Zo vind je de perfecte trouwjurk

Trouwjurk zoeken

Gefeliciteerd! Je gaat trouwen. Nu komt misschien wel het leukste deel van het plannen van de bruiloft: het kiezen van een trouwjurk. Wellicht heb je van sinds kleins af aan al een beeld van jouw droomjurk. Mocht dat niet het geval zijn, geen stress! In dit artikel helpen wij je op weg om de perfecte jurk te vinden.

Een goed begin is het halve werk

Tja, waar moet je beginnen? De keuze is reuze, het is daarom niet gek als je al wat vooronderzoek doet. Kijk daarom alvast op Pinterest naar verschillende silhouetten en kleuren of misschien alternatieve opties zoals een trouwpak. Op deze manier kun je wellicht sommige pasvormen al afstrepen omdat het niet bij je past.

Op zoek naar een bruidswinkel

Mocht je deze visie al een beetje voor jezelf in kaart hebben gebracht begint de zoektocht naar een bruidswinkel. Nederland telt wel honderden bruidswinkels, ga dus op zoek naar een winkel waar jij een goed gevoel bij krijgt.

Tip: denk ook alvast na over wie je mee wilt nemen naar deze dag. Houdt er rekening mee dat deze personen ook hun mening willen geven, maar laat je niet van je stuk brengen. Jij bent immers degene die de jurk moet dragen.

Tijd voor het shoppen!

Voordat je de bruidssalon binnenstapt is het ook verstandig om alvast een budget voor ogen te hebben. Waarschijnlijk hebben jullie al nagedacht over het algehele budget voor de bruiloft en wellicht ook het deel dat jullie daarvan aan bruidskleding uit willen geven. Het is verstandig om bij binnenkomst van bij een salon alvast jouw budget op te geven, op deze manier voorkom je teleurstellingen. Hoe pijnlijk is het bijvoorbeeld als je dé perfecte jurk aan het passen bent en deze ver boven het budget blijkt te zijn. Dek jezelf dus een beetje in en denk na over het totale budget wat je uit wilt geven voor jouw speciale outfit (denk hierbij aan de jurk, schoenen, sluier en eventuele andere accessoires).

Comfort en weather-proof!

Tijdens het passen zijn er een aantal dingen belangrijk; je wilt je comfortabel voelen in de jurk en lekker kunnen bewegen (want hallo, jullie zijn net getrouwd, let’s party!). Houd rekening met de jaargetijde waarin jullie je bruiloft plannen, trouwen jullie in de winter maar bestaat jouw visie uit een strapless-jurk? Probeer het dan te stylen met een mooie cover-up zoals een stola of een bolero. Tot slot is het belangrijk dat je een jurk vindt die bij jouw persoonlijk past, op deze manier schitter je pas echt op jouw speciale dag.

Hopelijk helpen deze tips jou bij het vinden van jouw droomjurk. Mochten jullie nog op zoek zijn naar een trouwlocatie die op jullie wensen aansluit neem dan een kijkje bij Weddingspaces. Via hun website filter je gemakkelijk de locaties en wordt de zoektocht makkelijker gemaakt.