Kleurshampoo grijsdekking

Kleurshampoo grijsdekking

Gelukkig niet een probleem waar ik al last van hebt, maar mijn moeder steeds vaker. Grijze haren die langzaam door de volle bos heen komen. In het begin wil je er nog niet aan toegeven, maar zodra de grijze haren eenmaal komen, kun je het eigenlijk niet tegenhouden. Niet natuurlijk dan. Wel met een kleurshampoo grijsdekking! Wat dat precies is? Er zijn dus shampoo’s die speciaal gemaakt zijn om de grijze haren te maskeren. Geen dure haarverf, maar een shampoo waardoor die grijze haren minder worden en dat leek mijn moeder ideaal! Tijd dus om weer eens op onderzoek uit te gaan om te kijken hoe het zit met grijze haren bij vrouwen, welke shampoo de beste grijsdekking heeft en hoe het eigenlijk kan, dat grijze haren door shampoo verdwijnen!

Welke kleurshampoo dekt grijs haar

Grijs worden gebeurt nou eenmaal als je wat ouder wordt. De ene krijgt eerder dat grijze haartje dan de ander, maar vroeg of laat gebeurt het bij iedereen. Je kunt er dan voor kiezen om je haren constant te laten verven, maar dat is ontzettend duur. Er is gelukkig een natuurlijke oplossing voor die grijze haren, en dat is natuurlijke kleurshampoo met grijsdekking. Ik heb de drie beste natuurlijke shampoo’s met grijsdekking voor je getest, zodat jij die testen zelf niet hoeft te doen!

Welke kleurshampoo dekt grijs haar

Op nummer 1 staat de Goldwell Dualsenses Color Brilliance Shampoo. Deze all-round shampoo met dekking voor grijze haren is geschikt voor elk haartype. Je hebt namelijk veel shampoo’s die zich richten op bepaalde haarkleuren, maar deze allround shampoo pakt alleen de grijze haartjes aan. De kleurshampoo van Goldwell is redelijk mild en zonder kleurpigment, hierdoor is het geschikt voor elk haartype! Het reduceert kleurverlies tot het minimum en zorgt dat je haren zijdezacht aanvoelen.

Als je bruine haren hebt en je krijgt er een grijs haartje doorheen, dan raden wij de Jean Paul Mynè Navitas Organic Cinnamon Shampoo aan. Deze kleurshampoo is uitermate geschikt voor bruin haar en geeft een caramel beige gloed op. Deze shampoo is geschikt voor middenbruin tot donkerbruin haar. Deze kleurshampoo met grijsdekking is geschikt voor zowel geverf, als natuurlijk bruin haar!

Heb je blond haar? Kies dan voor de Fanola No Yellow Shampoo. Deze shampoo is een zilvershampoo, welke speciaal bedoeld is om de gloed egaal te maken. Je krijgt dus weer een verf kopje, in plaats van blond met grijze lokken! Deze kleurshampoo is één van de meest krachtige zilvershampoos, ook geschikt voor grijs haar. Let er alleen wel op dat deze shampoo – dankzij z’n krachtige werking – vooral geschikt is voor blond en grijs haar dat van nature niet blond of grijs is.

Fanola No Yellow Shampoo – 1000 ml

Verkrijgbaar bij

bol.com (€17,72)
Geupdate op: : 23/12/2022 - 13:40

Heb je zwart haar of heeeel donkerbruin? Kan raden wij de Jean Paul Myné Navitas Organic Poppy Seeds Shampoo aan. Deze natuurlijk kleurshampoo met grijsdekking is een semi-permanente shampoo welke een lichte kleurspoeling bevat. Hierdoor behoren de grijze haartjes tot het verleden! Dit is een volledig organische shampoo tegen grijsdekking. Vrij van siliconen, vrij van SLS, vrij van parabenen en vrij van allergenen.

Beste shampoo grijsdekking

  1. De beste allrounder: Goldwell Dualsenses Color Brilliance Shampoo
  2. Voor bruin haar: Jean Paul Mynè Navitas Organic Cinnamon Shampoo
  3. Voor blond haar: Fanola No Yellow Shampoo
  4. Voor zwart haar: Jean Paul Myné Navitas Organic Poppy Seeds Shampoo
Beste Shampoo voor Grijsdekking

Wil je meer weten over wat nou eigenlijk een kleurshampoo is? Lees dan gerust verder!

Een kleurshampoo heeft meestal kleurpigmenten als hoofdbestanddeel. Hierbij kun je denken aan kleuren als rood, bruin, geel, paars en groen. Je kan een kleurshampoo niet alleen gebruiken om uw haar te wassen, maar ook om je haarkleur langer mooi te houden, te vernieuwen, en/of ongewenste kleuren op een relatief eenvoudige manier te verwijderen.

Er zijn ook kleurshampoos zonder pigmenten verkrijgbaar.

Deze shampoos staan bekend als kleurbeschermende shampoos. Deze bestaan uit uitzonderlijk milde en/of beschermende chemicaliën in plaats van pigmenten. Mildere oppervlakteactieve stoffen (zoals sulfaten) zullen je haarkleur minder snel doen vervagen omdat ze minder goed reinigen. Als alternatief kun je beschermende siliconen gebruiken die een huls rond je haar vormen en ervoor zorgen dat uw haarkleur minder wordt aangetast door externe factoren, zoals zonlicht, beschadigd haar of intensief stijlen van het haar.

Hoe komt grijs haar bij vrouwen?

Leuk al die oplossing, maar waardoor komt dat grijze haar nou eigenlijk? Het is vrij simpel uit te leggen! Iedereen heeft een andere haarkleur, zoals bruin, blond, zwart of rood. De mix en hoeveelheid van verschillende pigmenten (melanine) in je haar bepaalt de kleur. Elke haarlok bestaat uit een unieke mix van twee verschillende vormen van melanine. De eerste soort (eumelanine) bestaat uit pigmenten die bruin en zwart haar kleur geven, terwijl de tweede soort (pheomelanine) bestaat uit pigmenten die blond en rood haar kleur geven. Natuurlijke haartinten zoals lichtbruin, rood, blond en zwart worden bepaald door de mix van deze pigmenten.

Zodra je ouder wordt, verandert de synthese van eiwitten, waardoor er minder melanine wordt aangemaakt. Als gevolg daarvan vermindert de hoeveelheid melanine in het haar met de tijd en begint het haar grijs te worden. Het haar wordt wit nadat al het pigment is verwijderd (kleurloos). Het grijs worden begint meestal ter hoogte van de slaap en gaat vervolgens over in de rest van het hoofd- en lichaamshaar. De eerste grijze haren in de baard van mannen zijn trouwens heel gewoon.

Vond je dit nu een leuke blog? Lees dan gerust verder op onze andere blogs! Zoals die over de haaruitval bij vrouwen, Andere lettertypes op Insta, de leukste uitjes en een avondje casino!