David Kibbe Body Types

Kibbe Body Types

Kennen jullie dat gevoel, dat je gaat shoppen en dat de S bij de Zara, compleet anders valt dan de S van de H&M? Of dat het ene shirtje fantastisch valt, maar het jurkje dan weer niet? Ik vind dat zo verschrikkelijk. Het heeft echter te maken met de Body Types. En dan denk je, waarom moet dat in het Engels? Dan komt omdat dit model is bedacht door David Kibbe, een Amerikaan (die natuurlijk Engels / Amerikaans spreekt). Vandaag gaan we de verschillen van de Kibbe Body Types bespreken en hoe je daar rekening mee kunt houden tijdens het shoppen!

Wat zijn de Kibbe Body Types?

Het David Kibbe Bodytype systeem is een unieke manier om lichaamstypen te categoriseren op basis van fysieke kenmerken. Het werd ontwikkeld door Dr. David Kibbe, een arts en voedingsdeskundige, in de jaren 1980. Het systeem is gebaseerd op het idee dat iedereen een ideaal lichaamstype heeft, en dat kleding en kapsels moeten worden gekozen om dat lichaamstype te flatteren. Het systeem is verdeeld in Vijf hoofdcategorieën: Dramatic, Classic en Natural, Romantic en Gamine. Elke categorie is verder onderverdeeld in subcategorieën, zoals Atletisch, Klein en Zacht Natuurlijk. De categorie Gamine is eigenlijk een combinatie van de eerste vier body typen.

Het Dramatic lichaamstype wordt gekenmerkt door sterke, hoekige trekken en een atletische bouw. Mensen in deze categorie hebben een sterke kaaklijn, een lange nek, brede schouders en een gedefinieerde taille. Kleding moet worden gekozen om de sterke kenmerken van het lichaam te benadrukken, zoals getailleerde jasjes en gestructureerde jurken.

Het Classic lichaamstype wordt gekenmerkt door evenwichtige proporties en rondingen. Mensen in deze categorie hebben een rond gezicht, volle wangen, een gedefinieerde taille en een gewelfd figuur. Kleding moet worden gekozen om de rondingen van het lichaam te benadrukken, zoals A-lijn rokken en wikkeljurken.

Het Natural lichaamstype wordt gekenmerkt door zachte, delicate trekken. Mensen in deze categorie hebben een klein frame, een delicate kaaklijn en een tenger figuur. Kleding moet worden gekozen om de zachte kenmerken van het lichaam te benadrukken, zoals vloeiende topjes en loszittende broeken.

Het Gamine lichaamstype is een combinatie van de andere drie categorieën. Mensen in deze categorie hebben een mix van sterke en zachte kenmerken, zoals een sterke kaaklijn en een delicaat frame. Kleding moet worden gekozen om de unieke kenmerken van het lichaam te benadrukken, zoals getailleerde jasjes en vloeiende rokken.

Welk lichaamstype je ook bent, het David Kibbe systeem kan je helpen kleding en kapsels te vinden die jouw lichaam flatteren en jouw beste eigenschappen benadrukken.

Kibbe Body Types.pdf
Source: https://gabriellearruda.com/

Waarvoor gebruik je het Kibby Body Type model?

De Kibbe Bodytype Test is een populaire persoonlijkheidsbeoordeling die mensen helpt hun lichaamstype te identificeren en te leren hoe ze zich naar hun vorm kunnen kleden. De test, ontwikkeld door modestylist en auteur David Kibbe, is gebaseerd op het idee dat iedereen een uniek lichaamstype heeft en dat kleding daarop moet worden afgestemd. De test bestaat uit een reeks vragen over fysieke kenmerken, zoals de vorm van het gezicht, de grootte van de schouders en de lengte van de romp. Op basis van de antwoorden wijst de test de gebruiker toe aan een van de vijf lichaamstypen: Dramatisch, Klassiek, Natuurlijk, Vrouwelijk en Romantisch. Elk lichaamstype heeft zijn eigen kenmerken, waaronder welke kledingstijlen en kleuren het beste staan. Kennis van het lichaamstype kan mensen helpen zich te kleden op een manier die hun figuur flatteert en waardoor ze er op hun best uitzien en zich goed voelen.

Wie is David Kibbe?

David Kibbe is een bekende deskundige en auteur op het gebied van gezondheidszorgbeleid die naam heeft gemaakt in de gezondheidszorgindustrie. Hij is de oprichter en CEO van de Kibbe Group, een adviesbureau voor de gezondheidszorg. Hij is ook de auteur van twee boeken, Digital Doctor: Hope, Hype, and Harm at the Dawn of Medicine’s Computer Age en The New Health Age: The Future of Healthcare in America.

Kibbe is al meer dan drie decennia toonaangevend in de gezondheidszorg. Hij is senior adviseur geweest van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services, de Centers for Medicare & Medicaid Services en het Witte Huis. Hij was ook lid van de raad van bestuur van talrijke gezondheidszorgorganisaties, waaronder de American Hospital Association en de American Medical Association.

Kibbe heeft een passie voor de hervorming van de gezondheidszorg en is een voorstander van patiëntgerichte zorg. Hij gelooft in de kracht van technologie om de gezondheidszorg te verbeteren en was een leider in de ontwikkeling van elektronische patiëntendossiers. Hij is ook een voorstander van het gebruik van analyses om de gezondheidszorg te verbeteren.

Kibbe is van grote invloed geweest op de ontwikkeling van het gezondheidsbeleid in de Verenigde Staten. Hij is adviseur geweest van het Amerikaanse Congres en het Witte Huis over de hervorming van de gezondheidszorg. Hij heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de Affordable Care Act.

Kibbe is een veelgevraagd spreker en heeft in talrijke publicaties gestaan, waaronder The New York Times, The Wall Street Journal en The Washington Post. Hij is ook verschenen op televisienetwerken als CNN, Fox News en MSNBC.

Kibbe ontving talrijke prijzen en onderscheidingen, waaronder de John M. Eisenberg Award for Excellence in Healthcare Quality van de American Hospital Association. Hij is ook lid van de National Academy of Medicine.

Kibbe is een gepassioneerd pleitbezorger van de hervorming van de gezondheidszorg en zet zich in om de gezondheidszorg toegankelijker en betaalbaarder te maken voor alle Amerikanen. Hij is een leider in de gezondheidszorg en zijn werk heeft een grote invloed gehad op de manier waarop de gezondheidszorg in de Verenigde Staten wordt verstrekt.

Vond je dit nou een leerzame blog? Check dan ook eens onze blogs over waar het warm is in januari of februari!