Beste romantische films Netflix 2023

Top 20 beste romantische films op Netflix 2023

Klaar om een lekker avondje te chillen voor de TV? Heb je je matras naar beneden gesleept, een fort van kussens gemaakt en de popcorn klaar staan? Top! Klaar voor een romantisch avondje met je vriend, vriendin of zwijmel lekker alleen weg met onze beste romantische films op Netflix 2023! We hebben een top 20 gemaakt met de meest romantische films op Netflix. Dat uiteraard met review en trailer (van de top 10 dan). Zo kan jij gelijk checken of jij die romantische film wel leuk vind, of dat je door moet naar een volgende keuze.

Top 20 beste romantische films op Netflix

Omdat niet iedereen het geduld heeft om een lange blog te gaan lezen, starten we gewoon me de lijst. Ben je net zo ongeduldig als ik? Dan check je gelijk welke romantische titels op netflix je aanspreken en begin je met kijken. Wil je toch meer info? Scroll dan lekker naar beneden, daar vertellen we wat uitgebreider over de romantische films! 

De beste romantische films op Netflix:

 1. La La Land (2016)
 2. Marriage Story (2020)
 3. The Notebook (
 4. Palmeras en la Nieve (2015)
 5. Revolutionary Road (
 6. 20th Century Girl (2022)
 7. Purple Hearts (2022)
 8. Wedding Season (2022)
 9. The Reader (2008)
 10. Nothing Hill (1999)
 11. Kal Ho Naa Ho (2003)
 12. The Kissing Booth (2018
 13. The Vow (2012)
 14. To All the Boys I’ve Loved Before (2018)
 15. Love and Leashes (2022)
 16. Delivery by Christmas (2022)
 17. Man in Love (2021)
 18. The Last Letter from Your Lover (2021)
 19. A Week Away (2021)
 20. This Little Love of Mine (2021)

Oke, nu heb je alle romantische films op Netflix gezien. Mocht je nu al direct onderweg zijn naar je tv of laptop dan wens ik je veel kijkplezier! Mocht je meer info willen? Dan gaan we nu naar de top 20 beste romantische netflix films! We beginnen met de nummer 1! 

Meest romantische film op netflix 2023: La La Land 

La La Land is een film die je doet zingen, dansen en lachen – en dat is alleen nog maar tijdens de openingsscène! Deze moderne musical zit boordevol catchy nummers en verbluffende choreografieën, maar het echte hoogtepunt is de chemie tussen Ryan Gosling en Emma Stone. Ik bedoel, als zij niet het perfecte filmkoppel zijn, dan weet ik het ook niet meer. Kortom, als je op zoek bent naar een feel-good film die je humeur opkrikt, dan is La La Land de perfecte keuze – en als je niet van musicals houdt, dan zul je deze film waarschijnlijk ook geweldig vinden, want het is eigenlijk gewoon een romantische komedie met extra veel muziek en dans.

Marriage Story (2020) – Review & Trailer

Marriage Story is de perfecte film voor koppels die hun relatie willen verbeteren door te leren van de fouten van anderen. Het gaat over een koppel dat op het punt staat te scheiden, en eerlijk gezegd, als je niet weet hoe je problemen moet oplossen, dan is deze film de ultieme handleiding wat je allemaal niet moet doen. Adam Driver en Scarlett Johansson leveren fantastische prestaties, maar eerlijk gezegd, als je samen met je partner naar deze film gaat, kun je je maar beter voorbereiden op een emotionele rollercoaster – en je kunt erop rekenen dat jullie na afloop elkaar stevig vasthouden en beloven nooit uit elkaar te gaan! In theorie dan tenminste. 

