Waar is het warm in oktober?

zon en warm in oktober

Nu de dagen korter worden en de nachten koeler, dromen velen van ons van een warm uitje om aan de kou te ontsnappen. Oktober is een geweldige tijd van het jaar om op vakantie te gaan, omdat veel landen genieten van milde temperaturen en veel zon. Om je te helpen beslissen waar je dit najaar heen gaat, is hier onze top 10 van de warmste vakantielanden in oktober.

Top 10 warme landen in oktober

 1. Mexico
 2. Griekenland
 3. Italie
 4. Spanje
 5. Portugal
 6. Kroatie
 7. Turkije
 8. Marokko
 9. Thailand
 10. Costa Rica
 1. Mexico – Met zijn gevarieerde landschap, levendige cultuur en prachtige stranden is Mexico een uitstekende keuze voor een vakantie in oktober. De temperaturen variëren van midden 70 tot midden 90 graden Fahrenheit (24-35 Celsius), dus je kan veel zon en warmte verwachten tijdens jouw verblijf.
 2. Griekenland – Griekenland staat bekend om zijn prachtige architectuur, oude ruïnes en prachtige eilanden. In oktober liggen de temperaturen gemiddeld rond de 21 graden Celsius, waardoor het een ideale bestemming is voor wie op zoek is naar zon en warmte.
 3. Italië – Italië is de thuisbasis van enkele van ’s werelds meest iconische steden en attracties. In oktober variëren de temperaturen van midden 50 tot midden 70 graden Fahrenheit (11-21 Celsius), zodat je alles wat Italië te bieden heeft kunt verkennen zonder je zorgen te hoeven maken over extreme hitte of kou.
 4. Spanje – Spanje biedt een schat aan geschiedenis, cultuur en prachtige landschappen die bezoekers in oktober kunnen verkennen. De temperaturen variëren van laag 60 tot laag 80 graden Fahrenheit (16-27 Celsius), waardoor het een ideale keuze is voor wie op zoek is naar wat warmte zonder al te veel hitte.
 5. Portugal – Portugal staat bekend om zijn prachtige kustlijn, levendige steden en heerlijke keuken. In oktober variëren de temperaturen van midden 50 tot midden 70 graden Fahrenheit (11-21 Celsius), dus je kunt genieten van alles wat Portugal te bieden heeft zonder je zorgen te hoeven maken over extreme temperaturen.
 6. Kroatië – Kroatië is een geweldige bestemming voor wie op zoek is naar een mix van zon en sightseeing in oktober. De temperaturen variëren van laag 60 tot laag 80 graden Fahrenheit (16-27 Celsius), dus je kunt alles wat Kroatië te bieden heeft verkennen zonder je zorgen te hoeven maken over extreme hitte of kou.
 7. Turkije – Turkije is de thuisbasis van prachtige stranden, oude ruïnes en bruisende steden die perfect zijn om te verkennen in oktober wanneer de temperaturen variëren van midden 50 tot midden 70 Fahrenheit (11-21 Celsius).
 8. Marokko – Marokko staat bekend om zijn levendige cultuur en kleurrijke markten die het een ideale bestemming maken in oktober wanneer de temperaturen variëren van de lage 50s tot lage 70s Fahrenheit (10-20 Celsius).
 9. Thailand – Thailand is de thuisbasis van prachtige stranden, weelderige jungles en levendige steden die het een ideale bestemming maken in oktober wanneer de temperaturen gemiddeld in de hoge 70s Fahrenheit (25 Celsius).
 10. Costa Rica – Costa Rica biedt bezoekers volop zon en warmte in oktober met temperaturen van gemiddeld 25 graden Celsius. Van het verkennen van weelderige regenwouden en vulkanen tot relaxen op prachtige stranden, Costa Rica heeft voor elk wat wils dit herfstseizoen!
warm in oktober

Warm in oktober

Oktober is een overgangsmaand. De dagen worden korter en de nachten langer, als teken van het einde van de zomer en het begin van de winter. Maar voor sommige landen is oktober de heetste maand van het jaar. Van het verschroeiende zand van de Sahara-woestijn tot de tropische stranden van het Caribisch gebied, hier zijn enkele van de heetste landen in oktober.

 1. Egypte

Egypte is een van de heetste landen in oktober, met temperaturen tot 40°C (104°F). De hitte is vooral intens in de woestijngebieden van het land, zoals de Sahara-woestijn en de Vallei der Koningen. De hitte is zo intens dat het moeilijk kan zijn om overdag buiten iets te ondernemen, waardoor je het beste activiteiten kunt plannen voor de vroege ochtend of avond.

 1. India

India is een ander heet land in oktober, met temperaturen tot 38°C (100°F). De hitte is vooral intens in de noordelijke en westelijke regio’s van het land, zoals Rajasthan en Gujarat. De hitte is zo intens dat het moeilijk kan zijn om overdag buiten iets te ondernemen, waardoor je het beste activiteiten kunt plannen voor de vroege ochtend of avond.

 1. Mexico

Mexico is een heet land in oktober, met temperaturen tot 35°C (95°F). De hitte is vooral hevig in de noordelijke en westelijke regio’s van het land, zoals het schiereiland Yucatan en Baja California. De hitte is zo intens dat het moeilijk kan zijn om overdag buiten iets te ondernemen, waardoor je het beste activiteiten kunt plannen voor de vroege ochtend of avond.

 1. Thailand

Thailand is een heet land in oktober, met temperaturen tot 33°C (91°F). De hitte is vooral hevig in de zuidelijke en oostelijke regio’s van het land, zoals Bangkok en Phuket. De hitte is zo intens dat het moeilijk kan zijn om overdag buiten iets te ondernemen, waardoor je het beste activiteiten kunt plannen voor de vroege ochtend of de avond.

 1. Het Caribisch gebied

Het Caribisch gebied is een hete regio in oktober, met temperaturen tot 32°C (90°F). De hitte is vooral intens in de westelijke en noordelijke regio’s van de regio, zoals Jamaica en de Dominicaanse Republiek. De hitte is zo intens dat het moeilijk kan zijn om overdag buiten iets te ondernemen, zodat je activiteiten het beste kunt plannen voor de vroege ochtend of de avond.

Waar je ook heengaat in oktober, zorg ervoor dat je voldoende zonnebrandcrème en water meeneemt om veilig en gehydrateerd te blijven. De hitte kan intens zijn, maar met de juiste voorzorgsmaatregelen kunt je nog steeds genieten van de schoonheid van deze hete landen. Dus, als je op zoek bent naar een warm uitje in oktober, zijn dit enkele van de beste landen om te bezoeken.

Toch niet opzoek naar een zoekvakantie in oktober? Check dan eens waar het lekker is in November of December!