Opa & Oma feliciteren met kleinkind

Felicitaties kleindochter kleinzoon opa en oma

Opa & Oma feliciteren met kleinkind

De geboorte van een zoon of dochter is ontzettend mooi, maar als ik mijn opa en oma moet geloven, is de geboorte van een kleinkind nog zoveel mooier. Een kind waarbij je niet op de opvoeding hoeft te letten, maar alleen van hoeft te genieten, dat is toch heerlijk! Geen strenge papa of mama spelen, maar leuke opa en oma! Voor vaders en moeders zijn er genoeg kaartjes om te krijgen, en genoeg tips & tricks voor leuke teksten. Maar wat zet je eigenlijk op een kaartje om opa & oma te feliciteren met hun kleinkind? 

In deze blog wil je iets meer inspiratie geven, om een nieuwe opa en oma te feliciteren met hun kleinkind! Wat zet je bijvoorbeeld op zo’n kaartje om hun te feliciteren, welke teksten zijn leuk, lief of schattig? Wij gaan je vandaag helpen met je Opa en Oma feliciteren met hun kleinkind! 

Tips: Opa en Oma feliciteren met kleinkind

Voor iedere opa en oma is het anders, de geboorte van een kleinkind is een erg persoonlijke ervaring! De ene wil graag zoveel mogelijk oppassen op de kleintjes, de ander wil liever wat meer genieten van de vrijheid die ze na al die jaren hebben. Hoe de rol van opa en oma ook ingevuld gaat worden, ik weet zeker dat jullie super trots zijn op jullie kleinkind.

 1. Wat zullen jullie gelukkig zijn, wat de hemel heeft jullie gezegend met een geweldig lief kleinkind. Gefeliciteerd lieve opa en oma, met de geboorte van jullie kleinkind.
 2. Het aanraken van die oh zo kleine voetjes, die typische babygeur en de kreetjes die zo herkenbaar zijn voor een kleine baby. Het zal voor jullie heel herkenbaar zijn, geniet ervan opa en oma!
 3. Ik heb vandaag gebeden dat de vreugde die je hebt mogen ontvangen met de geboorte van jullie kleinkind in jullie harten voor altijd bewaard mag blijven.
 4. Zo’n groot geschenk is jullie gegund! Proficiat!
 5. Nu zijn jullie opa en oma en zeker zo trots als het maar kan. Want een kindje van je eigen kind dat is dubbel ‘houden van’.
 6. Hoera, een kleinkind! We wensen jullie heel veel gezellige oppas middagen toe.
 7. Negen lange maanden op een rij, iedere dag een stapje dichter bij. Nu is het dan eindelijk zover! Gefeliciteerd met de geboorte van jullie kleinzoon/kleindochter! 
 8. Er gaat niets boven een kleinkind, dat zorgt voor een lach op je gezicht. Een brok in je keel en een warm gevoel in je hart.
 9. Wat een vreugde, zo’n bijzonder kleinkind. Van harte gefeliciteerd!
 10. Alleen de allermooiste en liefste ouders, worden gepromoveerd tot grootouders!
 11. Ook al lijkt het nog maar pas, dat jullie eigen kind een baby was. Jullie denken nu vast, och jee de tijd gaat veel te snel en nu al trekt er een kleinkind aan de bel. De tijd van knuffels, feestjes en ballonnen, is daarmee opnieuw begonnen.
 12. Vanaf nu zijn jullie superopa en superoma, gefeliciteerd!
 13. Opa trots en oma blij, lang gewacht, hoera een kleinkind erbij!
 14. Twee oogjes kijken je aan, een nieuw leven begint. Alles houdt voor even op met te bestaan bij de geboorte van een kleinkind. Lieve opa en oma, van harte gefeliciteerd!
 15. De zon komt stralend op, omdat jullie kleinkind is geboren. Met ogen als sterretjes, een mensje nog heel klein. Wat zullen jullie trots zijn, dat jullie zijn/haar opa en oma mogen zijn!
Geboortekaartje kleinzoon kleindochter voor opa en oma

Felicitaties voor geboorte kleinzonen

Hierboven stonden wat algemene tips, die voor zowel kleinzonen als kleindochters gebruik kunnen worden. Nu gaan we wat dieper in op de felicitaties voor kleinzonen, want hoe feliciteer je een opa of oma met hun kleinzoon? Misschien is de kleinzoon wel de eerste, de laatste of is hij zelfs vernoemd naar opa! Een kleinzoon kan heel bijzonder zijn voor opa en oma, bijvoorbeeld als ze zelf alleen maar dochters hebben. Er is genoeg te vieren en genoeg te genieten, het geluk kan niet op. Maar hoe ga jij opa en oma feliciteren met hun kleinkind? Nu wat leuke tips op Opa en Oma te feliciteren met hun kleinzoon! 

 1. Een kleinzoon om mee te knuffelen, een stoere boy om te verwennen. Wat een geluk zal het voor jullie zijn, om NAAM eindelijk te leren kennen.
 2. Wat een bijzondere gebeurtenis moet dat zijn, alles erop en eraan en nog o zo klein! Een kleinzoon om te verwennen en waarin je vast veel zult herkennen.
 3. Er gaat niets boven een lieve kleinzoon, die zorgt voor een glimlach op je gezicht, een brok in je keel en een warm gevoel in je hart.
 4. NAAM is geboren, wat een feest. Jullie zijn vast nog nooit zo blij geweest!
 5. Jullie kleinzoon is geboren, een groot geschenk! Ook al is het nog zo klein, jullie kunnen heel trots op hem zijn! Gefeliciteerd opa en oma en geniet met volle teugen van deze knappe, kleine man!
Felicitaties opa en oma

Felicitaties voor geboorte kleindochters

Je had net de tips voor kleinzonen gehad, nu gaan we wat dieper in op de felicitaties voor kleindochters, want hoe feliciteer je een opa of oma met hun kleindochter? Misschien is de kleindochter wel de eerste, de laatste of is zij zelfs vernoemd naar oma! Een kleindochter kan heel bijzonder zijn voor opa en oma, bijvoorbeeld als ze zelf alleen maar zonen hebben. Er is genoeg te vieren en genoeg te genieten, het geluk kan niet op. Maar hoe ga jij opa en oma feliciteren met hun kleindochter? Nu wat leuke tips op Opa en Oma te feliciteren met hun nieuwgeboren kleindochtertje!

 1. Een prachtige kleindochter hebben jullie gekregen, heel bijzonder! Gefeliciteerd met dit kleine wonder.
 2. Ook voor jullie, opa en oma, zijn we reuze blij. We vinden het bijzonder zo’n lief meisje erbij. Van harte gefeliciteerd!
 3. Een kleindochter erbij, wat is dat fijn! Wat zullen jullie daar ontzettend blij mee zijn. Geniet ervan!
 4. Ik ken een klein prinsesje, ze heeft mijn hart gestolen en noemt jullie, opa en oma!
 5. Het is feest want jullie kleindochter is geboren. Zo lief en mooi, iedereen mag het horen! Een kleinkind om super trots op te zijn, een groot cadeau ook al is ze nu nog maar klein!

Alle tips voor de geboorte van een kleinzoon of kleindochters – Alle felicitaties op een rij

Wij hopen je vandaag genoeg inspiratie te hebben gegeven om een mooie felicitatie te geven aan een gloednieuwe opa en oma met de geboorte van hun kleinzoon of kleindochter. Wil je meer tips lezen of heb je een tip die daarbij kan? Mail dan gerust, dan voegen we jouw felicitatie voor opa en oma snel toe! Het hebben van een kleinkind staat ook op veel bucketlist voor koppels!