Mascha Planner of Structuurjunkie planner 2023?

Mascha Planner 2023

Zijn jullie net zo chaotisch als ik of ik jullie leventje wel helemaal gepland? Ik merk dat ik tussen alle sociale contact, freelance werk, werk voor de baas, sporten en ook nog een beetje me-time, eigenlijk zo chaotisch als wat ben. Ik heb geen goede planning meer en begon hier laatst over tegen een vriendin van mij. Ze raadde mij toen aan om eens met een planner / weekplanning te starten. Ik ben normaal niet zo van de agenda’s, maar besloot het toch eens te proberen. Allereerst start de zoektocht natuurlijk bij een toffe planner, want het oog wilt ook wat. Ik kreeg toen diverse tips online, zoals de Mascha Planner 2023, de Josh V planner (later hoorde ik dat dit dezelfde waren haha) en de Structuurjunkie planner 2023

Toen ik even later ging googlen, zag ik dat eigenlijk iedereen deze twee planners aanraadde. Ik kocht ze (natuurlijk) beide, om even te kijken welke het fijnst zou werken en wat de verschillen waren. Ik neem jullie mee in deze vergelijking en probeer jullie te helpen in de keuze tussen de Mascha Planner of de Structuurjunkie planner! 

Mascha Planner 2023

We starten even met het beoordelen van de Mascha Planner 2023. Het was mijn eerste aanraking met een weekplanner, dus ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten. Is het hetzelfde als het ouderwetse agenda’tje van mijn basisschooltijd? Of wat moet je er precies in invullen? Allereerst even de verpakking en de buitenkant. Je hebt namelijk heel veel verschillende Mascha Planners beschikbaar. Op de websites die ik zocht, zag ik zo 5 of 6 verschillende varianten (zie het foto’tje hieronder ter inspiratie). 

Ik ben zelf voor de Green Velvet variant gegaan. Ik vind deze het meest chique, net als de zwarte variant. Ik ben zelf niet zo heel kleurrijk, dus de 2e, 3e, en 4e variant van de Mascha Planner vind ik een beetje te kleurrijk voor mij haha. Check hier het aanbod van de Mascha Planner 2023.

Planners – Mascha Planner Special Blue Edition

Verkrijgbaar bij

bol.com (€21,96)
Geupdate op: : 19/12/2022 - 19:58
Planners – Mascha Planner GreenVelvet

Verkrijgbaar bij

bol.com (€24,95)
Geupdate op: : 19/12/2022 - 19:58
Mascha Planner 2023
Mascha Planner 2023

Inhoud Mascha Planner 2023

Ik was eigenlijk blij verrast toen ik de Mascha Planner 2023 opende. Ik zag niet een standaard week agenda zoals je hem vroeger kende, maar ik zag een kleurrijk geheel met het belangrijkste; je kunt hem zelf helemaal zelf inrichten! Dat is een lekker klusje voor de zondag. Je krijgt namelijk allemaal stickers, notitieboekjes, kaartjes en labeltjes, zodat jij je hele planning kan customizen. Je kan daarnaast ook nog eens extra stickers, labels en kleuren (en pagina’s) aanschaffen, waardoor je de Mascha Planner helemaal eigen kunt maken. Dat is nog eens tof! Als ik dan verder ga kijken, zie je per week twee pagina’s. Deze is verdeeld over 4 kolommen per pagina. 8 kolommen dus over 2 pagina’s. Hierbij start de week op de maandag, en heb je drie rijen per kolom. Zo kun je dus een onderscheid maken tussen de dagen en tijdsblokken. Ook krijg je (wat ik chill vindt), per week, een extra notitieblok. Wil je je agenda dus ‘clean’ houden, kun je aan de rechterkant alle extra info plaatsen! Zie hieronder de foto van het voorbeeld. 

Mascha Weekplanner 2023
Mascha Weekplanner 2023

Structuurjunkie Planner 2023

Dan gaan we door naar de Structuurjunkie Planner 2023. Net zoals de Mascha Planner, helemaal nieuw voor mij. Natuurlijk beginnen we eerst even te kijken naar het design, want het oog wilt ook wat. Vooral voor ons vrouwen (en laten we eerlijk zijn, naar zijn deze weekplanners wel voor bedoeld). Op het eerste gezicht, vind ik de Structuurjunkie Planner wat ‘zakelijker’ ogen dan de Mascha Planner. De weekplanner van Structuurjunkie ziet er wat professioneler uit. Iets wat ik eerder mee zou meenemen naar kantoor / thuis zou gebruiken (als ik de 20+ gepasseerd ben). Als je wat jonger ben en meer van fleurig houdt, past die van Mascha wellicht beter bij je. 

Er zijn veel verschillende Structuurjunkie Planners beschikbaar. Er staan op de huidige website ongeveer 8 varianten op nu, waaronder ook de nieuwe versie voor 2023. Ik ben uiteindelijk voor degene hier rechts gegaan (zie afbeelding). Deze vond ik het mooist ogen! Bekijk hier het aanbod van Structuurjunkie.

