Mijn verhaal

Mijn verhaal

Onlangs werd ik gevraagd om op een event voor wedding professionals Mijn Verhaal te vertellen.. Als mij dat een jaar geleden werd gevraagd had ik gezegd: “Welk verhaal?” Want eerlijk gezegd had ik niet gedacht dat iemand daarop zat te wachten.. Niet wetende dat je er anderen mee kunt inspireren. Dus daar stond ik dan, mijn verhaal te vertellen. Ik dacht weet je wat.. ik deel het ook meteen op mijn website. 

 

Toen

Als klein meisje was ik vaak verlegen, afwachtend en stil. In elk rapport op school stond dat wéér vermeld. Tijdens elke sport die ik beoefende moest ik er wat meer uitspringen. En bij elke werkgever kreeg ik weer te horen dat ik mezelf meer moest laten zien.  

Het werd zo vaak benoemd, dat ik er op een gegeven moment zelf in begon te geloven. Ik dacht dat het verkeerd was om rustig te zijn. Want de mensen met een grote mond die in de spotlight stonden kregen wel complimenten en die kregen wel snel iets voor elkaar.. Maar ík hoefde niet zo zeer in de spotlight te staan. Moest ik mezelf dan maar veranderen?

Onzekerheid

Zo sloop de onzekerheid erin, want ík Sharon het verlegen meisje, die zou nooit hetzelfde kunnen bereiken als mijn uitbundige vrienden. M’n vinger opsteken in de klas als ik het goede antwoord wist.. dat deed ik liever niet, want stel dat het antwoord tóch verkeerd was.. Een hoger salaris vragen aan mijn werkgever? Neeee dat was alleen maar weggelegd voor de mensen met een grote mond.

En zo bleef ik over alles wat ik deed twijfelen. Ben ik hier wel geschikt voor? Heb ik hier wel genoeg lef voor? Verwachten mensen dit wel van mij? Ik bleef mezelf beperken en klein houden. Want nee, het was niet die leraar, die werkgever of familielid die dat deed.. ik was het zelf! Als ik al niet in mezelf geloofde .. dan deden al die andere mensen het ook niet..

Weddingplanner iets voor mij?

Op een gegeven moment was ik zover dat ik de stap nam om naast mijn werk de opleiding voor weddingplanner te doen. Heel tof en leuk, maar daarna kwam weer die twijfel.. Kan ik dit doen naast mijn werk? Zal ik hier ooit mijn fulltime job van kunnen maken. En die twijfel nam de overhand. Ik liet het even voor wat het was. Want als alleenstaande moeder van een tweeling had ik altijd wel een goed excuus: geen tijd, geen energie, niet de juiste middelen. Ga zo maar door. En niet te vergeten alle opmerkingen vanuit mijn omgeving: verdient dat wel een beetje? kun je het niet beter erbij doen als hobby?… En zo gingen er weer wat jaren voorbij.

Inmiddels werkte ik al 10 jaar als secretaresse en ik kreeg ineens het besef.. : Sher.. ga je nu eindelijk eens geloven in je kwaliteiten en eigen kunnen? Of ga je altijd maar kiezen voor de veilige weg? En toen hakte ik de knoop door om niet meer m’n eigen vijand te zijn!  Want ik had meer in huis dan ik tot nu toe had laten zien. Véél meer!

Nu

En nu.. ben IK, Sharon Dalgliesh Weddingplanner in mijn eigen bedrijf. Nu dat ik weet wat ik wil, waar ik sterk in ben en wat mij gelukkig maakt… Kan ik die eigenschappen waarvan ik toen dacht dat ze verkeerd waren omarmen. Nu ben ik diezelfde eigenschappen als sterke punten gaan zien. Ik had gewoon al die tijd alles in huis wat ik nodig heb om een goede Weddingplanner te zijn! Dat is precies waarvoor ik voor dit vak heb gekozen >>> Ik heb het gevoel dat ik volledig mezelf kan zijn!

Weddingplanner.. dit beroep is écht gemaakt voor mij!

Twee weken geleden had ik mijn eerste bruiloft, ik was daar ceremoniemeester. En ik zei tegen mijn coach: “ik heb écht voor mezelf de bevestiging gekregen dat dit het werk is wat ik wil doen. Alles ging me goed af en het voelde goed. Ik had alles onder controle enz enz!”. Allemaal overbodige informatie want zij geloofde natuurlijk de hele tijd al in mij, maar ik had voor mezelf nog die bevestiging nodig. Echt heel irritant. 

Hart werken in plaats van hard werken

Werk doen vanuit m’n hart, dat is wat ik al die tijd gemist heb. Mijn vorige werk voerde ik uit op basis van feiten en duidelijke instructies waar niet vanaf geweken mocht worden. Dus dit is echt een verademing.

En hoe ga je ineens ondernemen vanuit het hart als je al die tijd in je hoofd hebt gezeten? Dat gaat deels vanzelf omdat het mijn passie en daarbij zoek ik ook de hulp op van collega’s om me heen en gelijkgestemden. Ook een business coach heb ik die zelf volledig vanuit het hart onderneemt. Zij begeleid mij erin en zorgt ervoor dat ik die kant van mezelf nog meer mag laten zien zodat bruidsparen gaan aanhaken op mijn missie.

Mijn missie is namelijk ervoor te zorgen dat alle bruidsparen een weddingplanner nemen. En zoals mijn business coach Derya dan zegt: Sharon, jij hebt die boodschap te brengen. JIJ hebt bruidsparen iets te vertellen.

Dat is wat ik ga doen! 

 

Geen reactie's

Geef een reactie