Action Blender

Action Blender

Action Blender – Hoe goed is hij?

Iedereen heeft in zijn leven wel eens een blender nodig. En als je hem niet nodig hebt, raad ik het je toch aan. Een blender maakt het leven gewoon makkelijker. Of je nu een soepje gaat maken, een smoothie, een jus wilt maken of gewoon simpelweg wat uien of knoflook moet snijden, gooi alles in de blender en je leven wordt een stuk eenvoudiger! In mijn eerdere blogs verwees ik ook al naar mijn Action blender, en kreeg veel vragen of ik daar een speciale blog over wilde schrijven, nou dan doe ik dat toch!

De meeste vragen gingen over de kwaliteit van de Action blender. Hoe goed is hij eigenlijk, hoe is de prijs kwaliteit en kan ik beter een blender van de action kopen, of een duurdere variant van bijvoorbeeld Magimix of Tellstar. Vandaag ga ik je uitleggen wat ik vind van de Action blender en hoe hij werkt voor mij! 

Kwaliteit Action blender

De meeste vragen over de action blender en overige Action artikelen, gaan over de kwaliteite. Hoe goed is die action blender nou? En daar kan ik eigenlijk best positief over zijn! Een blender van de action doet het echt goed! Er past ongeveer een halve liter in, wat perfect is voor smoothies. In de meeste krantjes en folders ziet iedereen deze blender wel eens voorbij komen. Mocht je een keer een blender nodig hebben, maar niet gelijk een duur model willen kopen? Dan raad ik deze action blender zeker aan! Voor ongeveer 10 euro koop je hem al bij jou in de lokale Action. Dat hij populair is, is ook gebleken bij ons in de winkel. Hij is vaker uitverkocht dan dat hij op voorraad is en dat is vaak een goed teken! 

Wel hoorde ik van vriendinnen van mij, dat de blender na ‘langere tijd’, minder goed mixt en bij sommige ook ging lekker. Dit was na ongeveer een jaar tijd. Als je een duurdere mixer koopt, ben je ongeveer 80 tot 100 euro kwijt. Mijn rekensom is dan redelijk simpel, liever 10x een Action blender kopen en hopen dat hij lang meegaan, dan 1x een dure (die ook stuk kan gaan).

 

Blender van de Action

Specificaties Action Blender

Om iets meer op de kwaliteiten in specificaties in te gaan, heb ik de website van de Action er even bijgepakt om hun blender te beoordelen. Er zijn twee verschillende snelheden, een normale snelheid en een ‘pulse’ snelheid. Met de Pulse kun je grove stukken in 1x fijn maken. De normale snelheid gebruik je voor zachte producten. De onderkant bevat een anti-slip stukje, waardoor hij stevig op je aanrecht kan blijven staan. Het grootste voordeel voor mij is toch echt het formaat. Met slechts een halve liter capaciteit, kan je hem heel gemakkelijk opbergen. Zo houdt je je keukenblad opgeruimd (wat ik als controlefreak heerlijk vind!) 

Als we verder kijken, is het materiaal van Kunststof gemaakt, weegt hij 520 gram en is hij vaatwasserbestendig. Het vermogen is 180 en je hebt een stekker (plus stopcontact) nodig om deze aan te zetten. Liever geen blender, maar gewoon makkelijk een pizza bestellen? Check de verschillen tussen Amerikaanse en Italiaanse pizza!

Meer info over de Action Blender

Wil je meer informatie over wat een blender is en wat je kunt met een Action blender? Lees dan lekker verder! 

Een blender, ook wel hakmolen genoemd, is een keukenhulpje waarmee ingrediënten kunnen worden gemengd en gepureerd. Het proces is vergelijkbaar met dat van een staafmixer. Daarnaast kan een staafmixer ook als blender worden gebruikt in combinatie met een speciaal voor dit doel ontworpen maatbeker. Een keukenmachine kan ook een staafmixer omvatten.

Een motorblok drijft scherpe messen in een kan aan om het apparaat aan te drijven. Een deksel voorkomt dat de inhoud uit de kan loopt terwijl de messen draaien. Het voorkomt ook dat iemand in het apparaat grijpt wanneer de messen draaien. Gewoonlijk kan de motor worden ingesteld om op vele snelheden te werken.

Vloeistoffen (sap, melk, enz.) kunnen worden gecombineerd met vruchten (banaan, enz.) of groenten in de kan.

De eerste blender is in 1992 geproduceerd en hij is (in mijn keuken) onmisbaar geworden. Wat denk jij? Ga jij een Action Blender kopen? We zijn benieuwd naar je resultaten! 

Ook zo’n fan van Action? Check ook onze blog over Action Textielstiften! Of wil je een avondje wild doen? Check dan onze Mixen met Sambuca’s!