Waar is het warm in juli?

zon en warm in juli

De zomer is de perfecte tijd om weg te gaan en nieuwe plaatsen te verkennen. Omdat juli de warmste maand van het jaar is, is het geen verrassing dat mensen massaal naar de populairste vakantieoorden ter wereld trekken. Hier is een lijst van de top 10 warmste vakantielanden in juli.

Top 10 warme landen juli

 1. Griekenland
 2. Spanje
 3. Italie
 4. Frankrijk
 5. Portugal
 6. Turkije
 7. Kroatie
 8. Mexico
 9. Thailand
 10. Jamaica

 1. Griekenland – Met zijn prachtige stranden, oude ruïnes en bruisend nachtleven is Griekenland een geweldige bestemming voor zomervakanties. Het weer in juli is warm en zonnig, waardoor het een ideale plek is voor zonaanbidders.
 2. Spanje – Spanje biedt tal van attracties voor bezoekers in juli. Van de prachtige stranden tot de bruisende steden, Spanje biedt voor elk wat wils. Bovendien is het warme weer perfect om van de zon te genieten.
 3. Italië – Italië is een geweldige bestemming voor zomervakanties vanwege het warme klimaat en de overvloed aan culturele attracties. Van het Colosseum in Rome tot de kanalen van Venetië, er is genoeg te ontdekken in Italië in juli.
 4. Frankrijk – Frankrijk staat bekend om zijn romantische sfeer en prachtige landschap, waardoor het een ideale bestemming is voor koppels die in juli weg willen. Het warme weer maakt het perfect voor buitenactiviteiten zoals wandelen of fietsen door het platteland.
 5. Portugal – Portugal is een geweldige plek om te bezoeken in juli vanwege het warme klimaat en de prachtige kustlijn. Het land biedt ook tal van culturele attracties zoals kastelen en musea die de moeite waard zijn om te verkennen tijdens jouw verblijf.
 6. Turkije – Turkije heeft enkele van de beste stranden van Europa en biedt volop activiteiten zoals duiken en zeilen tijdens de zomermaanden. Met zijn warme klimaat en prachtige landschap is Turkije een geweldige bestemming voor zomervakanties in juli.
 7. Kroatië – Kroatië wordt steeds populairder als toeristische bestemming vanwege de prachtige kustlijn en mooie steden als Dubrovnik en Split. Het warme weer maakt het perfect voor strandgangers die deze zomer tijdens hun verblijf in Kroatië van de zon willen genieten.
 8. Mexico – Mexico heeft enkele van de beste stranden van Noord-Amerika met een overvloed aan activiteiten zoals snorkelen of kajakken door cenotes (ondergrondse rivieren). Bovendien heeft Mexico een levendige cultuur die het ontdekken waard is tijdens je verblijf deze zomer!
 9. Thailand – Thailand staat bekend om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven, waardoor het een ideale bestemming is voor wie deze zomer wil feesten! Het hete klimaat maakt het perfect voor zonaanbidders die deze juli willen ontspannen op een van de vele stranden van Thailand.
 10. Jamaica – Jamaica is de thuisbasis van enkele van de mooiste stranden in het Caribisch gebied met tal van activiteiten in de aanbieding, zoals snorkelen of duiken door koraalriffen of het verkennen van watervallen verborgen diep in weelderige jungles! Bovendien heeft Jamaica een levendige cultuur die het ontdekken waard is tijdens je verblijf deze zomer!
warm in juli

Warme landen Juli

Juli is de heetste maand van het jaar in vele delen van de wereld. Van de verzengende hitte van de Sahara-woestijn tot de tropische vochtigheid van het Caribisch gebied, de heetste landen ter wereld zijn te vinden in verschillende klimaten. Hoewel sommige landen vatbaarder zijn voor extreme hitte dan andere, hebben ze allemaal één ding gemeen: ze zijn heet in juli!

Het heetste land ter wereld in juli is het Afrikaanse Mali. Met temperaturen die in sommige delen van het land oplopen tot meer dan 50°C (122°F) is Mali in de zomermaanden een ongelooflijk hete plek om te zijn. De hoofdstad Bamako is bijzonder heet, met temperaturen tot 43°C in juli. De intense hitte en het droge klimaat maken het moeilijk om koel te blijven, dus zorg ervoor dat je veel water en zonnebrandcrème meeneemt als je een reis naar Mali in juli plant.

Een ander ongelooflijk heet land in juli is de Verenigde Arabische Emiraten. In de VAE liggen enkele van de heetste steden ter wereld, met temperaturen tot 50°C (122°F) in sommige delen van het land. De hoofdstad Abu Dhabi is bijzonder heet, met temperaturen tot 48°C (118°F) in juli. De intense hitte en vochtigheid maken het moeilijk om koel te blijven, dus zorg voor voldoende water en zonnebrandcrème als je een reis naar de VAE in juli plant.

In Midden-Amerika is Nicaragua een van de heetste landen in juli. Met temperaturen tot 38°C (100°F) in sommige delen van het land, is Nicaragua een ongelooflijk hete plek om te zijn tijdens de zomermaanden. De hoofdstad Managua is bijzonder heet, met temperaturen tot 35°C in juli. De intense hitte en vochtigheid maken het moeilijk om koel te blijven, dus zorg ervoor dat je veel water en zonnebrandcrème meeneemt als je een reis naar Nicaragua in juli plant.

In Zuid-Amerika is Bolivia een van de heetste landen in juli. Met temperaturen tot 40°C (104°F) in sommige delen van het land, is Bolivia een ongelooflijk hete plek om te zijn tijdens de zomermaanden. De hoofdstad La Paz is bijzonder heet, met temperaturen tot 37°C in juli. De intense hitte en het droge klimaat maken het moeilijk om koel te blijven, dus zorg ervoor dat je veel water en zonnebrandcrème meeneemt als je een reis naar Bolivia in juli plant.

In Azië is India een van de heetste landen in juli. Met temperaturen tot 46°C (115°F) in sommige delen van het land, is India een ongelooflijk hete plek om te zijn tijdens de zomermaanden. De hoofdstad New Delhi is bijzonder heet, met temperaturen tot 44°C in juli. De intense hitte en vochtigheid maken het moeilijk om koel te blijven, dus zorg ervoor dat je veel water en zonnebrandcrème meeneemt als je een reis naar India in juli plant.

In het Caribisch gebied ten slotte is Haïti een van de heetste landen in juli. Met temperaturen tot 36°C (97°F) in sommige delen van het land, is Haïti een ongelooflijk hete plek om te zijn tijdens de zomermaanden. De hoofdstad Port-au-Prince is bijzonder heet, met temperaturen tot 34°C in juli. De intense hitte en vochtigheid maken het moeilijk om koel te blijven, dus zorg ervoor dat je veel water en zonnebrandcrème meeneemt als je een reis naar Haïti in juli plant.

Waar je in juli ook heen wilt, het is belangrijk om voorbereid te zijn op de extreme hitte en vochtigheid van enkele van de heetste landen ter wereld. Neem voldoende water en zonnebrandcrème mee om koel te blijven, en vergeet niet om pauzes in de schaduw te nemen om hitte-uitputting te voorkomen. Met de juiste voorbereiding kunt je in juli genieten van een veilige en plezierige reis naar een van deze hete landen.

Vond je dit een lekker lijstje? Dan hebben wij goed nieuws! Wij hebben hem ook voor Augustus en September gemaakt!