Kleine vliegjes in huis

Kleine vliegjes in huis

Om gek van te worden, kleine vliegjes in huis. Ik heb ze de afgelopen jaren steeds vaker en ik werd er helemaal gek van. Je komt er ook maar niet vanaf lijkt het wel. Daarom dacht ik; ik ga jullie eens informeren over de kleine vliegjes in huis en wat dat nou precies zijn. Ik heb gelukkig de oplossing gevonden en daar wil ik jullie graag mee helpen. Want anders zouden jullie hier niet zijn! Kleine vliegjes in huis zijn niet vaak dezelfde soort vliegjes. We hebben grofweg 2 of 3 verschillende soorten kleine vliegjes en die gaan we vandaag stuk voor stuk behandelen!

Wat voor kleine vliegjes in huis heb je?

Als je ooit kleine vliegjes hebt opgemerkt die rond je huis zoemen, ben je niet de enige. Kleine vliegjes in huis zijn een veel voorkomend probleem voor veel huiseigenaren. Dit vervelende ongedierte kan hinderlijk zijn en gezondheidsproblemen veroorzaken als het niet wordt aangepakt. PS: Gelijk naar de oplossing? Check de blog onderaan voor de oplossing tegen rouwvliegjes en de oplossing tegen fruitvliegjes.

Dus wat zijn deze kleine vliegjes precies? De meest voorkomende soort vlieg in huis is de fruitvlieg. Deze kleine vliegjes zijn ongeveer een paar milimeter lang en zijn meestal donkerbruin of bruin van kleur. Ze worden aangetrokken door zoete, suikerhoudende stoffen, zoals rijp fruit, en kunnen tot 500 eitjes per keer leggen.

Een andere soort vlieg die in huis kan worden aangetroffen zijn de rouwvliegjes. Deze vliegen zijn meestal grijs of zwart van kleur en zijn ook ongeveer 5 mm lang. Ze worden aangetrokken door vochtige, donkere plekken en zijn vaak te vinden bij afvoeren, gootstenen en andere vochtige plekken. De grootste reden van de rouwvlieg, is echter een rottende plantwortel!

Met welk type vlieg je ook te maken hebt, het is belangrijk om maatregelen te nemen om ze kwijt te raken. De beste manier om dit te doen is het identificeren en elimineren van de bron van de plaag. Als je te maken hebt met fruitvliegen, zorg er dan voor dat je alle fruit en groenten in de koelkast bewaart en niet op het aanrecht. Zodra het begint te rotten, dien je het gelijk weg te gooien.

Als je te maken hebt met een plaag van afvoervliegen, moet u alle afvoeren en gootstenen regelmatig schoonmaken en ontsmetten.

fruitvliegjes rouwvliegjes in huis

Naast het elimineren van de bron van de plaag, kun je ook vallen en andere methoden gebruiken om van de vliegen af te komen. Vallen zoals vliegenpapier en kleefvallen kunnen worden gebruikt om de vliegen te vangen. Insecticiden kunnen ook worden gebruikt om de vliegen te doden, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je het product veilig en volgens de instructies gebruikt.

Van kleine vliegen in huis afkomen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste stappen kun je er snel en effectief vanaf komen. Zorg ervoor dat u de bron van de plaag identificeert en maatregelen neemt om deze te elimineren. Gebruik vervolgens vallen en insecticiden om van de resterende vliegen af te komen. Met een beetje geduld en inspanning kun je je ontdoen van dit vervelende ongedierte en genieten van een vliegenvrij huis.

Wat zijn fruitvliegjes precies

Fruitvliegen behoren tot de meest voorkomende insecten in huizen en tuinen over de hele wereld. Ze mogen dan klein zijn, maar ze kunnen veel problemen veroorzaken als ze niet worden bestreden. Fruitvliegjes worden aangetrokken door zoet en gistend voedsel, en ze kunnen zich snel vermenigvuldigen en verspreiden door je huis.

Fruitvliegen zijn klein, meestal ongeveer 3 tot 5 mm lang, en ze hebben rode ogen. Ze zijn te herkennen aan de gele en zwarte strepen op hun lichaam. Hun vleugels zijn helder en ze hebben lange antennes. Ze zweven vaak rond fruit en groenten en rond gistende vloeistoffen.

Fruitvliegen leggen hun eitjes op vochtige, warme plaatsen, zoals bij overrijp fruit en groenten. De eitjes komen na ongeveer 24 uur uit en de larven voeden zich met het rottende materiaal. De larven ontwikkelen zich vervolgens in ongeveer een week tot volwassenen.