The Notebook (2004) – Review & Trailer – Bekendste romantische film op netflix

The Notebook is een klassieke romantische film die het hart van iedereen doet smelten – of je nu een romantische ziel bent of een gevoelloze robot. Het verhaal volgt het liefdesverhaal van Noah en Allie, dat zo gepassioneerd is dat het bijna onrealistisch lijkt. Ik bedoel, wie heeft er nu tijd om de hele tijd te knuffelen en kussen in de regen? Maar goed, Ryan Gosling en Rachel McAdams zijn zo aantrekkelijk en schattig samen, dat het moeilijk is om niet verliefd op ze te worden. Als je deze film nog niet hebt gezien, bereid je dan voor op een emotionele achtbaan en zorg ervoor dat je genoeg tissues bij de hand hebt – of beter nog, een hele rol wc-papier, voor het geval je door je voorraad heen raakt.

Palmeras en la Nieve (2005 – Review & Trailer

Palmeras en la Nieve is een prachtige film die zich afspeelt in een tropisch paradijs – wat betekent dat je tijdens het kijken ervan op slag zin krijgt om op vakantie te gaan. De film volgt een romantisch verhaal van een koppel dat wordt geconfronteerd met talloze obstakels, waaronder de hete jungle, wilde dieren en… wacht even, is dat een kokosnoot die uit de lucht valt? Hopelijk zijn de acteurs verzekerd, want ik denk dat er bijna net zoveel kokosnoten vallen als er romantische scènes zijn. Maar goed, het verhaal is meeslepend en de acteurs zijn fantastisch – en als je het niet erg vindt om af en toe je paraplu tevoorschijn te halen om je te beschermen tegen de vallende kokosnoten, dan is Palmeras en la Nieve een absolute aanrader.

20th Century Girl (2022) – Review & Trailer

De sentimentele rom-com “20th Century Girl”, die zich eind jaren ’90 afspeelt in Zuid-Korea, biedt het lokale publiek een genereuze portie nostalgie, terwijl het de groeiende honger van westerlingen naar inhoud voedt uit het land dat hen BTS en “Squid Game” gaf. Regisseur Bang Woo-ri’s speelfilmdebuut volgt een 17-jarige terwijl ze navigeert door haar levensveranderende eerste liefde en de complexiteit van vrouwelijke vriendschap. ‘ en ‘Vijfentwintig en eenentwintig’. Mocht je zin hebben in een ietswat afwijkende romantische film op netflix, zal ik deze zeker aanraden! 

Purple Hearts (2022) – Review & Trailer

Purple Hearts is een standaard zwijmelfilm, waarin romantiek en drama prima in balans zijn. Het verhaal lijkt vergezocht, maar wordt goed geïntroduceerd waardoor het alsnog geloofwaardig is. Verder biedt de Netflix Original precies wat je verwacht van een degelijke tranentrekker, niets meer en niets minder. (via Veronca)

Wedding Season (2022) – Review & Trailer

Wedding Season is een pikzwarte rom-com met veel thrillerelementen, die samenkomen door een perfecte casting en plotwendingen op het linkerveld. Wat rom-coms betreft, dit is zo vers als maar kan. Het is eigenlijk een film die tussen heel veel genres hoort. Geen hardcore romantische film, maar wel een leuke film om samen met je vriend of vrienden te kijken! 

The Reader (2008) – Review & Trailer

The Reader is een film die je hart zal breken en je geest zal verwarren – en niet alleen omdat Kate Winslet de hoofdrol speelt en verbluffend goed is. Het verhaal draait om een jonge man die verliefd wordt op een oudere vrouw, maar ontdekt dat ze een geheim heeft dat zijn hele leven zal veranderen. Klinkt spannend, toch? Nou, bereid je voor op nog veel meer verwarring, want deze film zal je aan het denken zetten over schuld, vergeving en de menselijke conditie. Maar hey, maak je geen zorgen – als je na het zien van deze film in de war bent, ben je zeker niet de enige. Het enige wat ik kan zeggen is dat The Reader een film is die je moet zien om het te geloven, en als je eenmaal begrijpt waar het allemaal om draait, zul je het waarschijnlijk nog tientallen keren willen bekijken om het echt te begrijpen – of misschien gewoon om nog een keer te genieten van Kate Winslet’s fantastische acteerwerk.

