Guilty Pleasure Voorbeelden Betekenis

Guilty Pleasure Voorbeelden

Guilty Pleasures, iedereen heeft er wel eens over gehoord. Maar wat is het eigenlijk, wat betekent guilty pleasure en wat zijn voorbeelden guilty pleasure? Wij gaan je vandaag meenemen in de geschiedenis van de Guilty Pleasure en de meest gebruikte voorbeelden! 

Guilty Pleasure betekenis

We starten allereerst met de Guilty Pleasure betekenis. Letterlijk vertaald is dit een beschamend pleziertje. Iets waar jij dus van geniet, maar je je stiekem ook voor schaamt. De Guilty Pleasure betekenis is iets wat vanuit Amerika is komen overwaaien, rond de tijd van de boy bands. Het klinkt gek, maar eigenlijk waren boy-bands natuurlijk voor vrouwen gemaakt en bedacht. Echter vonden veel mannen dit ook leuke muziek en begonnen dit (stiekem) te luisteren. Ze voelden zich schuldig, voor iets wat ze wel leuk vonden, een beschamend pleziertje, ofwel Guilty Pleasure dus! In Nederland is het sinds De Wereld Draait Door, zo;n 10 jaar geleden, erg populair geworden als woord. Giel Beelen had toen met Matthijs van Nieuwkerk een muziek-rubriekje, waarbij ze het vaak over Guilty-Pleasure liedjes hadden. Liedjes die eigenlijk niet bij jou passen qua doelgroep, gender o.i.d, maar die je toch erg lekker vond! Zoek je trouwens een echt Guilty Pleasure? Ga een avondje uit in het Casino!

Guilty Pleasure Voorbeelden

Guilty Pleasure voorbeelden vrouwen & mannen

Nu je iets meer weet over de historie van de Guilty Pleasure betekenis, gaan we het hebben over Guilty Pleasure Voorbeelden. Wij hebben een lijst gemaakt met maarliefst 20 guilty-pleasures, waarvan wij denken dat iedereen moet genieten, of het nu mag of niet! 

Guilty Pleasure 1: Een tranentrekker kijken als film. Een romantische comedy of the sound of music voor de 6e keer? Lekker doen! Dit zijn precies die voorbeelden dat als jij het tegen je vrienden of vriendinnen verteld, ze je gek aankijken, maar af en toe is zo’n film heerlijk! 

Guilty Pleasure 2: Een bak ijs in je eentje leegeten. Mag eigenlijk niet, is wel heerlijk om te doen. 

Guilty Pleasure 3: Zoals eerder als in de voorbeelden genoemd, een lekker dagje naar boy-bands luisteren, zangers/zangeressen die eigenlijk niet voor je bedoeld zijn, maar ontzettend lekker zijn om fan te genieten. Trek je wollen trui aan, kleedje op de bank en lekker naar de Backstreet Boys of Westlife luisteren! 

Nummer 4: De hele dag lekker in bed blijven luieren. Een dagje geen zin om eruit te gaan? Blijf lekker in bed liggen, omwikkel jezelf met dekens, pak een lekkere kop thee of een glas wijn en ga je favoriete serie binchen. Heerlijk! 

Guilty Pleasure voorbeeld nummer 5: De hele dag op Funda kijken naar je favoriete huizen. Prijs hoeven we even niet aan te denken, gewoon de hele dag surfen en kijken naar huizen vind ik echt een lekkere bezigheid. Weg uit het koude holland, gewoon even huizen surfen in Miami of zuid afrika! Check trouwens ook eens wat je op een kaartje voor geboorte dames kunt zetten!  

Nummer 6: Kerstmuziek luisteren in de zomer. Waarom alleen maar 1 maand per jaar kerstmuziek luisteren? Het kan altijd en overal! 

Nummer 7: Puistjes uitknijpen. Iedereen zegt altijd dat het niet mag en het niet mooi is, maar wat is er nou lekkerder dan zo’n puistje te zien verdwijnen. Heerlijk gevoel! Heb je gelijk die beauty dag? Fix dan ook die grijze haartjes!

Nummer 8: Social Media Stalking. Mag eigenlijk niet, maar heerlijk om af en toe te doen! Check je oude klasgenoten via FB, Insta of LinkedIn. Bekijk wat er van die leraar terecht is gekomen die je niet mocht, of misschien wel je ex-vriend of vriendin? Heerlijk om stiekem te doen achter je laptopje of telefoon! 

