De rol van: de vader van de bruid

De rol van: de vader van de bruid

Kennen jullie die film van vroeger nog: “Father of the Bride”. Het gaat over een vader die het verschrikkelijk vindt om zijn dochter weg te geven en belandt daardoor in de meest hilarische situaties. Ik denk dat elke vader dit wel kan herkennen. Voor hem ben je zijn kleine meid, zijn oogappel. In zekere zin moet jouw aanstaande man de plaats van “meest belangrijke man in je leven” delen met je vader.. Ik kan me voorstellen dat je je vader een belangrijk onderdeel wil laten zijn van jullie mooiste dag. We kennen allemaal de meest gebruikelijke rollen zoals: je vader loopt met je naar het altaar en de vader-dochter dans. Misschien ook wel een klein beetje voor het betalen van de facturen.

Hieronder kun je hopelijk wat meer inspiratie halen om tijdens de voorbereidingen en gedurende dé dag je vader nog meer erbij te betrekken en te laten shinen!

 

Je vader om toestemming vragen

Het klinkt misschien ouderwets, maar geef je aanstaande hubby subtiele hints om nog even officieel je vader om jouw hand te vragen. Het is een mooi gebaar en je betrekt meteen je vader bij een belangrijke, nieuwe periode uit jullie leven!

 

Budget

Heeft je vader aangeboden om mee te betalen aan jullie huwelijk? Wat fijn! Geef hem openheid van zaken tijdens de voorbereidingen of laat hem met jullie weddingplanner om de tafel zitten om te kijken welke uitgaven binnen zijn budget passen. Kijk wel uit!: Het komt vaak voor dat de vader/ ouders meebetalen en ook meteen willen bepalen over de inhoud van de bruiloft. Het blijft jullie trouwdag, dus bespreek dat ook met elkaar!

 

Je trouwboeket geven

Als je ervoor kiest om door je vader weggegeven te worden kun je het magische moment nog wat verlengen door van te voren te zorgen dat je vader jouw boeket komt brengen voordat jullie samen naar het altaar lopen. Die first look als je vader je in je jurk ziet is écht priceless! Bespreek met je weddingplanner/ ceremoniemeester dat je de fotograaf of dat moment erbij wil hebben om die first look vast te leggen!

 

Naar het altaar lopen

En dan.. dat ene moment waarop iedereen wacht.. Het moment dat jij als bruid tevoorschijn komt met een van de belangrijkste mannen aan je arm, namelijk jouw vader. Vaak houden de gasten het dan al niet droog, terwijl de ceremonie nog moet beginnen! It’s all about making memories.

 

BABS voor één dag

In plaats van jou naar het altaar lopen.. zou je vader ook de eervolle taak kunnen vervullen van trouwambtenaar! Je moet natuurlijk wel een vader hebben die daar het type voor is en die het zou durven. Je vader zou eenmalig beëdigd kunnen worden voor het voltrekken van jullie huwelijk. Meer informatie kun je opvragen bij de gemeente waar je trouwt. Getrouwd worden door je vader.. de ultieme bezegeling van jullie huwelijk lijkt mij!

Toast uitbrengen

Vaak is het zo dat een van de getuigen een toast uitbrengt tijdens het diner of de receptie. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om je vader dit te laten doen om zijn rol op jullie mooiste dag nóg meer te vergroten.

 

De vader-dochter dans

Naast het lopen naar het altaar, is de vader-dochter dans wel echt een magisch moment van de avond. Nu nog het juiste nummer vinden voor deze dans en genieten maar!

Met bovenstaande tips kun je hopelijk de taferelen uit de film: “Father of the bride” voorkomen. Ik denk dat je vader een speciale rol krijgt op jullie mooiste dag en dit zal voor altijd in jullie herinneringen blijven. Succes en veel liefs!

 

Geen reactie's

Geef een reactie