Meest klassieke romantische film op Netflix: Nothing Hill

Notting Hill is een klassieke romantische komedie die je hart zal laten smelten en je aan het lachen zal maken. Hugh Grant speelt de charmante en schattige boekhandelaar die verliefd wordt op de wereldberoemde filmster, gespeeld door de prachtige Julia Roberts. Het verhaal is zo lief en hartverwarmend dat je misschien vergeet dat het eigenlijk een beetje onrealistisch is – ik bedoel, wie loopt er nu zomaar de liefde van zijn leven tegen het lijf in een boekwinkel? Maar goed, als je bereid bent om even afstand te nemen van de realiteit en gewoon te genieten van de romantiek en humor, dan is Notting Hill absoluut een aanrader. En als je net als ik bent, zul je waarschijnlijk willen dat je zelf een boekhandel hebt, zodat je de kans hebt om Julia Roberts te ontmoeten!

Kal No Naa Ho (2003) Review & Trailer 

Dit is wel een pareltje van een romantische film hoor. Niet de standaard Engelse opbouw, maar een verhaal zoals alleen Indiers hem kunnen maken. Kal Ho Naa Ho (Als morgen nooit komt is de vertaling) is een energiek verhaal over liefde, liefde en LIEFDE! Het plot enigszins voorspelbaar (want het blijft een romantische film op Netflix) maar Nikil Adhvani als regisseur maakte het met een gevoel van liefde en dat maakt dit als een warm, subtiel en diep ontroerend, inderdaad een geweldige entertainer.

The Kissing Booth (2018)

De zestienjarige Elle is nog nooit gekust. Al een lange tijd is ze verliefd op Noah, de broer van haar beste vriend Lee. Tijdens een carnaval komt ze terecht bij een populaire attractie, ‘The Kissing Booth’. Opeens staat ze oog in oog met Noah. (Netflix)

The Vow (2012)

Na een auto-ongeluk raakt Paige in coma en als ze wakker wordt, is ze haar geheugen kwijt. Ze herkent haar man Leo niet meer, dus de man probeert haar hart opnieuw te veroveren. (Netflix)

To all the boys i’ve loved before (2018)

Lara Jean komt terug van een familievakantie in Korea en het haar laatste jaar van de middelbare school staat voor de deur. Lara overweegt haar studieplannen en vraagt zich af wat er van haar relatie met Peter zal worden.. (Netflix)

Love and Leashes (2022)

Dit is waarschijnlijk de meest nauwkeurige BDSM-film die ik ooit heb gezien.

Het is niet giftig zoals Fifty Shades of Grey, wat eigenlijk een film is over misbruik vermomd als een fetisj. Love and Leashes laat de realiteit van de BDSM-gemeenschap echt zien op een luchtige, educatieve en sensuele manier.

De film legt nauwkeurig de betekenis uit van verschillende termen zoals SSC, D/s, S/M… Toont verschillende fetisjen zoals wassenbeeldenspel, vertrappen, vernederingspel, huisdierspel, shibari… Toont problemen waarmee BDSM-mensen worden geconfronteerd als griezelige misbruikers willen infiltreren in BDSM, intolerante en conservatieve mensen die seksuele vrijheid discrimineren…

Als je meer wilt leren over de BDSM-wereld, is dit de beste film daarvoor. Niet het klassieke beeld van romantiek, maar als je into BDSM bent is dit best een goede film! 

Delivery by Christmas (2022)

Twee mensen leren elkaar op afstand kennen, dit keer niet per e-mail, maar eerst per sms en daarna aan de telefoon. Het verhaal gaat door allerlei situaties die ze bijna samenbrengen maar net missen. In feite ontmoeten ze elkaar al vroeg fysiek, maar combineren ze de twee dingen niet. Elk heeft een triest en moeilijk verlies in hun vroegere romantische leven.

Het verhaal is charmant, maar mist significante hoogte- en dieptepunten. Het conflict in het verhaal is mild, maar dreigt ze uit elkaar te houden. Dit is Hallmark, dus je weet hoe het afloopt. Zelfs de resolutie is geen probleem. Begrijp me niet verkeerd. Het is een lief verhaal en een goede manier om twee uur tv te kijken met je geliefde(n).

