Engste horrorfilms op Netflix

Engste horrorfilms netflix 2023

Samen een lekker avondje voor de boeg met je vriend of vriendin? Of heb je een date en wil je lekker tegen elkaar aankruipen op de bank? Of vind je het gewoon fijn om je het leplazerus te schrikken? Dan hebben wij de perfecte lijst voor je! De top 20 engste horrorfilms op Netflix. En gelukkig heeft Netflix een groot aanbod horrorfilms. We hebben een mooie lijst gemaakt en we beginnen met de nieuwste Netflix Horrorfilms, omdat de kans groot is dat je die nog niet gezien hebt. We beginnen even met de gehele lijst en vervolgens lichten we onze keuzes toe. Geen zin om alvast trailers te kijken? Check dan gewoon onze top 20 engste horrorfilms op Netflix lijst hieronder. 

Engste horrorfilms netflix 2023

Top 20 engste horrorfilms op Netflix

We weten dat we de Top 20 Engste Horrorfilms op Netflix hadden beloofd, dus hier komt de lijst! 

 1. Fear Street Part One: 1994 (2021)
 2. Army of the Dead (2021)
 3. Midsommar (2019)
 4. US (2019)
 5. Apostle (2018)
 6. Creep 2 (2017)
 7. Amitivylle Horror (2005)
 8. Don’t Breathe (2016)
 9. The Ritual (2018)
 10. Geralds Game (2017)
 11. Insidious (2010)
 12. Hush (2016)
 13. A Quiet Place (2018)
 14. Under the Shadow (2016)
 15. The Conjuring (2013)
 16. Jaws (1975)
 17. His House (2020)
 18. Prodigy (2019)
 19. Halloween (2018)
 20. Split (2016)

Zo, dat was de lijst met in onze ogen de nieuwste en engste horrorfilms op Netflix van 2023. Wil je meer weten over de lijst en waar de films over gaan? Dan mag je lekker doorlezen! 

Fear Street Part One: 1994 (2021) Review + Trailer

Fear Street Part One: 1994 is een verfrissende horrorfilm op Netflix die zich afspeelt in een klein stadje waarin een aantal tieners op zoek gaan naar de oorzaak van een reeks moorden die plaatsvinden in hun gemeenschap. Het is gebaseerd op de populaire boekenreeks van R.L. Stine en regisseur Leigh Janiak weet de sfeer van de jaren ’90 op indrukwekkende wijze vast te leggen. De film heeft een geweldige soundtrack en bevat tal van verwijzingen naar andere horrorfilms uit die tijd.

De personages zijn goed geschreven en de cast, met onder andere Kiana Madeira, Olivia Scott Welch en Benjamin Flores Jr., doet het uitstekend in hun rollen. Hoewel de film aanvankelijk wat traag op gang komt, neemt de spanning geleidelijk toe en culmineert in een spannende finale die je op het puntje van je stoel houdt.

Al met al is Fear Street Part One: 1994 een vermakelijke horrorfilm die zowel fans van de boekenreeks als liefhebbers van het horrorgenre zal aanspreken. Ik kijk uit naar de volgende delen van deze trilogie.

Army of the Dead (2021) Review + Trailer

Army of the Dead is een geweldige film om naar te kijken als je zin hebt in hersenloos vermaak en bloederige actie. De plot draait om een groep huurlingen die een casino in Las Vegas binnendringen nadat deze stad is overgenomen door een leger van zombies. Denk aan Ocean’s Eleven meets The Walking Dead, maar dan met meer zombies en explosies.

Dave Bautista speelt de hoofdrol als een ruige ex-militair met een hart van goud, en zijn team van huurlingen bestaat uit kleurrijke personages met hun eigen specialiteiten. Hoewel het plot niet al te diepgaand is en sommige personages wat oppervlakkig blijven, maakt de film dat ruimschoots goed met veel gore, actie en humor.

En dan zijn er nog de zombies zelf, die niet alleen hongerig zijn naar mensenvlees, maar ook slimmer en sterker zijn dan de gemiddelde wandelende dode. Er is zelfs een zombie-tijger die het team moet trotseren. Klinkt dat niet geweldig?

Dus, als je zin hebt in een avondje vermaak, dan is Army of the Dead de perfecte film voor jou. Pak wat popcorn en bereid je voor op een wild ritje vol zombies, explosies en een hoop lol.

