chromebook van Asus kiezen! Het heeft ook een mat afgewerkt scherm, waardoor je minder last hebt van zon-inval. Hij heeft redelijk weinig geheugen en ook geen hele goede processor, maar dat moet je ook niet verwachten voor deze prijs. Je koopt deze goedkope laptop al vanaf, schrik niet, 199 euro! Skip dus twee keer (of met de huidige prijzen 1 keer) je uit-eten, en je kunt deze laptop al aanschaffen!

ASUS Chromebook C223NA-GJ0088 – 11.6 inch

Verkrijgbaar bij

bol.com (€219,95)
Geupdate op: : 23/12/2022 - 12:39

Nummer 6: Asus X415MA-EK678WS

Dan gaan we door met de lijst van budget laptops. Op nummer zes staat een goedkope Asus laptop. Deze laptop is ook 14 inch groot en wat voor mij het goede was van deze laptop, was dat je een jaar lang Microsoft 365 ontvangt. Een nieuw Word pakket (want dat heeft toch bijna iedereen nodig), kost ook alweer zo’n 150 tot 200 euro. Hierbij krijg je het dus gratis, terwijl de prijs van de laptop (443 euro), slechts het dubbele is van dit pakket. De website heeft Windows 11 en een redelijk goede processor, met daarbij een SSD kaart. Deze start dus ook extreem snel op! Op een volle batterij, gaat deze 7 uurtjes mee. Het is een prima laptop, voor een prima prijs. Niet de goedkoopste, niet de duurste, niet de beste en ook zeker niet de slechtste. Een prima laptop voor de lijst!

Asus X415MA-EK678WS

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl (€399,00)
Geupdate op: : 23/12/2022 - 12:37

Nr 7 op de lijst van goedkope laptops: Acer Spin 1 SP111-33-C2W8

Het is dat ik een vriend heb, anders had ik deze gekocht haha. En dat is vooral te danken aan de looks en het coole ‘flippen’ wat je met deze goedkope Spin Laptop kunt doen. Deze laptop is namelijk een tablet en laptop in 1. Je kunt hem gebruiken als normale laptop, maar je kunt hem ook ‘dubbelvouwen’, waardoor je een tablet krijgt met handige standaard. Echt heel tof! Deze goedkope Acer laptop kost momenteel zo’n 299 euro en weegt 1,3 kilo. Ook super licht dus! Deze laptop heeft een 11 inch scherm en gaat om een volle batterij, zo’n 10 uur mee! Dit vind ik ook een ideale laptop / tablet voor in de trein. Je kunt er namelijk gewoon chill video’s op kijken, maar ook makkelijk op typen. Schuif je iPad maar aan de kant, met deze Acer Spin laptop/tablet heb je het beste van beide werelden.

Acer Spin 1 SP111-33-C2W8

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl (€349,00)
Geupdate op: : 23/12/2022 - 12:40

Nummertje 8: HP 14s-dq0990nd

Dan gaan we weer door naar een goedkope HP laptop, namelijk deze 14 inch laptop voor een prijsje 443 euro. Nog steeds niet duur, maar ook niet de goedkoopste in deze lijst. Je krijgt er echter wel een stuk meer kwaliteit voor. Je krijgt bij deze laptop standaard Windows 11, hij weegt slechts 1,4 kilo en heeft een batterijduur van maar 5 uur. Daarom staat hij niet zo hoog op onze lijst. Ik vind dat redelijk kort voor een laptop, vooral als je hem vergelijkt met enkele goedkopere opties, die een batterijduur van bijna 12 uur hebben. Je krijgt wel iets meer kwaliteit ervoor terug. Je kunt makkelijk diverse programma’s tegelijk afspelen en snel schakelen tussen diverse applicaties. Er zitten twee prima luidsprekers in en ook deze goedkope laptop heeft een mat scherm, waardoor zonreflectie tot het verleden behoort. Er zit 128 GB geheugen in en ook deze budget HP laptop heeft een SSD-kaart, waardoor hij extreem snel oplaad.

HP 14s-dq0990nd

Verkrijgbaar bij

coolblue.nl (€379,00)
Geupdate op: : 23/12/2022 - 12:40

Nummer 9: Medion Akoya E13203 Laptop

Dan gaan we naar een merk die we nog niet eerder in onze top 10 budget laptops hebben vermeld; Medion. Dit laptop merk is minder bekend dan de grote merken, zoals Acer, Asus en HP, maar doet zeker mee in de top van budgetlaptops. Het formaat is 13,3 inch, de batterijduur zo’n 10 uur op een volle accu en er zit een SSD kaart in. Door de wat matige processor, kun je niet heel veel programma’s tegelijk draaien, maar zeker goed genoeg als (simpele) studenten laptop, of een laptop waar je vooral veel qua doet qua tekstverwerken. De reden dat hij wel in deze top 10 lijst goedkope laptops staat, is omdat hij wel erg goedkoop is. Je koopt deze goedkope Medion laptop al vanaf 289 euro.

Nummer 10: Medion Akoya E4251 Laptop

Op nummer 10 en als laatste op onze lijst, staat het kleinere broertje van de nummer 9. Iets beter scherm, iets mindere processor en een batterijduur van 12 uur. Je krijgt een 14 inch laptop, met daarbij een toffe extra handigheid; je kunt de laptop volledig openklappen. Je krijgt dan dus een volledig platte laptop, waardoor je hem ook als tablet kunt gebruiken. Ook kun je deze functie inzetten als je eens lekker een film wilt kijken of een presentatie moet geven! Ook vind ik het design van deze goedkope Medion laptops erg mooi, want het oog wilt ook wat. Je koopt dit iets kleinere broertje van de E13203 laptop al vanaf 279 euro. Bron: Technika10.nl

Dat was hem voor vandaag! Onze top 10 budget laptops met daarin een lijst van alle goedkope laptops. De goedkoopste laptop is al vanaf 199,- te koop op onze lijst. De duurste laptop in onze lijst, is onder de 500 euro. Al met al zijn er dus genoeg keuzes, als je een goedkope laptop zoekt. Heb je een tip voor ons om te toe voegen aan onze lijst met budgetlaptops? Laat het dan gerust weten! Wij nemen graag je tips en adviezen ter harte. Vond je dit een leuke blog? Check dan ook onze lekkerste parfums!

Wat is de goedkoopste budget laptop?

Goedkoopste budgetlaptop

De goedkoopste budget laptop die wij aanraden is de Nr 1: Lenovo IdeaPad 3 14ITL6 82H700JWMH. De laptop kost 379 euro en doet alles wat een (goede) laptop moet doen.

Wat is de top 10 budget laptops?

Beste Budget Laptop

1. Lenovo IdeaPad 3 14ITL6 82H700JWMH – 378 euro
2. HP Chromebook 14a-na0170nd – 279 euro
3. Acer Chromebook 315 CB315-3HT-C31Y – 279 euro
4. Acer Aspire 3 A315-23-A8RN – 375 euro
5. ASUS Chromebook C223NA-GJ0088 – 199 euro
6. Asus X415MA-EK678WS – 443 euro
7. Acer Spin 1 SP111-33-C2W8 – 299 euro
8. HP 14s-dq0990nd – 443 euro
9. Medion Akoya E13203 Laptop – 289 euro
10. Medion Akoya E4251 Laptop – 279 euro

Waar moet een budget laptop aan voldoen?

Als je een goedkope laptop wilt, moet je niet te hoge eisen hebben. Wij willen een lange batterijduur, een SSD-kaart, een redelijke processor en een lichtgewicht laptop.