Waar is het warm in juni?

zon en warm in juni

Juni is voor veel landen over de hele wereld het begin van de zomer, en daarmee komt de hitte. Hoewel sommige landen gezegend zijn met koelere temperaturen, hebben veel landen in juni de heetste temperaturen van het jaar. Van de verzengende woestijnen van het Midden-Oosten tot de vochtige jungles van Zuid-Amerika, hier zijn enkele van de heetste landen in juni.

Top 10 warme landen in Juni

 1. Griekenland
 2. Italie
 3. Spanje
 4. Frankrijk
 5. Portugal
 6. Kroatie
 7. Turkije
 8. Marokko
 9. Mexico
 10. Thailand

De zomer staat voor de deur en het is tijd om je vakantie te gaan plannen. Met zoveel fantastische landen om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om de lijst te beperken. Om het makkelijker te maken, hebben we de top 10 van de beste vakantielanden in juni samengesteld.

 1. Griekenland: Met zijn prachtige stranden, oude ruïnes en heerlijke keuken is Griekenland de perfecte bestemming voor een zomervakantie. Van de bruisende steden Athene en Thessaloniki tot de prachtige eilanden Santorini en Mykonos, er valt genoeg te ontdekken in dit prachtige land.
 2. Italië: Van de glooiende heuvels van Toscane tot de kanalen van Venetië, Italië is een must-visit bestemming voor elke reiziger. Geniet van heerlijk eten, verken historische steden en geniet van de zon op de prachtige stranden.
 3. Spanje: Met zijn levendige cultuur, heerlijke keuken en prachtige stranden is Spanje een geweldige plek om te bezoeken in juni. Verken de prachtige steden Madrid en Barcelona, of ontspan op de stranden van de Costa del Sol.
 4. Frankrijk: Van de romantische stad Parijs tot de prachtige stranden van de Franse Rivièra, Frankrijk is een geweldige plek om te verkennen in juni. Geniet van heerlijk eten, verken historische steden en geniet van de zon op de prachtige stranden.
 5. Portugal: Verken de prachtige steden Lissabon en Porto, of ontspan op de stranden van de Algarve.
 6. Kroatië: Met zijn prachtige kustlijn, heerlijke keuken en levendige cultuur is Kroatië een geweldige bestemming voor een zomervakantie. Verken de prachtige steden Dubrovnik en Split, of ontspan op de stranden van de Dalmatische kust.
 7. Turkije: Verken de prachtige steden Istanbul en Ankara, of ontspan op de stranden van de Middellandse Zeekust.
 8. Marokko: Met zijn prachtige kustlijn, heerlijke keuken en levendige cultuur is Marokko een geweldige bestemming voor een zomervakantie. Verken de prachtige steden Marrakech en Fez, of ontspan op de stranden van de Atlantische kust.
 9. Mexico: Mexico is een geweldige bestemming voor een zomervakantie. Verken de prachtige steden Mexico-Stad en Cancún, of ontspan op de stranden van de Caribische kust.
 10. Thailand: Met zijn prachtige kustlijn, heerlijke keuken en levendige cultuur is Thailand een geweldige bestemming voor een zomervakantie. Verken de prachtige steden Bangkok en Chiang Mai, of ontspan op de stranden van de Andamanse Zee.

Waar je ook besluit heen te gaan, je zult zeker een geweldige tijd hebben. Dus pak je koffers en maak je klaar voor een zomer vol plezier!

warm in juni

Warm in Juni

Het Midden-Oosten staat bekend om zijn hete en droge klimaat, en landen als Irak, Saoedi-Arabië en Iran behoren tot de heetste ter wereld in juni. De temperaturen in deze landen kunnen overdag oplopen tot 50 graden Celsius (122 graden Fahrenheit), en kunnen ’s nachts boven de 40 graden Celsius (104 graden Fahrenheit) blijven. De droge lucht en het gebrek aan vochtigheid maken de hitte nog intenser, waardoor het moeilijk is om koel te blijven.

In Afrika behoren landen als Soedan, Mali en Tsjaad tot de heetste in juni. De temperaturen in deze landen kunnen overdag oplopen tot 50 graden Celsius (122 graden Fahrenheit) en ’s nachts tot boven de 40 graden Celsius (104 graden Fahrenheit). De droge lucht en het gebrek aan vochtigheid maken de hitte nog intenser, waardoor het moeilijk is om koel te blijven.

In Zuid-Amerika kennen landen als Brazilië, Colombia en Peru enkele van de heetste temperaturen in juni. De temperaturen in deze landen kunnen overdag oplopen tot 40 graden Celsius (104 graden Fahrenheit), en ’s nachts tot boven de 30 graden Celsius (86 graden Fahrenheit). De vochtigheid in deze landen kan de hitte nog intenser maken, waardoor het moeilijk is om koel te blijven.

In Azië kennen landen als India, Pakistan en Bangladesh enkele van de heetste temperaturen in juni. De temperaturen in deze landen kunnen overdag oplopen tot 45 graden Celsius (113 graden Fahrenheit) en ’s nachts tot boven de 35 graden Celsius (95 graden Fahrenheit). De vochtigheid in deze landen kan de hitte nog intenser maken, waardoor het moeilijk is om koel te blijven.

In Australië ten slotte hebben landen als Northern Territory, Western Australia en Queensland enkele van de heetste temperaturen in juni. De temperaturen in deze landen kunnen overdag oplopen tot 40 graden Celsius (104 graden Fahrenheit), en kunnen ’s nachts boven de 30 graden Celsius (86 graden Fahrenheit) blijven. De vochtigheid in deze landen kan de hitte nog intenser maken, waardoor het moeilijk is om koel te blijven.

Waar ter wereld je ook bent, juni is een tijd van heet weer. Van de woestijnen in het Midden-Oosten tot de jungles in Zuid-Amerika, in deze landen heersen enkele van de heetste temperaturen van het jaar. Door de droge lucht en het gebrek aan vochtigheid kan het moeilijk zijn om koel te blijven. Zorg ervoor dat je voorzorgsmaatregelen neemt als je van plan bent een van deze landen in juni te bezoeken, en blijf gehydrateerd!

Vond je dit een leuk lijstje? Wij hebben ze ook voor Juli en Augustus gemaakt!