Waar is het warm in augustus?

warm in augustus

Nu de zomermaanden ten einde lopen, zijn velen van ons op zoek naar de perfecte plek om onze laatste vakantiedagen door te brengen. Augustus is een ideale tijd om even afstand te nemen van de drukte van alledag, en een aantal van de heetste vakantielanden ter wereld te verkennen. Van tropische paradijzen tot bruisende steden, hier is onze top 10 van de populairste vakantielanden in augustus.

Top 10 warme landen Augustus

 1. Thailand
 2. Italie
 3. Griekenland
 4. Spanje
 5. Frankrijk
 6. Mexico
 7. Costa Rica
 8. Jamaica
 9. Dominicaase Republiek
 10. Autralie
 1. Thailand – Thailand is een van de populairste bestemmingen voor reizigers in augustus vanwege de prachtige stranden, de levendige cultuur en de heerlijke keuken. Van Bangkok tot Phuket, er is voor elk wat wils in dit Zuidoost-Aziatische land.
 2. Italië – Italië is een klassieke zomerbestemming met zijn prachtige kustlijn en verbluffende architectuur. Of je nu Rome, Florence of Venetië wilt verkennen, er zijn genoeg activiteiten en attracties om je tijdens jouw verblijf bezig te houden.
 3. Griekenland – Griekenland is een geweldige plek om te bezoeken in augustus vanwege de prachtige eilanden, kristalhelder water en oude ruïnes. Of je nu wilt ontspannen op een strand of oude sites zoals de Acropolis wilt verkennen, er is voor elk wat wils in Griekenland.
 4. Spanje – Spanje biedt een verscheidenheid aan attracties, van bruisende steden als Barcelona en Madrid tot de prachtige stranden langs de Middellandse Zee. Of je nu kunstgalerijen wilt verkennen of de hele nacht door wilt feesten, Spanje heeft in augustus voor ieder wat wils.
 5. Frankrijk – Frankrijk is een geweldige plek om te bezoeken in augustus vanwege het prachtige landschap en bruisende steden als Parijs en Nice. Of je nu musea wilt verkennen of de Franse keuken wilt proeven, er is genoeg te doen tijdens je verblijf in Frankrijk.
 6. Mexico – Mexico is een andere populaire bestemming voor reizigers in augustus vanwege de prachtige stranden en levendige cultuur. Van Cancun tot Tulum, er is voor elk wat wils in Mexico in deze tijd van het jaar.
 7. Costa Rica – Costa Rica staat bekend om zijn weelderige regenwouden en prachtige stranden, waardoor het een ideale bestemming is voor natuurliefhebbers in augustus. Of je nu nationale parken wilt verkennen of wilt deelnemen aan avontuurlijke activiteiten zoals ziplinen of raften, Costa Rica heeft deze tijd van het jaar voor ieder wat wils.
 8. Jamaica – Jamaica staat bekend om zijn relaxte sfeer en prachtige stranden, waardoor het deze tijd van het jaar een ideale bestemming is voor rustzoekers. Of je nu de Jamaicaanse cultuur wilt verkennen of gewoon lekker op het strand wilt relaxen met een goed boek, Jamaica heeft voor ieder wat wils tijdens hun verblijf hier in augustus.
 9. Dominicaanse Republiek – De Dominicaanse Republiek staat bekend om haar levendige cultuur en prachtige stranden waardoor het een ideale bestemming is voor strandliefhebbers in deze tijd van het jaar. Of je nu Santo Domingo wilt verkennen of wilt ontspannen op een van de vele witte zandstranden hier, er is voor elk wat wils tijdens hun verblijf hier in augustus!
 10. Australië – Australië is een geweldige plek om te bezoeken tijdens de zomermaanden vanwege het gevarieerde landschap en de unieke natuurervaringen die in het hele land te vinden zijn, van het iconische Opera House in Sydney down under! Of je nu op zoek bent naar buitenavonturen zoals snorkelen op het Great Barrier Reef of gewoon ontspannen op een van de beroemde stranden van Australië – er is hier iets dat je vakantie onvergetelijk zal maken!
zon en warm in augustus

Warm in augustus

Augustus is een van de heetste maanden van het jaar, met temperaturen die overal ter wereld stijgen. Terwijl sommige landen gezegend zijn met milde temperaturen, hebben andere landen minder geluk. Hier is een blik op enkele van de heetste landen in augustus.

In het Midden-Oosten is Irak het heetste land in augustus. De temperaturen in Irak kunnen in augustus oplopen tot 50°C (122°F), waardoor het een van de heetste plekken op aarde is. De extreme hitte wordt veroorzaakt door het woestijnklimaat van het land en de nabijheid van de Perzische Golf.

In Afrika is Algerije het heetste land in augustus. De temperaturen in Algerije kunnen in augustus oplopen tot 48°C (118°F), waardoor het een van de heetste landen van het continent is. De extreme hitte wordt veroorzaakt door het woestijnklimaat van het land en de nabijheid van de Sahara-woestijn.

In Azië is Pakistan het heetste land in augustus. De temperaturen in Pakistan kunnen in augustus oplopen tot 47°C (117°F), waardoor het een van de heetste landen in de regio is. De extreme hitte wordt veroorzaakt door het woestijnklimaat van het land en de nabijheid van de Arabische Zee.

In Zuid-Amerika is Brazilië het heetste land in augustus. De temperaturen in Brazilië kunnen in augustus oplopen tot 44°C (111°F), waardoor het een van de heetste landen in de regio is. De extreme hitte wordt veroorzaakt door het tropische klimaat van het land en de nabijheid van het Amazonewoud.

In Europa is Griekenland het heetste land in augustus. De temperaturen in Griekenland kunnen in augustus oplopen tot 42°C (107°F), waardoor het een van de heetste landen in de regio is. De extreme hitte wordt veroorzaakt door het mediterrane klimaat van het land en de nabijheid van de Egeïsche Zee.

In Noord-Amerika is Mexico het heetste land in augustus. De temperaturen in Mexico kunnen in augustus oplopen tot 41°C (105°F), waardoor het een van de heetste landen in de regio is. De extreme hitte wordt veroorzaakt door het tropische klimaat van het land en de nabijheid van de Golf van Mexico.

Waar ter wereld je ook bent, augustus zal zeker een hete maand zijn. Als je echter op zoek bent naar de absoluut heetste landen ter wereld, dan zijn dit enkele van de beste plaatsen om te bezoeken. Zorg er wel voor dat je veel water en zonnebrandcrème meeneemt!

Vond je dit een lekker lijstje vakantielanden? Dan hebben wij ze ook nog even voor September en Oktober gemaakt!