Blarenpleister op puist, werkt dat? Feit of Fabel

Puist Blarenpleisters

Ik heb er gelukkig niet heel last meer van, maar man oh man wat was ik vroeger onzeker als er weer een puisje doorheen kwam. En ja, iedereen had het, maar voor ons meiden vond ik het verschrikkelijk. Gelijk krabben of uitknijpen, waardoor je weer littekentjes overhield en je ouders die maar zeiden; afblijven!! Man wat heb ik die puistjes vervloekt zeg. En natuurlijk, zoals elk onzeker meisje doet, ga je dan zoeken naar oplossingen tegen puistjes. Wat moet je eten om puistjes tegen te gaan, wat moet je drinken, welke middelen helpen tegen puistjes om uiteindelijk die egale huid te krijgen? Ik ga je vandaag iets meer vertellen over alle middeltjes die ik getest heb tegen puistjes en vooral; werkt het of niet?

Blarenpleister op puist

Blarenpleister tegen puisten – Feit! 

Helaas, een echt wondermiddel om ze per direct te laten verdwijnen, heb ik niet gevonden. Wat voor mij wel altijd snel tegen puisten hielp, waren blarenpleisters! En dan denk je, huh, moet ik dan echt zo’n grote blarenpleister op mijn puist doen en dan rondlopen? Nee dat zou ik niet adviseren. Maar ‘s avonds kan je hem prima opplakken! En ps; je hebt ook kleine blarenpleisters op puisten. Maar waarom werkt dat dan? Dat zag ik je vertellen! In blarenpleisters zit een middeltje dat vocht onttrekt. En wat zit er in een puist? Juist, vocht! Het ingrediënt wat hiervoor gebruikt wordt, wordt ook wel Hydrocolloïde genoemd en dit voorkomt bacteriegroei. Wat er dus gebeurd, is dat de blarenpleister het overige ‘vocht’ uit de puist haalt en tegelijkertijd zorgt voor een beschermlaagje. Dit zorgt ervoor dat de puist razendsnel niet meer zichtbaar is en als het ware verdwijnt! Blarenpleisters op puisten helpen dus om het sneller weg te halen! 

Puist blarenpleister

Wat doet een blarenpleister tegen puisten en hoe werkt het?

Wanneer je een blaarpleister op een puistje aanbrengt, vorm je een tweede huid, die de druk verlicht en het puistje droog houdt. De blaarpleister absorbeert al het vocht uit het puistje, waardoor puistjes effectief van je gezicht verdwijnen.

Om te beginnen, steriliseer je zowel de huid als het puistje. Knip daarna een stukje blaarpleister af en leg dit op het puistje. Laat het een paar uur intrekken zodat de pleister al het vocht kan opnemen en je puistje kan vervagen zonder korstvorming of littekens.

Heb je puistjes op je gezicht en wil je weten hoe je er vanaf kunt komen? Koop dan blarenpleisters om het puistje te laten opdrogen en breng ze erop aan. Op deze manier hoeft u nooit meer te worstelen met vervelende puistjes die weigeren weg te gaan.

Middeltjes tegen puisten

Wat zijn nou andere middeltjes tegen puisten? Veel mensen zweren bij uitdrogende creme, zoals Sudocreme of tandpasta. Ik heb dit ook getest en wat blijkt, dit werkt ook deels. En waarom? De middeltjes die hierboven staan, drogen de puist uit. Als de puist minder vocht bevat, wordt het ‘pus’ ook onttrokken. Hierdoor zal hij snel slinken en uiteindelijk niet meer zichtbaar worden. Ook hier heb je echter een lelijke witte kwak zalf op je hoofd, dus raden wij het alleen alleen savonds en in de nacht te gebruiken, anders schrikt je vriend ook haha.

Nou ik sfeer ondertussen op de barenpleister tegen puisten, laat me weten als jij het geprobeerd hebt en wat jij ervan vond! En heb je andere wondermiddeltjes? Mail me dan gerust, wellicht kan ik hem dan toevoegen in deze blog over blarenpleister op puisten. Vond je dit nou een leuke blog? Bekijk dan ook eens mijn blogs over de beste biologische wijnen 2022, Needle Spiking of over haaruitval bij vrouwen! Lees alles op Echtsharon.nl