Midsommar (2019) Review + Trailer

Midsommar is een van die films die je absoluut niet moet kijken als je bang bent in het donker, of als je op vakantie gaat naar een afgelegen Zweeds dorp. De film volgt een groep vrienden die naar een afgelegen Zweeds dorp reizen om deel te nemen aan een midzomerfestival. Maar wat begint als een vrolijke en kleurrijke viering van de zomer, verandert al snel in een bloederige en angstaanjagende nachtmerrie.

De film is geschreven en geregisseerd door Ari Aster, die ook de horrorfilm Hereditary heeft gemaakt. Midsommar zit vol met prachtige beelden van het Zweedse platteland, maar tegelijkertijd is het ook één van de meest angstaanjagende films die je ooit zult zien. De personages zijn goed geschreven en de cast, met Florence Pugh in de hoofdrol, doet het uitstekend in hun rollen.

Maar wat Midsommar echt uniek maakt, is de manier waarop de film speelt met de verwachtingen van de kijker. Het verhaal ontvouwt zich langzaam en onthult op onverwachte momenten nieuwe wendingen en plot twists. En hoewel de film niet geschikt is voor mensen met een zwakke maag, is het toch een meesterwerk in het genre.

Dus als je op zoek bent naar een film die je bloed sneller laat stromen, je ademhaling versnelt en je ’s nachts wakker houdt, dan is Midsommar zeker de moeite waard om te bekijken. Maar pas op: je zult nooit meer op dezelfde manier naar bloemenkronen kijken!

Us (2019) Review + Trailer

Us is een film die je vanaf het begin op het puntje van je stoel houdt. Het draait om een gezin dat op vakantie gaat en onverwacht wordt geconfronteerd met hun angstaanjagende doppelgängers. Klinkt creepy? Dat is het ook!

De film is geschreven en geregisseerd door Jordan Peele, die eerder al de succesvolle film Get Out maakte. Us zit vol met verrassende plot twists en is zo nu en dan behoorlijk bloederig, maar bevat ook de nodige humor. Zo is er een hilarische scène waarin de vader van het gezin zichzelf probeert te bewijzen door de doppelgänger van zijn familie te bevechten met een bootspanner.

Lupita Nyong’o schittert in de hoofdrol en bewijst opnieuw dat ze een fantastische actrice is. De rest van de cast doet het ook goed en de chemie tussen de acteurs voelt natuurlijk aan.

De film gaat niet alleen over het overwinnen van je eigen demonen, maar ook over sociale en economische ongelijkheid. Maar ondanks de serieuze thema’s weet Peele het verhaal luchtig te houden met een aantal hilarische en soms absurde momenten.

Dus als je op zoek bent naar een film die je laat lachen, huiveren en nadenken, dan is Us zeker de moeite waard om te bekijken. Maar wees gewaarschuwd: na het zien van deze film wil je misschien nog een keer checken of er geen vreemde doppelgängers in je huis rondlopen.

Apostle (2018) Review + Trailer

Apostle is een bloederige en duistere film die zich afspeelt op een afgelegen eiland. De film draait om een man genaamd Thomas Richardson, die op zoek gaat naar zijn vermiste zus en terechtkomt in een sekte. Maar deze sekte is niet zomaar een groepje vreemde mensen – ze hebben duistere geheimen en praktijken die je de kriebels zullen geven.

De film is geregisseerd door Gareth Evans, die bekend staat om zijn actiefilms, en dat is te merken aan de intense actiescènes in de film. Maar naast de actie is er ook veel horror en spanning, met de nodige dosis bloed en gore. Zo is er een scène waarin een man zijn eigen oog eruit haalt. Niet voor tere zieltjes dus!

De cast doet het goed, met Dan Stevens in de hoofdrol als Thomas Richardson. Hij zet een geloofwaardige en sympathieke hoofdpersoon neer die je meeneemt op de angstaanjagende reis. Michael Sheen speelt de sekteleider en doet dat op een manier die je niet snel zult vergeten.

Apostle is een film die je niet snel loslaat en waarvan je misschien zelfs wat nachtmerries krijgt. Het is een must-see voor fans van bloederige horror en spannende thrillers. Maar kijk wel uit dat je niet per ongeluk bij een sekte belandt na het zien van deze film!

