Wat is Micro-Needling?

hoe werkt micro needling

Micro needling is een cosmetische procedure waarbij met een handapparaat kleine gaatjes in de huid worden gemaakt. Het wordt gebruikt om verschillende huidproblemen te behandelen, waaronder rimpels, acnelittekens, striae en hyperpigmentatie. De procedure staat ook bekend als collageeninductietherapie of percutane collageeninductie (PCI).

Het apparaat dat voor micro needling wordt gebruikt heet een dermaroller. Het is een kleine, handzame roller met kleine naaldjes eraan vast. De naaldjes zijn meestal gemaakt van roestvrij staal, titanium of goud. Wanneer de dermaroller over de huid wordt gerold, maken de naalden kleine gaatjes in de bovenste huidlaag. Dit stimuleert het natuurlijke genezingsproces van het lichaam, wat leidt tot de aanmaak van nieuw collageen en elastine.

Wat doet Micro Needling?

Het nieuwe collageen en elastine helpen om de huid voller te maken, rimpels te verminderen en de huidtextuur te verbeteren. Door de kleine prikjes kunnen ook topische producten dieper in de huid doordringen, wat de doeltreffendheid van deze producten kan verbeteren.

Micro needling wordt over het algemeen beschouwd als een veilige procedure met minimale bijwerkingen. De meest voorkomende bijwerkingen zijn roodheid, zwelling en kleine bloedingen. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen een paar uur.

Wat is micro needling

Hoe vaak Micro Needling?

Het aantal benodigde behandelingen hangt af van de persoon en het te behandelen huidprobleem. Over het algemeen wordt een serie van drie tot zes behandelingen aanbevolen, met een tussenpoos van vier tot zes weken.

Micro needling kan worden toegepast op de meeste delen van het lichaam, waaronder het gezicht, de hals, de borst, de armen en de handen. Het wordt niet aanbevolen voor gebieden met actieve acne, open wonden of huidinfecties.

Waar is Micro Needling goed voor?

In het algemeen is micro needling een veilige en effectieve procedure om rimpels, acnelittekens, striae en hyperpigmentatie te verminderen. Het kan ook helpen om de effectiviteit van topische producten te verbeteren. Het is echter belangrijk om een gediplomeerd dermatoloog te raadplegen voordat u een cosmetische procedure ondergaat.

Micro needling wordt doorgaans aanbevolen om de 4-6 weken te doen, afhankelijk van het individuele huidtype en de gewenste resultaten. Het is belangrijk op te merken dat de huid tijd nodig heeft om te genezen tussen de behandelingen, dus het is belangrijk om de behandeling niet te veel te gebruiken. Bovendien is het belangrijk om tussen de behandelingen door een goede huidverzorging te gebruiken om de resultaten te maximaliseren.

Micro needling is een minimaal invasieve procedure die zeer effectief is gebleken bij de behandeling van verschillende huidaandoeningen. Er worden kleine gaatjes in de huid gemaakt, waardoor het natuurlijke genezingsproces van het lichaam wordt gestimuleerd. Dit helpt om het uiterlijk van rimpels, fijne lijntjes, acne littekens, en andere huid onvolkomenheden te verbeteren. Daarnaast kan micro needling ook helpen om striae te verminderen, de huidtextuur te verbeteren en de algemene gezondheid van de huid te verbeteren.

Negatieve effecten Micro Needling

Micro needling kan een aantal negatieve effecten hebben, zoals huidirritatie, roodheid en zwelling. Het kan ook blauwe plekken en bloedingen veroorzaken. In sommige gevallen kunnen mensen een allergische reactie op de verdovende crème gebruikt tijdens de procedure. Bovendien kan micro needling een infectie veroorzaken als de naalden niet goed gesteriliseerd zijn. Het is belangrijk om mogelijke risico’s te bespreken met een arts voordat je deze procedure ondergaat.

Wat is de Micro Needling pen?


De micro needling pen is een revolutionair apparaat dat helpt rimpels en fijne lijntjes te verminderen door de natuurlijke productie van collageen te stimuleren. De pen maakt kleine gaatjes in de huid, waardoor de huid zichzelf herstelt en meer collageen aanmaakt. Dit proces helpt de huidtextuur en -toon te verbeteren, littekens en striae te verminderen en de huidpigmentatie te egaliseren. Het is een veilige en effectieve manier om een gladdere, jonger uitziende huid te krijgen.

Vond je dit een leuke blog? Check dan ook eens onze blogs over het bevriezen van buikvet of hoe je van grote poriën afkomt!