Structuurjunkie – Structuurjunkie planner 2023 (klein)

Verkrijgbaar bij

bol.com (€22,99)
Geupdate op: : 19/12/2022 - 20:02
Structuurjunkie – Structuurjunkie planner 2023 (A4)

Verkrijgbaar bij

bol.com (€26,99)
Geupdate op: : 19/12/2022 - 20:02
Structuurjunkie – Structuurjunkie Businessplanner 2023

Verkrijgbaar bij

bol.com (€27,99)
Geupdate op: : 19/12/2022 - 20:02
Structuurjunkie – De Structuurjunkie scheurkalender 2023

Verkrijgbaar bij

bol.com (€14,99)
Geupdate op: : 19/12/2022 - 20:02
Structuurjunkie – Structuurjunkie Planner 2022/2023 (A4)

Verkrijgbaar bij

bol.com (€18,95)
Geupdate op: : 19/12/2022 - 20:02
Structuurjunkie planner 2022 2023
Structuurjunkie planner 2023

Inhoud structuurjunkie planner 2023

Als ik kijk naar de structuurjunkie planner is hij ook iets anders ingericht dan de Mascha Planner ( ja duh, anders zouden het dezelfde producten zijn). De Structuurjunkie planner is qua inhoud ook verdeeld qua weken, maar hier zie je dat het meer met planning te maken heeft, dan een ouderwetse agenda. Je krijgt meer opties om op dagniveau zaken in te vullen, maar minder ‘algemene krabbels’. Ook krijg je bij de Struktuurjunkie planner de mogelijkheid om hem te personaliseren, met extra stickers, notes en kun je deze zelfs ook extra bij printen. Dat is nog eens handig! 

Hier zien we ook gelijk het grootste verschil tussen Mascha Planner en Structuurjunkie Planner. Bij Mascha zien we dat het echt vanuit een ‘fashionista’ is gemaakt. Het is meer voor de mooiigheid, veel kleuren, speelse items en meer ruimte om te personaliseren. Als we kijken naar Structuurjunkie, zien we dat dit echt haar business is. Bekijk hier het gehele aanbod.

Cynthia van Structuurjunkie (voorheen Ms Lipgloss), heeft van structuren echt haar werk gemaakt. Ze geeft zelfs cursussen over hoe je gestructureerder kunt werken. Naast de structuurjunkie planner, heeft ze ook dag-agenda’s, business planners, scheurkalenders en deskplanners. Ze heeft een veel groter assortiment en pakt het (in mijn bescheiden ogen), ook wat serieuzer aan. 

Natuurlijk is smaak als persoonlijk, maar ik ben zelf meer fan van de planners van Structuurjunkie. Mascha is voor mij iets te ‘kinderlijk’. Maargoed, ieder z’n ding! Hieronder nog wat belangrijke zaken rondom de Mascha Planner 2023 en de Structuurjunkie Planner 2023

Vond je dit een leuke blog? Check dan ook eens onze blogs over de beste budget laptops of de lekkerste parfums!

Wat kost de Mascha Planner 2023

De Mascha Planner 2023 is te koop vanaf €24,95 op diverse webshops.

Wat kost de Structuurjunkie Planner 2023

De structuurjunkie Planner 2023 is te koop vanaf €25,99. 

Wat zijn de verschillen tussen de Mascha en Structuurjunkie planner?

Mascha Planner 2023

De grootste verschillen zijn het uiterlijk en de inhoud. Mascha is iets fleuriger, speelser en gericht op notities. Structuurjunkie is meer gericht op de echte structuur en wat zakelijker. 

Welke producten heeft Structuurjunkie?

Structuurjunkie planner 2022 2023

Structuurjunkie heeft de volgende producten online staan: Luxe planner (klein & groot), Planner 2023 (klein & groot). Business Planner 2023, Planner 2022/2023 (klein & groot), Planner Ongedateerd (klein & groot), Scheurkalender, Kaartenset, Deskplanner, Dagplanner, Pennen, Tassen en notitieboeken.

Welke producten heeft Mascha Planner?

Mascha Planner is een onderdeel van Josh V. De Mascha planner is een product op zich, er zijn geen andere varianten qua aanbod. Natuurlijk kun je bij Josh V genoeg andere zaken kopen. 

Hoe werkt de Structuurjunkie Planner?

Met de Structuurjunkie planner, kan je op week en maandniveau, invullen wat je wilt gaan doen en wat je bezigheden zijn. Ook is er na elke week een evaluatie pagina, waarin je aan kunt geven wat er goed, of slecht ging. Zo krijg je meer structuur in je leven. 

Wat is een Mascha Planner

Een Mascha Planner is een planner / weekagenda, gemaakt door Mascha Feoktistova van Beautygloss. Hierdoor kun je je week beter indelen en belangrijke items highlighten, waardoor je meer grip op je leven krijgt.

Wat is de structuurjunkie planner?

De Structuurjunkie planner is een planner / weekagenda, gemaakt door Cynthia, welke vroeger ook bekend stond als Miss Lipgloss. Met een weekplanner kun je je dagen beter inplannen en aangeven waar jij je mee bezig wilt houden.

Waar kun je de mascha planner kopen?

De Mascha Planner is vrijwel overal online te koop. De grootste verkooppunten zijn Bol.com & JoshV

Waar kun je de structuurjunkie planner kopen?

De structuurjunkie planner is via Bol.com & Structuurjunkie.nl te koop.

Hoe groot is de Mascha Planner 2023?

De Mascha Planner 2023 is 200 mm breedt en 230 mm lang. (20 x 23 cm dus)