Creep 2 (2017) Review + Trailer

Creep 2 is een zenuwslopende thriller die je op het puntje van je stoel houdt. De film draait om een videomaker die besluit om te reageren op een advertentie van een man die beweert een seriemoordenaar te zijn. Wat volgt is een spel van kat en muis tussen de twee, waarbij je als kijker nooit zeker weet wie je kunt vertrouwen.

De film is een vervolg op de originele Creep-film en weet de spanning en horror van het eerste deel goed vast te houden. Mark Duplass schittert opnieuw in de rol van de moordenaar en zet een personage neer dat zowel angstaanjagend als fascinerend is.

De toevoeging van de videomaker, gespeeld door Desiree Akhavan, geeft de film een frisse draai en zorgt voor een interessante dynamiek tussen de personages. Haar personage is slim en waakzaam, wat een leuke afwisseling is ten opzichte van de typische slachtoffers in horrorfilms.

Creep 2 is een meesterlijk gemaakte thriller die je op het puntje van je stoel houdt van begin tot eind. Het is een aanrader voor fans van het horrorgenre en voor iedereen die op zoek is naar een goede dosis spanning en mysterie.

The Amityville Horror (2005) Review + Trailer

The Amityville Horror is een klassieke horrorfilm die nog steeds weet te beklijven. De film is gebaseerd op de waargebeurde gebeurtenissen van de Lutz-familie, die in de jaren 70 in een spookhuis in Amityville gingen wonen. Wat volgt is een angstaanjagend verhaal van bovennatuurlijke gebeurtenissen en demonische krachten.

De film is goed gemaakt en weet de kijker constant op het randje van zijn stoel te houden. Het gebruik van muziek en geluidseffecten zorgt voor extra spanning en angst, terwijl de visuele effecten en make-up indrukwekkend zijn.

James Brolin en Margot Kidder spelen de hoofdrollen als de Lutz-familie en doen dat op een overtuigende manier. Hun personages worden goed ontwikkeld en de emotionele impact van de gebeurtenissen is voelbaar.

Hoewel de film uit 1979 komt, blijft het verhaal relevant en is het nog steeds angstaanjagend om naar te kijken. The Amityville Horror is een must-see voor fans van het horrorgenre en voor iedereen die op zoek is naar een film die je doet huiveren van angst.

Don’t Breathe (2016) Review + Trailer

Don’t Breathe is een angstaanjagende film die je vanaf het begin op het puntje van je stoel houdt. Het verhaal draait om een groep jonge inbrekers die denken de perfecte overval te hebben gepland op een blinde oorlogsveteraan. Maar wat begint als een makkelijke klus, verandert al snel in een nachtmerrie als de blinde man zijn innerlijke Rambo loslaat.

De film zit vol spanning en actie en weet de kijker voortdurend te verrassen met onverwachte wendingen. De visuele stijl van de film is donker en beklemmend, waardoor je je als kijker net zo opgesloten voelt als de personages.

Stephen Lang is indrukwekkend als de blinde oorlogsveteraan en weet zijn personage angstaanjagend en meedogenloos neer te zetten. De jonge inbrekers worden ook goed gespeeld en je voelt met hen mee in hun benarde situatie.

Don’t Breathe is een aanrader voor fans van het horrorgenre en voor iedereen die op zoek is naar een film die je op het puntje van je stoel houdt. Maar wees gewaarschuwd, want na het kijken van deze film durf je misschien een tijdje niet meer te ademen.

The Ritual (2018) Review + Trailer

The Ritual is een angstaanjagende film die je beter niet kunt kijken als je van plan bent om binnenkort de natuur in te gaan. Het verhaal draait om een groep vrienden die na de tragische dood van een van hun vrienden besluiten om een eerbetoon aan hem te brengen door een wandeling te maken in de Zweedse wildernis.

Maar wat begint als een onschuldige tocht, verandert al snel in een nachtmerrie als de groep wordt achtervolgd door een mysterieus en angstaanjagend wezen.

De film is visueel prachtig en weet de dreigende sfeer van het bos perfect vast te leggen. Maar wat deze film echt goed maakt, zijn de personages. De vrienden hebben allemaal hun eigen bagage en conflicten, wat zorgt voor een interessante dynamiek en maakt het kijken naar hun avontuur des te boeiender.