Fruitvliegen zijn hinderlijk omdat ze voedsel kunnen besmetten en ziekten kunnen verspreiden. Ze kunnen ook schade veroorzaken aan groenten en fruit. Om te voorkomen dat fruitvliegjes jouw huis binnenkomen, moet u alle fruit en groenten in de koelkast of in afgesloten verpakkingen bewaren. Ruim gemorst voedsel en kruimels onmiddellijk op.

Als u toch fruitvliegjes in huis vindt, zijn er verschillende manieren om ze kwijt te raken. Een van de beste manieren is het gebruik van een fruitvliegenval. Deze vallen bevatten een zoet geurend lokaas dat de vliegen aantrekt. Als de vliegen eenmaal in de val zitten, kunnen ze niet meer ontsnappen en zullen ze uiteindelijk doodgaan.

U kunt ook een insecticide spray gebruiken om fruitvliegjes te doden. Volg de instructies op het etiket en houd de spray uit de buurt van voedsel of ruimtes waar voedsel wordt bereid.

Tot slot kunt u ook een natuurlijk middel gebruiken om van fruitvliegjes af te komen. Een mengsel van azijn, water en afwasmiddel kan worden gebruikt om een zelfgemaakte fruitvliegenval te maken. De vliegjes worden aangetrokken door de zoete geur van de azijn en gaan de val in, waar ze gevangen worden en uiteindelijk verdrinken.

Fruitvliegjes mogen dan klein zijn, ze kunnen veel problemen veroorzaken als ze niet onder controle worden gehouden. Door maatregelen te nemen om te voorkomen dat ze jouw huis binnenkomen en door vallen of insecticiden te gebruiken om ze kwijt te raken, kun je jouw huis vrij houden van dit vervelende ongedierte.

Wat zijn rouwvliegjes?

Rouwvliegen zijn een soort vliegjes die bekend staan om hun unieke gedrag. Ze zweven vaak rond in het huis en worden vaak vergeleken met fruitvliegjes. Echter zijn rouwvliegjes compleet anders en zijn ze ook niet zo makkelijk kwijt te raken. Hier heb je echt hulpmiddelen voor nodig.

Rouwvliegjes zien er precies hetzelfde uit als fruitvliegjes, alleen vaak wat donkerder van kleur. Ze komen echter niet op fruit af, maar ze ontstaan door rottende wortelen van planten! Planten gaan rotten als ze te veel water krijgen en dit niet weg kunnen voeren. Het is een vaak voorkomend probleem bij grote kamerplanten. Kamerplanten hoeven vaak maar 1 of 2 keer per maand water te krijgen en dan het liefst een klein beetje. Wij gooien echter vaak hele liters erin, omdat we bang zijn dat ze uitdrogen. Dat heeft helaas het tegenovergestelde effect. Niet alleen gaat een kamerplant dood van te veel water, ook kunnen de wortels gaan rotten.

In die rottende wortels, ontstaan rouwvliegjes. Als je ze eenmaal hebt, is het ontzettend lastig om er vanaf te komen. De vliegjes gaan zich namelijk nestelen in andere planten en andere wortels en planten zich ontzettend snel voort. Zo kun je binnen een mum van tijd wel honderden van die kleine rotvliegjes krijgen.

Hoe kom je van rouwvliegjes af?

Om van rouwvliegjes af te komen, kun je eigenlijk twee dingen doen. De eerste is de kamerplant weggooien. Als het kleine, goedkope kamerplanten zijn zou ik dit gewoon doen en een nieuwe plant kopen. En dan minder wat geven.

De andere oplossing is het bestrijden. Je kunt namelijk een soort larfjes kopen, die de vliegjes opeten bij de wortelen. Dit zijn zogenaamde Aaltjes tegen rouwvliegjes. Deze kun je voor 10 of 15 euro kopen bij speciaalzaken en dit is de oplossing. Echter heb je vaak wel 2 of 3 ladingen nodig, om alle kamerplanten te helpen. En het duurt altijd wel enkele weken voordat alle eitjes van de rouwvlieg, opgegeten zijn door de aaltjes. Tot die tijd, blijf je helaas last houden van de rouwvlieg.

Vond je dit een interessante blog? Check dan ook onze blogs over David Kibbe Body Types en Waar het warm is in Januari!