Eion Bailey en Alvina August, die ik geen van beiden eerder heb gezien ontwikkelen een gemakkelijke relatie door middel van communicatie. Stel je dat voor – een relatie gebaseerd op communicatie. Toch zijn er daar een paar verbroken verbindingen. Kesler Talbot doet geloofwaardig werk als jonge zoon.

De allerlaatste scène is een leuke bijkomstigheid en een puntige boodschap die totaal losstaat van het romantische verhaal.

Meest Romantische Netflix Film 2023

Man in Love (2021)

Man In Love is een Taiwanese remake van de gelijknamige Koreaanse film uit 2014 en het doet absoluut niets bijzonders om zijn voorganger uit te breiden. De film zweeft wel een aangename Lady and the Tramp-sfeer, maar het sporadische springen van genres en de pijnlijk lange speelduur van de film stagneren de meer emotioneel geladen momenten later.

In zijn eenvoudigste vorm is Man In Love precies dat: het gaat over een man die verliefd wordt. Onze hoofdrolspeler hier is een low-life gangster met de naam A-Cheng. Hij werkt als incassobureau, maar ontwikkelt al snel een zwak voor een van zijn debiteuren. Of beter gezegd hun dochter.

Het is liefde op het eerste gezicht wanneer hij Hao Ting ziet, en zo begint hun romance.

The last letter from your Lover (2021)

Als je in de stemming bent voor een ‘ze maken zulke films niet meer’, dat wil zeggen zeepachtig melodrama met genoeg glamoureuze gloed om te voorkomen dat je te hard nadenkt, dan is ‘The Last Letter From Your Lover’ misschien de juiste keuze. Deze haalt alles uit de kast: geheugenverlies, gemiste berichten, cynici die versteld staan van de puurheid van echte liefde, uitbundige decors en fantastische kostuums. En natuurlijk heel mooie mensen die door elkaar betoverd zijn.

A Week Away (2021)

De recalcitrante en criminele Will komt op een christelijk zomerkamp terecht waar om de haverklap gezongen moet worden. Bad boy Will blijkt zo slecht nog niet en verliest zich uiteindelijk in de Heer. Deze totale miskleun van een productie probeert een soort High School Musical te zijn – de hoofdrolspeler heeft zelfs veel weg van Zac Efron – maar al snel wordt het echte motief duidelijk: het door de strot drukken van religie bij beïnvloedbare jonge tienermeiden. Hopelijk zal deze groep er door de verschrikkelijke regie niet intrappen. (film-totaal)

This Little Love of Mine (2021)

Laura is een briljante bedrijfsjurist en staat op het punt partner te worden. Om dit te doen, moet ze terugkeren naar het kleine tropische eiland waar ze opgroeide en haar jeugdvriend, Chip, overtuigen om haar rijke grootvader aan het hoofd van zijn bedrijf te vervangen. Chip is helemaal niet geïnteresseerd en biedt Laura een speciale deal aan.

Conclusies na de beste romantische Netflix films 2023

Ja, romantische films zullen de orginaliteitsprijs nooit gaan winnen. In 2023 zijn er ook nog weinig goede films bijgekomen, vandaar dat we ook de klassiekers in de lijst benoemd hebben. Ik verwacht echter niet dat je alle 20 reviews en trailers hebt gezien, want iedereen kiest toch altijd voor een top-10 romantische Netflix film. Ik hoop dat je ervan kunt genieten en dat je een lekker avondje met je vriend, vriendin of alleen tegemoet gaat! 

Wat is de meest romantische Netflix film?

De beste romantische Netflix film volgens onze test is The Marriage Story (2020)

Wat zijn de beste romantische Netflix films?

1. La La Land (2016)
2. Marriage Story (2020)
3. The Notebook (2004)
4. Palmeras en la Nieve (2015)
5. Revolutionary Road (2008)

Vond je dit overzicht met de de beste romantische films op Netflix fijn? Lekkerrr! We hebben hem ook voor een spannend avondje. Check de horror lijst!