The Ritual heeft een aantal van de meest enge momenten die ik ooit in een film heb gezien en zal je gegarandeerd de rillingen geven. Maar als je niet bang bent om jezelf een beetje te martelen, dan is deze film zeker de moeite waard om te kijken. Just don’t go into the woods alone…

Gerald’s Game (2017) Review + Trailer

Gerald’s Game is een film die je zeker niet moet kijken als je ooit van plan bent om met handboeien in bed te spelen. Het verhaal draait om een koppel dat probeert om hun seksleven wat pit te geven door een spel te spelen met handboeien. Maar wanneer de man plotseling overlijdt terwijl zijn vrouw nog vastzit, moet ze zichzelf zien te bevrijden voordat haar geest het opgeeft.

De film is een meesterlijke mix van psychologische horror en suspense, met als hoogtepunt de prestatie van Carla Gugino als de gevangen en wanhopige vrouw. Haar gevecht om te overleven en de demonen uit haar verleden te confronteren, maakt van deze film een beklemmende en intrigerende kijkervaring.

Het is echter wel een film die niet voor iedereen is weggelegd. De plot is donker en verontrustend en er zitten enkele expliciete scènes in die sommige kijkers ongemakkelijk kunnen maken. Maar als je op zoek bent naar een meeslepende en goed uitgewerkte horrorfilm met een sterke vrouwelijke hoofdrol, dan is Gerald’s Game zeker de moeite waard om te kijken.

Insidious (2010)

Insidious is een bovennatuurlijke horrorfilm uit 2010, geregisseerd door James Wan en geschreven door Leigh Whannell.

De film volgt een familie die wordt geterroriseerd door kwade geesten nadat hun zoon in een coma is geraakt en zijn geest gevangen zit in het ‘The Further’ – een alternatieve dimensie.

Insidious werd een commercieel succes en leidde tot drie sequels, waarvan de laatste in 2021 werd uitgebracht onder de titel ‘Insidious: The Dark Realm’.

Hush (2016)

Hush is een Amerikaanse horrorfilm uit 2016, geregisseerd door Mike Flanagan en geschreven door Flanagan en Kate Siegel, die ook de hoofdrol speelt in de film.

De film gaat over een dove schrijfster die in haar afgelegen huis wordt belaagd door een gemaskerde man die het op haar leven heeft gemunt.

Hush werd positief ontvangen door critici vanwege het unieke concept en de manier waarop de film het perspectief van de dove hoofdpersoon benadrukt.

Top 20 enge films op netflix

A Quiet Place (2018)

A Quiet Place is een Amerikaanse horrorfilm uit 2018, geregisseerd door John Krasinski, die ook het scenario mede heeft geschreven.

De film speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waarin de mensheid wordt bedreigd door blinde buitenaardse wezens die jagen op basis van geluid. Een gezin moet in stilte overleven en zichzelf beschermen tegen deze wezens.

A Quiet Place werd een commercieel en kritisch succes en kreeg lof voor de spanning, de cinematografie, de acteerprestaties en de manier waarop geluid (of het gebrek daaraan) wordt gebruikt om angst op te wekken bij de kijker.

Under the Shadow (2016)

Under the Shadow is een Iraans-Britse horrorfilm uit 2016, geschreven en geregisseerd door Babak Anvari.

De film speelt zich af in het Iran van de jaren ’80, tijdens de Iran-Irak oorlog, en volgt een moeder en dochter die worden geterroriseerd door een kwaadaardige geest die zich manifesteert in hun appartementencomplex.

Under the Shadow werd geprezen om zijn unieke mix van horror en sociale kritiek, en ontving meerdere prijzen en nominaties op internationale filmfestivals.

The Conjuring (2013) 

The Conjuring is een Amerikaanse horrorfilm uit 2013, geregisseerd door James Wan en geschreven door Chad Hayes en Carey W. Hayes.

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Ed en Lorraine Warren, paranormale onderzoekers die een gezin helpen dat geterroriseerd wordt door een kwaadaardige entiteit in hun afgelegen boerderijhuis.

