5 fouten die bruidsparen maken

5 fouten die bruidsparen maken

Het moment is daar! Jullie zijn verloofd! Veel koppels (lees: aanstaande bruiden) zijn zo excited dat ze het liefst meteen een datum willen prikken, de jurk willen uitkiezen en de taart willen proeven. Heel begrijpelijk, maar tegelijkertijd zitten daar een aantal valkuilen verscholen waar je liever niet in loopt! Lees verder zodat jullie die meest gemaakte fouten kunnen voorkomen. 

1.Geen budget opstellen (én bewaken!)
Je moet het een beetje zo bekijken: als je boodschappen gaat doen dan kijk je altijd naar de prijskaartjes en maakt een inschatting van wat je boodschappen per week gaan kosten. Doe dit ook tijdens het plannen van je trouwdag! Het is erg belangrijk om eerst een budget op te stellen. Stel jezelf daarbij de vragen: hoeveel kunnen we in totaal uitgeven? Wat is de marge voor onvoorziene uitgaven? Wat zijn de belangrijkste elementen? (rangschik deze in je begroting!). Zodra je dit duidelijk hebt, kun je heel gericht gaan shoppen voor je bruiloft. Goodluck!

2. Te veel stress
Niet alleen de trouwdag zelf moet een mooie dag worden, maar ook de tijd dat je verloofd bent en bezig bent met de planning moet smooth and relaxed voelen. Een aantal tips hiervoor:

  • Begin op tijd met het plannen. Minimaal 12 maanden vóór de trouwdag.
  • Maak een to-do list waarop je telkens elementen kunt afstrepen. 
  • Ga met betrouwbare, ervaren leveranciers in zee. 
  • Stel grenzen bij eventuele bemoeienissen van familie en vrienden. 
  • Plan date nights in voor jullie tweetjes!
  • Neem een professionele weddingplanner of ceremoniemeester zodat jullie op de dag zelf alles los kunnen laten!


Echt Sharon - Weddingplanner Almere

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Te veel in 1 dag proppen
Jullie trouwdag is hét evenement van jullie leven. Een valkuil zou kunnen zijn dat je alles waar je van gedroomd hebt in 1 dag wil stoppen. Denk aan: lunch, drankje, uitgebreide ceremonie, receptie, fotoshoot, diner, feest, afterparty. Het resultaat? Jullie zijn moe én jullie gasten hebben het op een gegeven moment gehad na zo’n lange dag. Je wil vooral terugkijken op een mooie, relaxte dag waar iedereen heeft genoten. Zorg dat alles soepel in elkaar overloopt en maak het jullie gasten én jullie zelf zo comfortabel mogelijk. Een ceremoniemeester zou jullie hierbij goed kunnen helpen! Niet geleefd worden, maar alles beleven! Je kunt altijd kiezen voor een 2 daagse bruiloft als er toch te veel onderdelen zijn die veel tijd kosten.

4. Geen plan-B opstellen
Buiten trouwen wordt steeds populairder. I love it! De kosten van een buiten bruiloft worden vaak onderschat, waardoor er bespaard moet worden op andere kosten. Bijvoorbeeld: een Regen-plan. Vaak moeten er dan extra tenten gehuurd worden, paraplu’s geregeld worden en loopplanken gelegd worden. Dit brengt veel extra kosten met zich mee. Wat veel aanstaande bruidsparen doen is: gewoon de gok nemen en maar hopen dat het niet gaat regenen. Mijn advies is om toch voorzorgsmaatregelen te nemen.. just in case! Het zou zonde zijn als de sfeer en vibe verpest wordt door de regen.

5. Besparen op de verkeerde elementen
Wat vaak gebeurt is dat bruidsparen achteraf spijt hebben van bepaalde beslissingen. Stel jullie vinden als stel een trouwvideo erg belangrijk, maar de bruid kan haar droomjurk maar niet kan loslaten en jullie besluiten om daar wat meer geld aan uit te geven.. Resultaat: de trouwvideo vervalt omdat daar niet genoeg budget meer voor is. Zo zijn er nog meer voorbeelden op te noemen. Zoals ik al eerder zei: zet goed op papier wat jullie belangrijk vinden en maak op deze manier een prioriteitenlijst. Kijk goed hoe je de kosten verdeelt zodat jullie achteraf kunnen terugkijken met een tevreden gevoel.

Er komt zoveel kijken bij het plannen van jullie mooiste dag. Je kunt nooit alle dingen die eventueel fout kunnen gaan ondervangen, maar hopelijk hebben bovenstaande tips jullie helpen tijdens deze spannende periode!

Voor vragen kun je contact met mij opnemen op: info@echtsharon.nl

Geen reactie's

Geef een reactie