Kinderen op je bruiloft

Kinderen op je bruiloft

Willen jullie kinderen op je bruiloft? Vooral als je als bruidspaar zelf geen kinderen hebt, zou je die afweging kunnen maken. Maar hoe zonde zou het zijn als je die afweging maakt zonder alle mogelijkheden bekeken te hebben? Want kinderen op je bruiloft hoeven niet per se te zorgen voor lawaai, troep of afgeleide bruiloftgasten! Lees hieronder de tips. 

Kids will be kids

Misschien is het juist de kunst om de kinderen hun gang te laten gaan. Als je ze gaat verplichten om een uur stil te zitten tijdens de ceremonie.. dan krijg je juist zeurende en ongeduldige kindjes. Zet wat mooie zitzakken neer op de grond, die passen in de stijl van je aankleding en laat de kinderen daarop zitten met wat speelgoed en kleurplaten. En loopt er af en toe eentje door het gangpad? Vooral laten gaan! En.. een ander voordeel: het levert leuke en spontane foto’s op. Vaak pakt het heel goed uit en voelen de kinderen zelf ook aan de sfeer dat het geen tijd is voor Ballorig-praktijken. 

Kindertrouwakte/ Ringdragers

Als je zelf kinderen hebt, wil je ze zoveel mogelijk betrekken bij de onderdelen van jullie mooiste dag… toch? Wat goed werkt is om een kindertrouwakte te maken (of kopen) voor de kids, zodat zij aan het einde van de ceremonie ook hun handtekening kunnen zetten! Ze zullen uitkijken naar dit moment en in spanning zitten wachten! hihi goede manier om ze stil te laten zitten op hun stoeltjes. Wat ook super leuk is voor de kinderen is om de belangrijke taak te vervullen van het dragen van jullie trouwringen. Reken maar dat ze zich speciaal voelen!

Snoeptafel/ First little dance

Kinderen zijn natuurlijk dol op zoetigheid. Een idee is om een snoeptafel neer te zetten en een speciale kiddy table waar ze het kunnen opsmikkelen. Het nadeel is dat je dan wel stuiterende kinderen hebt aan het eind van de middag. Hoe raken ze deze energie weer kwijt? Zet na jullie first dance een leuk liedje zodat ook de kinderen hun “first dance” kunnen doen en even in de spotlight staan!

Wedding nanny

Mocht je er echt niet uitkomen kunnen jullie altijd nog een nanny inhuren. Dé uitkomst! Je gasten hoeven geen oppas te regelen, de kids vermaken zich en de ouders kunnen volop genieten! Een wedding nanny komt vaak met leuke spelletjes en neemt zelf alle benodigdheden mee. Mochten jullie veel kinderen verwachten van verschillende leeftijden? Dan kan ze ook altijd een assistente meenemen die de jongere kindjes vermaakt, terwijl zij zelf met de grotere kids aan de slag gaat. Waar je wel aan moet denken is dat er een aparte ruimte of tuin aanwezig is op jullie trouwlocatie waar de nanny los kan gaan met de kids! Twee aanraders: My Party Planner en Your Special Day.  

Succes!

Voor meer tips en sparren over de invulling van jullie trouwdag? Neem contact met mij op een boek een trouwadviesgesprek. Ik help jullie op weg! 

Geen reactie's

Geef een reactie