7 schoonheden vrouw

7 schoonheden vrouw

De 7 schoonheden van de vrouw, daar hebben jullie vast wel eens over gehoord? Ik namelijk wel en ik ben gelukkig om te zeggen dat ik er een paar bezit! Waar komen de 7 schoonheden vandaan, wie heeft dit bepaald en wat zijn die 7 schoonheden vrouw dan? Ik ga je vandaag meer proberen te vertellen over de geschiedenis, de kenmerken en de trucjes die jij kunt uitvoeren om de 7 schoonheden van de vrouw te verkrijgen! 

Historie 7 schoonheden vrouw

Waar komen die 7 schoonheden nou vandaan en wie heeft de 7 schoonheden voor vrouwen bedacht? Wij waren er helaas niet bij, maar als we de informatie moeten geloven, gingen er rond de 16e eeuw lijstje rond met diverse schoonheden die vrouwen moesten bezitten. Dit ging vaak om schoonheden die uniek waren, dus mooi. De Italiaanse schrijver Morpugo heeft meerdere lijsten gemaakt, met de bekendste en lijst van 33 schoonheden van de vrouw. Deze lijsten over vrouwelijke schoonheden, werken ook wel Blasons genoemd. Schoonheid kreeg in de 16e eeuw opnieuw betekenis. Wie mooi was, was gezond en had een goed karakter, dacht men in die tijd. Het lijstje is vervolgens van 33, naar 7 afgezwakt! Wist je trouwens dat een beauty dagje ook voorbeeld is van een Guilty Pleasure?

Zo, dat was het stukje achtergrondinformatie, nu gaan we verder over de zeven schoonheden van vrouwen! Wil je niet de hele blog lezen? Hierbij het belangrijkste antwoord:

 1. Lange gekrulde wimpers
 2. Amandelvormige ogen
 3. Kuiltjes in je wagen
 4. Sproetjes
 5. Donker haar lichte ogen – licht haar donkere ogen
 6. Moedervlekje boven je lip
 7. Spleetje tussen je voortanden. 

7 schoonheden vrouw – Nummer 1: Lange gekrulde Wimpers

De eerste in het lijstje is het kenmerk van lange, gekrulde wimpers. Dit is iets wat je natuurlijk kunt verkrijgen, door goede genen van je ouders. Echter kun je lange gekrulde wimpers tegenwoordig ook heel makkelijker faken, door het opplakken van nepwimpers met extra krul! Makkelijk om deze schoonheid van lange gekrulde wimpers te verkrijgen dus! 

7 schoonheden van een vrouw

7 schoonheden vrouw – Nummer 2: Amandelvormige ogen

Nummer twee op de lijst van de zeven schoonheden van vrouwen is het hebben van Amaldelvormige ogen. Dit houdt in dat de buitenhoek van je oog, hoger is dan die van de andere hoek. Er zijn maar weinig mensen die dit natuurlijk hebben. Je ogen kun je ook niet zo makkelijk aanpassen, maar met een beetje make-up kan je wel de vormen extra accentueren. Je kunt schoonheid nummer 2 dus met een beetje moeite, ook fabriceren! 

Nummertje 3 – Kuiltjes in je wangen

Iedereen kent het wel, lekker schattig, van die kuiltjes in je wangen! Dit is niet alleen heel schattig, maar hoort ook op de lijst met 7 schoonheden van vrouwen! Niet iedereen is er altijd even blij mee, maar ik vind het echt ontzettend mooi! Ook kun je kuiltjes in je wangen onmogelijk namaken, dus ben je echt uniek als je kuiltjes in je wangen hebt! If you have them, flaunt them! 

7 schoonheden vrouw

Nummer 4 – Sproetjes

Sproetjes staat op nummer 4. Er zijn best veel mensen die ik ken, die sproetjes hebben. Sproeten komen vooral naar voren in de zomer, door het zonlicht op je gezicht. Er zijn echter ook veel mensen die permanente sproetjes hebben, en dus standaard 1 van de 7 schoonheden bevatten! Sproetjes kun je gemakkelijk zelf namaken door middel van stipjes zetten op je gezicht. Er zijn zelf mensen die sproetjes tatoeëren, om deze vrouwen schoonheid te bevatten! Dat raden wij echter niet aan, want je weet nooit hoelang jij dit zelf mooi blijft vinden. 

7 schoonheden vrouw – Nummer 5: Donker haar, lichte ogen of licht haar, donkere ogen. 

Een tegenstelling tussen haar en ogen, dat is nummer 5 op de lijst van de schoonheden van een vrouw. Waar wij in Nederland vaak blond haar met blauwe ogen hebben (licht op licht), komt niet overeen met de beautylijst van vrouwen. Je bevat nummer 5 als je dus donker haar hebt en lichte ogen, of licht haar met donkere ogen! Als je hier op gaat letten, zul je zien dat dit niet zo vaak voorkomt! 

7 schoonheden vrouw – Nummer 6: Moedervlekje boven lip

Deze kennen we denk ik allemaal wel? De moedervlek boven de lip. Deze wordt ontzettend vaak nagemaakt door vrouwen die dit willen bezitten. Heb jij dus een natuurlijk moedervlekje boven je lip zitten? Dan mag jij jezelf gelukkig wensen. We kennen de moedervlek boven de lip ook wel als de Marilyn Monroe moedervlek. Dit was eigenlijk het eerste bekende model met dit vlekje! En van haar kunnen we gerust zeggen dat dit een bloedmooie vrouw was! 

Schoonheden vrouw – Nummer 7: Spleetje tussen voortanden

De laatste in de lijst van de 7 schoonheden vrouwen is het spleetje tussen de voortanden. Vaak wordt er onterecht gezegd dat deze mensen een beugel moeten, maar dit is dus echt een natuurlijke schoonheid! Sinds enkele jaren zien we ontzettend veel modellen dit bevatten. Chanel was het eerste grote merk die een model gebruikte met een spleetje tussen de voortanden. Deze komt ook niet vaak voor, dus als je een spleetje tussen je tanden hebt mag je zeggen dat je 1 van de 7 schoonheden voor vrouwen bevat! 

Wat zijn de zeven schoonheden van vrouwen

Nou de conclusie plaatsen we hieronder, mocht je geen zin hebben om te lezen of snel een quiz moet winnen 😉 

 1. Lange gekrulde wimpers
 2. Amandelvormige ogen
 3. Kuiltjes in je wagen
 4. Sproetjes
 5. Donker haar lichte ogen – licht haar donkere ogen
 6. Moedervlekje boven je lip
 7. Spleetje tussen je voortanden. 

Wat zijn de 7 schoonheden van vrouwen?

1. Lange gekrulde wimpers
2. Amandelvormige ogen
3. Kuiltjes in je wagen
4. Sproetjes
5. Donker haar lichte ogen – licht haar donkere ogen
6. Moedervlekje boven je lip
7. Spleetje tussen je voortanden. 

Wat zijn de 7 schoonheden van mannen?

1 Gezichtshaar. Gezichtsbeharing is een duidelijk kenmerk van mannelijkheid. …
2 Volle lippen. …
3 Sterke gelaatstrekken. …
4 Mooie ogen. …
5 Gespierd strak lichaam. …
6 Brede kaaklijn. …
7 Kaal hoofd.

Wie bedacht de 7 schoonheden?

De Italiaanse schrijver Morpugo heeft meerdere lijsten gemaakt, met de bekendste en lijst van 33 schoonheden van de vrouw

Vond je dit nou een leuke blog? Check er dan meer op echtsharon.nl! Zoals die over blarenpleisters op puisten of hoe je een droge hoofdhuid tegen gaat!