Nummer 9: Keihard meezingen / playbacken in huis. Ken je de regels niet precies? Geen probleem! Niemand die je hoort, gewoon volle bak je eigen feestje maken! 

Nummer 10: Eten wat je wilt. Ook weer zo’n ding waar iedereen een mening over heeft, maar soms moet het gewoon kunnen toch? Ontbijten met een bak ijs. Pizza als lunch, zak chips als snack, Thuisbezorgd als diner? Geniet lekker van een luie en vette dag, moet af en toe kunnen

Guilty Pleasure Voorbeeld

Nog meer Guilty Pleasure voorbeelden

Nummer 11; Ga naar een kindermuseum. Nemo is voor mij zo’n voorbeeld. Mag je eigenlijk niet meer heen als volwassenen, omdat het een kindermuseum is, maar ik vermaak me opperbest met al die leuke spelletjes en snufjes! 

Guilty Pleasure nummer 12: De hele dag katten en hondenfilmpjes kijken, of andere dieren waar je gek op bent. Mijn tip: Panda’s. Heerlijk om de lekker op de bank te liggen de de hele dag naar vallende dieren te kijken, of dieren die niks doen en gewoon eten, genieten!!

Guilty Pleasure nummer 13: Naar de sportschool gaan en alleen gebruik maken van de sauna! Scheelt je een entreekaartje van 30 euro en je hebt een uurtje heerlijk genot. Helemaal uitgerust kom je terug. Wie zegt dat een sportschool je alleen maar uitput? 

Nummer 14: Lekker passen in de PC Hooftstraat. Allemaal dure dingen passen waarvan je ze toch niet wilt / kunt kopen, maar het is wel leuk om je even in die waan te laten. Pas die dure Gucci jas, LV tasje erbij en even de blits maken met een foto op je Insta. Tip: gooi het prijskaartje wel uit beeld, dan kan je helemaal flexen! 

Nummer 15: Matras naar beneden en dekbed mee! Deze vind ik ook heerlijk. De hele dag de gordijnen dicht houden, chillen op je matras en jezelf omwikkelen met dekens. Wie doet je wat?

Nummer 16 van de Guilty Pleasure lijst: Parfummerie binnenlopen en alles testen wat je wilt. Niks kopen, maar wel genieten van alle lekkere luchtjes! Je kunt je hier vaak ook laten opmaken als test. Gewoon daarna weglopen en niks aanschaffen, maar wel genieten van de looks! 

Nummer 17 Guilty Pleasure: Roddelen met je BFF. Gewoon lekker samen op de bank of op het terras, flesje wijn erbij al alle roddels over je vrienden, vriendinnen of onbekende delen. Heerlijk! Dit doen andere ook over jou, dus waarom niet een dagje van genieten! 

Nummer 18: Die slechte tv-shows binchen. Net als ik zo’n fan van Tempa of van Ex on the Beach? Niks lekkerders dan een zondag het hele seizoen van 5 jaar geleden terugkijken. Gewoon alles achter elkaar en denken; zo slecht heb ik het nog niet. 

Nummer 19: Los gaan in de snackbar. Laat die friet een keer zitten en kies gewoon alle snacks die je wilt. Frikandel met een kroket, kaassoufle en een mexicano erbij? Kan gewoon! Ook al kun je het niet allemaal op, gewoon van genieten. 

Guilty Pleasure voorbeeld vrouwen – Nummer 20

De laatste op mijn lijst, een beautydagje houden. Begin de dag met een uitgebreide douche, maskertje op, geurkaarsen aan, warme kruik op je voetjes, heerlijk! Even helemaal ontspannen.

Zo, dit waren mijn Guilty Pleasure voorbeelden vrouwen en misschien ook voor mannen, want wat maakt het nou uit, iedereen moet af en toe een dagje heerlijk kunnen genieten van dingen die voor buitenstaanders een beetje gek zijn. Daarom heet het ook Guilty Pleasures Vrouwen. Gewoon lekker genieten. Ik hoop dat je er een leuke dag van maakt! Vond je dit nu een leuke blog? Lees dan gerust door op mijn vrouwen blog en bekijk hier alle blogs!