The Conjuring kreeg lovende kritieken vanwege de spanning, sfeer en de sterke prestaties van de cast, en leidde tot verschillende sequels en spin-offs in het Conjuring-universum.

Jaws (1975)

Jaws is een Amerikaanse thriller/horrorfilm uit 1975, geregisseerd door Steven Spielberg en gebaseerd op het gelijknamige boek van Peter Benchley.

De film gaat over een kuststadje dat wordt geterroriseerd door een grote witte haai die zwemmers en toeristen aanvalt, waarna de politiechef, een oceaanbioloog en een ervaren visser op jacht gaan naar de haai.

Jaws wordt beschouwd als een klassieker in het horror- en thriller-genre en wordt geprezen om zijn effectieve spanning, karakterontwikkeling en baanbrekende visuele en geluidseffecten die een generatie lang angst hebben aangewakkerd voor haaien.

His House (2020)

His House is een Britse horrorfilm uit 2020, geregisseerd en geschreven door Remi Weekes.

De film volgt een jong stel dat naar Engeland vlucht vanuit Zuid-Soedan en zich vestigt in een vervallen huis, waar ze te maken krijgen met bovennatuurlijke verschijnselen en traumatische herinneringen aan hun verleden.

His House werd geprezen om zijn spannende verhaal, diepzinnige thema’s, overtuigende acteerprestaties en het vermogen om het horrorsubgenre van spookhuizen te vernieuwen door middel van culturele en sociale kritiek.

Prodigy (2019)

The Prodigy is een Amerikaanse horrorfilm uit 2019, geregisseerd door Nicholas McCarthy en geschreven door Jeff Buhler.

De film gaat over een jonge jongen met bovennatuurlijke gaven die steeds meer verontrustend gedrag vertoont, waardoor zijn moeder begint te vermoeden dat er iets kwaadaardigs aan de hand is.

The Prodigy werd geprezen om zijn sterke acteerprestaties, spanning en onverwachte wendingen, en werd ook bekritiseerd vanwege het gebruik van bekende horrorclichés.

Halloween (2018)

Halloween is een Amerikaanse horrorfilm uit 1978, geregisseerd door John Carpenter, die ook het scenario mede heeft geschreven.

De film gaat over Michael Myers, een jongen die op zesjarige leeftijd zijn zus vermoordt en vijftien jaar later ontsnapt uit een psychiatrische inrichting om opnieuw terreur te zaaien in zijn geboortedorp op Halloweenavond.

Halloween wordt beschouwd als een klassieker in het horror- en slasher-genre en werd geprezen om zijn suspense, cinematografie en iconische soundtrack, en heeft geleid tot verschillende sequels en remakes.

Split (2016)

 Split is een Amerikaanse thriller/horrorfilm uit 2016, geschreven en geregisseerd door M. Night Shyamalan.

De film gaat over Kevin, een man met meerdere persoonlijkheidsstoornissen, die drie tienermeisjes ontvoert en vasthoudt in zijn ondergrondse schuilplaats, terwijl zijn verschillende persoonlijkheden om voorrang strijden.

Split werd geprezen om de prestaties van James McAvoy, die verschillende persoonlijkheden speelt, evenals om de spanning, de cinematografie en de verbinding met een eerdere film van Shyamalan, waardoor het een onverwachte twist had.

De engste horrorfilms op Netflix, welke kies jij?

Er zijn een hele hoop enge horror films op Netflix. We hebben van de bovenste 10 een uitgebreide review geschreven en de trailer geplaatst. De andere tien horrorfilms op Netflix hebben we kort beschreven. Laat jij het ons weten als jij een nieuwe enge horror film op Netflix hebt gevonden? Wij kunnen niet wachten op een nieuwe enge film op Netflix! 

Een horror film op Netflix komt gelukkig vaak voor. Soms wordt helaas een film wel van Netflix afgehaald, wat natuurlijk niet heel chill is. Daarom kan het ook voorkomen dat deze lijst niet meer helemaal up-to-date is. Wil je het ons laten weten als de lijst niet meer klopt? Stuur even snel een mailtje, mochten wij het nog niet gezien hebben! 

Vond je dit overzicht met de engste horrorfilms op Netflix fijn? Top! Wij hebben ook een lijst met de beste comedy’s op Netflix en de meest romantische films op Netflix! Zo kom jij de komende maanden wel door!