Waar is het warm in mei?

zon en warm in mei

Het is bijna zomer, en dat betekent dat het tijd is om je vakantie te gaan plannen. Mei is de perfecte maand om weg te gaan en de wereld te verkennen, want veel landen zitten in hun warmste maanden. Om je te helpen beslissen waar je heen gaat, hebben we een lijst samengesteld met de top 10 van de warmste vakantielanden in mei.

Top 10 warme landen in mei

 1. Griekenland
 2. Italie
 3. Spanje
 4. Frankrijk
 5. Portugal
 6. Thailand
 7. Mexico
 8. Domincaanse Republiek
 9. Costa Rica
 10. Jamaica

 1. Griekenland – Met zijn prachtige stranden, oude ruïnes en heerlijke keuken is Griekenland een geweldige bestemming voor een meivakantie. Het weer is meestal zonnig en warm met temperaturen tot 30°C.
 2. Italië – Italië heeft voor elk wat wils – van de prachtige Amalfikust tot de bruisende steden Rome en Florence. Het weer in mei is meestal mild met temperaturen van 20°C tot 25°C.
 3. Spanje – Spanje biedt een verscheidenheid aan activiteiten voor reizigers, van luieren op de prachtige stranden tot het verkennen van de levendige steden. In mei kunnen de temperaturen oplopen tot 28°C.
 4. Frankrijk – Van de romantische straten van Parijs tot de pittoreske dorpjes in de Provence, Frankrijk heeft voor elk wat wils. Het weer in mei is meestal warm met temperaturen van 18°C tot 25°C.
 5. Portugal – Portugal biedt prachtige stranden, een heerlijke keuken en bruisende steden als Lissabon en Porto. Het weer in mei is meestal mild met temperaturen van 17°C tot 24°C.
 6. Thailand – Thailand staat bekend om zijn prachtige stranden en levendige cultuur. In mei kunnen de temperaturen oplopen tot 33°C.
 7. Mexico – Mexico biedt een verscheidenheid aan activiteiten voor reizigers, van het verkennen van oude ruïnes tot luieren op de prachtige stranden. Het weer in mei is meestal heet met temperaturen van 22 °C tot 32 °C.
 8. Dominicaanse Republiek – De Dominicaanse Republiek biedt prachtige stranden, weelderige regenwouden en levendige steden zoals Santo Domingo. In mei kunnen de temperaturen oplopen tot 32 °C.
 9. Costa Rica – Costa Rica biedt een verscheidenheid aan activiteiten voor reizigers, van het verkennen van de weelderige regenwouden tot luieren op de prachtige stranden. In mei kunnen de temperaturen oplopen tot 30 °C.
 10. Jamaica – Jamaica biedt prachtige stranden en een levendige cultuur met tal van activiteiten voor reizigers, zoals snorkelen en wandelen door de weelderige regenwouden. In mei kunnen de temperaturen oplopen tot 30 °C.
Warm in mei

Warm in mei

Mei is een geweldige tijd om enkele van de heetste landen ter wereld te bezoeken. Van de zonnige stranden van het Caribisch gebied tot de verzengende woestijnen van het Midden-Oosten, er zijn genoeg plaatsen om de hitte te verkennen en te ervaren. Hoewel sommige van deze landen voor sommigen te heet zijn, bieden ze een unieke en onvergetelijke ervaring voor wie de hitte aankan.

Het Caribisch gebied is in de maand mei een van de heetste gebieden ter wereld. De gemiddelde temperatuur in het Caribisch gebied is dan ongeveer 28°C. De eilanden van de Caraïben bieden een verscheidenheid aan activiteiten, van relaxen op het strand tot het verkennen van het regenwoud. Veel van de eilanden hebben ook een verscheidenheid aan resorts en hotels om uit te kiezen, zodat je iets kunt vinden dat bij jouw budget past.

Het Midden-Oosten is een andere warme bestemming tijdens de maand mei. De gemiddelde temperatuur in het Midden-Oosten ligt dan rond de 35°C. Het woestijnklimaat van het Midden-Oosten biedt de gelegenheid om enkele van ’s werelds meest oude en fascinerende culturen te verkennen. Van de bruisende steden Dubai en Abu Dhabi tot de oude ruïnes van Petra en Jerash, het Midden-Oosten zit vol fascinerende bezienswaardigheden.

De Middellandse Zee is ook een geweldige plek om te bezoeken in de maand mei. De gemiddelde temperatuur in het Middellandse Zeegebied ligt dan rond de 25°C. De Middellandse Zee biedt een verscheidenheid aan activiteiten, van het verkennen van de ruïnes van oude beschavingen tot het nemen van een duik in het kristalheldere water van de Middellandse Zee. Het Middellandse Zeegebied is ook de thuisbasis van de beste keuken ter wereld, dus je zal niet willen missen wat van de lokale gerechten te proberen.

De tropen zijn ook een geweldige plek om te bezoeken tijdens de maand mei. De gemiddelde temperatuur in de tropen ligt dan rond de 30°C. In de tropen is van alles te doen, van het verkennen van het regenwoud tot het nemen van een duik in het warme water van de Caribische Zee. De tropen zijn ook de thuisbasis van enkele van de mooiste stranden ter wereld, dus je zal het niet willen missen om van de zon te genieten op het strand.

Waar je ook heengaat in de maand mei, je zult zeker genoeg activiteiten en bezienswaardigheden vinden. Van de Caraïben tot het Midden-Oosten, van de Middellandse Zee tot de tropen, er zijn genoeg warme landen om in deze tijd van het jaar te verkennen. Dus als je op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke ervaring, zorg er dan voor dat je in de maand mei enkele van de heetste landen ter wereld gaat bekijken.

Vond je dit een lekker lijstje vakantielanden? Check dan ook eens de landen met veel zon in Juni of Juli!