Melding voorgenomen huwelijk

Melding voorgenomen huwelijk

Ook al is het aangeven van een voorgenomen huwelijk (Ondertrouw) tegenwoordig iets minder romantisch als vroeger.. tóch blijft het wel een hele happening. Nu kun je het simpelweg digitaal regelen terwijl je vroeger samen naar het gemeentehuis ging voor dat speciale momentje. Toch mag er best bij stil gestaan worden! Ga die dag lekker uit eten of samen lunchen om het te vieren.
Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het aangeven van jullie huwelijk? Ik heb even de to-do’s op een rijtje gezet.

 

First things first
Voordat je aangifte gaat doen moeten de volgende dingen al vast staan:

  • De trouwdatum
  • Wie jullie getuigen worden
  • In welke plaats jullie trouwen
  • Of jullie door een zelfstandig trouwambtenaar getrouwd worden of door een ambtenaar van de gemeente
  • De huwelijkse voorwaarden

 

Wanneer en waar?
Het aangeven van een huwelijk of geregistreerd partnerschap kun je doen bij je gemeente. Dit kan tot uiterlijk 2 weken vóór jullie trouwdag, maar ik adviseer om dit 4 tot 6 weken van tevoren te doen. Bij de aangifte geef je meteen aan wie jullie getuigen zullen worden en in welke plaats jullie gaan trouwen. Zoals ik al zei kun je dit bijna in elke gemeente digitaal doen. Zo niet, dan kun je uiteraard (lekker op de ouderwetse manier!) een afspraak maken bij de gemeente voor de aangifte.

 

Wat heb je nodig?
In ieder geval de legitimatiebewijzen van jezelf (het aanstaande bruidspaar) en die van de getuigen. Ook moet je meteen de kosten voor het trouwen en de trouwboekjes betalen. Deze kosten zijn per gemeente verschillend, maar kunnen erg oplopen. Hou hier dus rekening mee!

 

And then?
Lekker genieten van het moment. Jullie trouwdag is in zicht en met deze aangifte komt het alweer een stap dichterbij! Ga samen lunch, dineren of shoppen. Of maak er een leuk dagje van met jullie getuigen.

Succes!

Meer advies en tips rondom jullie bruiloft? Laten we een afspraak inplannen voor een trouwadviesgesprek!

Geen reactie's

Geef een reactie