Waar is het warm in december?

warm in december

December is de perfecte maand voor een vakantie. Of je nu op zoek bent naar een warm strandverblijf, een winterlandschap of iets daartussenin, er zijn genoeg landen om uit te kiezen. Om je te helpen beslissen waar je heen gaat, is hier een lijst met de top 10 van de heetste vakantielanden in december.

Top 10 warme landen in december

 1. Mexico
 2. Thailand
 3. India
 4. Costa Rica
 5. Dominicaanse Republiek
 6. Australie
 7. Zuid Afrika
 8. Japan
 9. Verenigde Staten
 10. Italie
 1. Mexico – Met zijn prachtige stranden, levendige cultuur en heerlijke keuken is Mexico een ideale bestemming voor een vakantie in december. Van de koloniale steden San Miguel de Allende en Guanajuato tot de badplaatsen Cancún en Puerto Vallarta, er is voor elk wat wils in Mexico.
 2. Thailand – Thailand is een van de populairste bestemmingen in december vanwege het tropische klimaat en de prachtige stranden. Van de bruisende stad Bangkok tot de eilanden Koh Samui en Phuket, Thailand heeft voor ieder wat wils.
 3. India – India is een geweldig land met een rijke geschiedenis en cultuur die verkend kunnen worden tijdens een vakantie in december. Van de Taj Mahal in Agra tot de backwaters van Kerala, India heeft voor ieder wat wils.
 4. Costa Rica – Costa Rica is een van de beste landen om in december te bezoeken vanwege het warme klimaat en de weelderige regenwouden. Je kunt vulkanen verkennen, ziplinen door jungles of ontspannen op een van de vele prachtige stranden.
 5. Dominicaanse Republiek – De Dominicaanse Republiek is een andere geweldige bestemming voor een uitje in december vanwege het warme klimaat en de prachtige stranden. Van Punta Cana tot Santo Domingo, er is hier voor ieder wat wils.
 6. Australië – Australië is een ideale bestemming voor wie op zoek is naar een winteruitje met zijn warme temperaturen en prachtige stranden. Of je nu Sydney wilt verkennen of een roadtrip wilt maken over de Great Ocean Road, Australië heeft in december voor ieder wat wils.
 7. Zuid-Afrika – Zuid-Afrika is een geweldig land met diverse landschappen die tijdens een vakantie in december verkend kunnen worden. Van Kaapstad tot Kruger National Park, er is hier voor elk wat wils, van natuurliefhebbers tot avonturiers!
 8. Japan – Japan is een ongelooflijk land met een fascinerende cultuur die kan worden ervaren tijdens een vakantie in december! Van het hightech stadslandschap van Tokio tot de traditionele tempels en schrijnen van Kyoto, Japan heeft voor ieder wat wils tijdens deze feestelijke maand!
 9. Verenigde Staten – De Verenigde Staten biedt tal van geweldige bestemmingen tijdens december, zoals New York City of Las Vegas! Of je nu iconische bezienswaardigheden wilt verkennen of wilt deelnemen aan feestelijke activiteiten zoals schaatsen of winkelen op kerstmarkten, er is hier voor ieder wat wils!
 10. Italië – Italië is altijd een geweldige bestemming, ongeacht de tijd van het jaar! In december kun je de iconische monumenten van Rome verkennen, zoals het Colosseum, of deelnemen aan feestelijke activiteiten zoals kerstmarkten of schaatsbanen!
zon en warm in december

Warm in december

December is de maand van de wintervakantie en is de tijd van het jaar waarin veel mensen naar enkele van de warmste landen ter wereld reizen. Of je nu op zoek bent naar een tropisch paradijs of een oase in de woestijn, er zijn genoeg bestemmingen die zwoele temperaturen en veel zon bieden. Van het Caribisch gebied tot het Midden-Oosten, hier zijn enkele van de warmste landen om in december te bezoeken.

De Dominicaanse Republiek is een van de warmste landen om te bezoeken. De gemiddelde temperatuur in december is een zachte 26°C, met veel zon en kristalhelder water. De Dominicaanse Republiek heeft ook enkele van de beste stranden ter wereld, van het witte zand van Punta Cana tot de afgelegen stranden van Samana.

Als je op zoek bent naar een oase in de woestijn, dan zijn de Verenigde Arabische Emiraten de perfecte bestemming. De gemiddelde temperatuur in december is een verzengende 30°C, en de VAE herbergen enkele van de meest luxueuze resorts ter wereld. Van de wolkenkrabbers van Dubai tot de oases van Abu Dhabi, de VAE is een geweldige bestemming voor wie op zoek is naar een luxe winterontsnapping.

Voor een tropisch paradijs gaat je naar de Seychellen. Deze archipel van 115 eilanden ligt voor de oostkust van Afrika en herbergt enkele van de mooiste stranden ter wereld. December is de perfecte tijd voor een bezoek, met temperaturen van gemiddeld 28°C. De Seychellen is ook een geweldige bestemming voor wie op zoek is naar avontuur, met volop mogelijkheden om te snorkelen, duiken en andere watersporten.

De Malediven is een andere geweldige bestemming voor zonaanbidders in december. Deze archipel van 1.192 eilanden ligt in de Indische Oceaan en herbergt enkele van ’s werelds mooiste stranden. De gemiddelde temperatuur in december is een zwoele 28°C, en de Malediven zijn de perfecte bestemming voor wie op zoek is naar een luxueuze winterontsnapping.

Voor wie op zoek is naar een winterontsnapping aan de Middellandse Zee is Cyprus de perfecte bestemming. Cyprus ligt in het oostelijke deel van de Middellandse Zee en heeft enkele van de mooiste stranden ter wereld. De gemiddelde temperatuur in december is een zachte 17°C en het eiland herbergt enkele van de beste badplaatsen ter wereld. Cyprus is ook een geweldige bestemming voor geschiedenisfanaten, met tal van oude ruïnes om te verkennen.

Waar je ook naartoe gaat in december, er zijn genoeg bestemmingen met zwoele temperaturen en veel zon. Van het Caribisch gebied tot het Midden-Oosten, dit zijn enkele van de warmste landen om in december te bezoeken.

Vond je dit een lekker lijstje? Check dan ook de zonvakanties in Mei of welke drankjes je kunt drinken tijdens vakantie!