Groomsmen op jullie bruiloft?

Groomsmen op jullie bruiloft?

Je ziet het weleens op bruiloften in de Amerikaanse films: bij het altaar staat een rij met bridesmaids (bruidsmeisjes) en aan de andere kant een rij met groomsmen (bruidsjonkers). In Nederland is het niet zo gebruikelijk om volwassenen als bruidsmeisjes/ bruidsjonker te vragen, maar ik vind het wel wat hebben! Ik ben even op onderzoek uitgegaan naar wat een groomsman nou precies doet!

 

The groomsmen
Zoals het in Amerika gaat kiest de bruidegom personen die dicht bij hem staan, zoals een beste vriend of zijn broer. Uit die groomsmen selecteert hij dan 1 persoon die als zijn best man dient. Dit is vergelijkbaar met de getuige zoals wij die in Nederland kennen. Het is een hele eer om als groomsmen uitgekozen te worden en je draagt dan ook wat verantwoordelikheden. Zie hieronder de taken van een groomsmen

De taken
De meest bekende taken zijn: de welbekende speech geven tijdens het diner inclusief grappige anekdotes. De groomsmen begeleiden ook de gasten naar hun plek voor de ceremonie. Vervolgens nemen zelf hun plek in naast de bruidegom bij het altaar. Zowel achter- als voor de schermen zijn er nog veel meer taken:

  • het tekenen van de trouwakte
  • mentale support voor de bruidegom
  • assisteren bij traditionele gedeelten
  • bewaren van de ringen
  • organiseren van de bachelor party
  • danst met de bruidsmeisjes en vrijgezelle dames!

 

En.. hoe leuk is het als de groomsmen met elkaar een dans of flasmob hebben ingestudeerd om jullie te verrassen!

 

Financiƫle verantwoordelijkheid
Bij het accepteren van de taak als groomsman, accepteer je ook meteen de financiƫle verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken. Denk aan kosten voor het vrijgezellenfeest, de kleding en een hotelkamer voordat de ceremonie begint. Meestal wordt er door de groomsman een (groot) cadeau gegeven, wat ook aardig wat kosten met zich meebrengt. Als er meerdere groomsmen zijn kunnen zij de kosten uiteraard met elkaar delen!

Zoals ik al zei: ik vind het zelf wel mooi om als bruidspaar, behalve de getuigen, ook groomsmen en bridesmaids te hebben. Waar zou jij voor kiezen?? Laat me weten in de comments!

Geen reactie's

Geef een reactie