Waar is het warm in september?

warm in september

De zomer loopt dan wel ten einde, maar dat betekent niet dat je niet meer kunt genieten van een heerlijke vakantie. September is de perfecte tijd om op reis te gaan en de laatste zomerzon op te snuiven. Of je nu op zoek bent naar een strandvakantie of een avontuur in de bergen, er zijn genoeg fantastische bestemmingen om uit te kiezen. Hier zijn de top 10 heetste vakantielanden in september.

Top 10 warme landen September

 1. Spanje
 2. Italie
 3. Griekenland
 4. Frankrijk
 5. Portugal
 6. Kroatie
 7. Mexico
 8. Thailand
 9. Costa Rica
 10. Australie

 1. Spanje: Met zijn prachtige stranden, levendige cultuur en heerlijke keuken is Spanje een ideale bestemming voor een uitje in september. Het weer is nog warm genoeg om te genieten van buitenactiviteiten zoals zwemmen en wandelen, maar het is niet te warm voor sightseeing.
 2. Italië: Van de glooiende heuvels van Toscane tot de oude ruïnes van Rome, Italië heeft voor elk wat wils. Het weer in september is mild en zonnig, waardoor het een geweldige tijd is om de vele bezienswaardigheden van het land te verkennen.
 3. Griekenland: Met zijn kristalheldere water en pittoreske dorpjes is Griekenland een van de mooiste landen van Europa. Het weer in september is mild en zonnig, waardoor het een ideale tijd is om te zwemmen of te zeilen.
 4. Frankrijk: Van Parijs tot de Provence, Frankrijk heeft voor elke reiziger wat wils. Het weer in september is mild en zonnig, waardoor het een geweldige tijd is om de vele bezienswaardigheden van het land te verkennen.
 5. Portugal: Met zijn prachtige stranden en charmante stadjes is Portugal een ideale bestemming voor een ontspannen uitje. Het weer in september is mild en zonnig, waardoor het een geweldige tijd is voor buitenactiviteiten zoals zwemmen of wandelen.
 6. Kroatië: Met zijn prachtige kustlijn en mooie eilanden is Kroatië een ideale bestemming voor een strandvakantie in september. Het weer is nog warm genoeg voor buitenactiviteiten zoals zwemmen of zeilen, maar niet te warm voor sightseeing of het verkennen van historische steden als Dubrovnik of Split.
 7. Mexico: Van bruisende steden als Mexico City tot prachtige stranden aan beide kusten, Mexico heeft in september voor ieder wat wils. Het weer is nog warm genoeg voor buitenactiviteiten zoals zwemmen of snorkelen, maar niet te heet voor sightseeing of het verkennen van oude ruïnes zoals Teotihuacan of Chichen Itza.
 8. Thailand: Met zijn prachtige stranden en levendige cultuur is Thailand een ideale bestemming voor een ontspannen uitje in september. Het weer is nog warm genoeg voor buitenactiviteiten zoals zwemmen of snorkelen, maar niet te heet voor sightseeing of het verkennen van oude tempels zoals Wat Phra Kaew of Wat Arun.
 9. Costa Rica: Met zijn weelderige regenwouden en prachtige stranden aan beide kusten, Costa Rica biedt iets voor elke reiziger in september . Het weer is nog steeds warm genoeg om te genieten van buitenactiviteiten zoals wandelen of ziplinen, maar niet te warm voor sightseeing of het verkennen van nationale parken zoals Manuel Antonio National Park.
 10. Australië : Van bruisende steden zoals Sydney tot prachtige stranden aan beide kusten , Australië heeft voor elk wat wils in september . Het weer is nog steeds warm genoeg om te genieten van buitenactiviteiten zoals surfen of snorkelen, maar niet te warm voor sightseeing of het verkennen van natuurlijke wonderen zoals Uluru National Park .
zon en warm in september

Warm in september

September is in veel delen van de wereld de warmste maand van het jaar. Op het noordelijk halfrond zijn de temperaturen meestal hoger dan normaal, en op het zuidelijk halfrond juist lager. Dit komt door de schuine stand van de aardas, waardoor de zonnestralen in deze tijd van het jaar meer geconcentreerd zijn op het noordelijk halfrond.

In de tropen is september meestal de warmste maand van het jaar. In tropische gebieden kunnen de temperaturen oplopen tot 40°C of hoger. De warmste landen in september liggen meestal in de equatoriale regio, zoals India, Indonesië en delen van Afrika. In deze landen kan de temperatuur oplopen tot 45°C of hoger.

In het Middellandse Zeegebied is september meestal de warmste maand van het jaar. Landen als Spanje, Italië, Griekenland en Turkije hebben temperaturen van midden 30 graden Celsius. In sommige delen van de regio kunnen de temperaturen oplopen tot 40°C.

In het Midden-Oosten is september meestal de heetste maand van het jaar. Landen als Saoedi-Arabië, Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten hebben meestal temperaturen van midden 40 graden Celsius. In sommige delen van de regio kunnen de temperaturen oplopen tot 50°C (122°F).

In de Verenigde Staten is september meestal de heetste maand van het jaar in het zuiden en zuidwesten. Staten als Texas, Arizona en New Mexico hebben meestal temperaturen van midden 30 graden Celsius. In sommige delen van de regio kunnen de temperaturen oplopen tot 40°C (104°F).

In Zuid-Amerika is september meestal de heetste maand van het jaar. Landen als Brazilië, Peru en Colombia hebben vaak temperaturen van rond de 30 graden Celsius. In sommige delen van de regio kunnen de temperaturen oplopen tot 40°C.

In Australië is september meestal de heetste maand van het jaar. In het Northern Territory en Queensland kunnen de temperaturen oplopen tot 40°C. In sommige delen van de regio kunnen de temperaturen oplopen tot 45°C.

In het algemeen is september in veel delen van de wereld de heetste maand van het jaar. Het is belangrijk de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om in deze tijd van het jaar veilig en gezond te blijven. Draag lichte, loszittende kleding, drink veel water en breng niet te veel tijd buiten door op het heetst van de dag.

Toch niet opzoek naar een zonvakantie in september? Check dan even waar het warm is in Oktober of November!